Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Akiknek buta prolik a szülei,...

Akiknek buta prolik a szülei, azok milyen gyerekkori tapasztalatokról tudnak beszámolni?

Figyelt kérdés
Olyan tapasztalatokra vagyok kíváncsi, amik a szülők buta proliságából fakadnak.
2023. dec. 12. 09:07
1 2 3 4 5 6 7
 11/63 anonim ***** válasza:
94%

Nekem nincs ilyen jellegu tapasztapatom.

SZERINTEM: Van mit feldolgoznod a szuleiddel kapcsolatban, ezekre fokuszalj.

Azt gondold at, h osszessegeben jo es torodo szuleid voltak-e. Gondold at, h nekik milyen eletuk, milyen gyerekkoruk volt, ok milyen mintat hoztak magukkal. Ok, nyilvan, az adott korulmenyek kozt a "tudasuk legjavat" igyekeztek nyujtani. Ennyire voltak kepesek.

A kerdesed amugy milyen celt szolgal? Osszehasonlitaskepp?

2023. dec. 12. 09:52
 12/63 anonim ***** válasza:
93%

Az én szüleim rémesek voltak, apám olyan szinten traumatizált, hogy mai napig pszichológushoz járok miatta.

Viszont te szívem más kategória vagy. Te vagy azon nemzedék része, amely az országot még a jelenlegi állapotnál is szarabbá varázsolná, ami azért nem kis teljesítmény.

Elárulom azt is, hogy a szüleid meg fognak halni. Akkor majd egyéb problémáid lesznek.

És fogalmad sincs róla, milyenek az igazán szar szülők. És még így is segítek nekik (pl.nem hitték el h szorít a cipőm csak miután leestek a körmeim stb).

2023. dec. 12. 09:56
 13/63 anonim ***** válasza:
92%

A kifejezés a latin prolatarius (= vagyontalan polgár) szóból származik.

A proli kifejezés az (általában fizikai) bérmunkából élőket jelentő proletár szó lekicsinylő formája. A hétköznapok során napjainkban a proli kifejezést leggyakrabban közönséges, műveletlen, igénytelen, szegény értelemben használják a társadalmilag alacsony státuszú személyekre.

Node! Önmagában még attól, hogy valakinek nincs ezer diplomája meg oklevele, vegy netán egyszerűbb ember, nem feltétlenül kell ítélkezve lenézni.

Az én olvasatomban az a proli, aki állandóan panaszkodik, nyomorog, szegény, de nem tesz ellene semmit, alkoholista, szűk látókörű, pletykás, mindig másokkal foglakozik. Általában rosszindulatú és primitív.

Én ennyire nem érzem ezt a dolgot a kérdező szüleinél, ám nyilván oka van, amiért így érez. Én onnan próbálnám megközelíteni, hogy hálás vagyok a szüleimnek, hogy egyszerűbb, szegényesebb sorból származva is, de felneveltek, taníttattak, ha többre viszem, mint ők, akkor inkább a hála, mint a lenézés lenne a helyes út.

Én is így voltam, hogy amikor már bőven túl a szüleim behatásán, saját erőből vettem kocsit, lett pénzem, akkor hurcoltam őket a kocsival, szegény apám gyerekkori vágya volt Róma, megszerveztem, megvettem a repjegyeket, szállást, mindent elintéztem a saját költségemre. (Nem ide tartozik, de a kovid miatt mindent töröltek, a pénzemet visszakaptam, de mire újra lehetett volna utazni, apám elhunyt - nem kovidban)

Ebből annyi a tanulság, hogy amíg élnek a szüleink, addig legyünk velük lelkiekben és fizikálisan, ne bántsuk őket, ha más a meglátásuk. Természetesen a saját életünket élve és nyilván nem kell megalkudni.

2023. dec. 12. 09:56
 14/63 anonim válasza:
98%

Jó, akkor definiáljuk a proli jelzőt. Szitokszóként van használva ez nyilvánvaló, de kinek mit jelent?

Én pl. nem a társadalmi ranglétrán elfoglalt pozíció alapján használom, hanem az olyan emberekre, akikre a felsoroltak közül legalább egy, de inkább több jellemző:

- Böfögős, fingós poénok. Nem arról van szó, hogy aki egyszer is nevet ilyenen, az proli, hanem akinek ennyi a szintje.

- Túlzott csordaszellem: mindenben követni a divatot, mert attól lesz valaki.

- Önmagát az anyagi javaival való meghatározás: Nem proli valaki, akinek nyomógombos telefonja, Daciája, Suzukija, "buta tévéje" van, ha ez neki elég és ezt tudja fenntartani. Ellenben prolinak tartom a havi 300 nettóból Apple termékeket és lekoszlott egykori prémium autókat vásárlókat, vagy az "adósítsuk el magunkat 50 évre, csak hogy jobb autót, nagyobb házat, nyaralót tudjunk venni mint a szomszéd" elven gondolkozókat.

- Proli viselkedés szülőknél az is, hogy ha a saját el nem ért céljait a gyerekével akarja elérteni, mert "nekem nem volt rá esélyem, de én megadom neked".

- Szintén prolinak tartom az olyanokat, akik a saját kis buborékukban élnek, megingathatatlan nézeteik vannak, mert szerintük kétféle vélemény van, az övék és a helytelen.

Lehetne még folytatni, de ezekkel már elég sok embert megjelöltem akik kikérnék maguknak, hogy ők aztán biztosan nem azok.:)

2023. dec. 12. 09:57
 15/63 anonim ***** válasza:
96%
Gyonyoru valasz volt ez 13as, ebben minden benne van🤍
2023. dec. 12. 09:59
 16/63 A kérdező kommentje:
Bennem egyrészt erkölcsi kérdéseket vet fel, hogy hogyan kell viszonyulni a 12-es válaszban leírt szülőkhöz. El kell fogadni őket, mert a butaságuk teszi őket gonosszá, és nem tehetnek róla? És ha igen, akkor mennyire kell ezt az elfogadó magatartást a társadalom többi tagja felé is?
2023. dec. 12. 10:23
 17/63 hollófernyiges ***** válasza:
100%
Annyi mindenesetre látszik, hogy ha valakit mindenáron proliként kellene megbélyegezni ebben a sztoriban, azok nem a szülők lennének :)
2023. dec. 12. 10:23
 18/63 anonim ***** válasza:
92%
Kérdező, Te nem proli vagy, hanem egy féreg.
2023. dec. 12. 10:30
 19/63 anonim ***** válasza:
85%
értjük kérdező, tehát törődtek veled, érdeklődtek irántad, próbáltak ott segíteni, ahol tudtak, te meg mindezt magasról leköpöd, mert ugyebár nincs diplomájuk, és mint ilyenek, hogy mertek egyáltalán hozzád szólni, még inkább esetleg kritizálni, hiszen az ilyen műveletlen férgek hogy érhetnének fel egy olyan tökéletes, diplomázott, valódi emberhez, mint hozzád? bírom az ilyen taknyokat mint te, kézbeveszed a csilivili bizonyítványt a sok-sok év sggnyalás után, és azonnal el is felejted, ki tette lehetővé, hogy egyáltalán leérettségizhess.
2023. dec. 12. 10:36
 20/63 A kérdező kommentje:

Tévedsz, pont az próbáltam mondani, hogy a diplomától függetlenül buták.

Te se lehetsz több egy buta prolinál, ha minden ilyen jellegű kritikát azzal hárítasz el, hogy a beképzelt kis köcsög a diplomádat hiányolja. Szó sincs erről, az IQ-dat hiányolom, nem a diplomádat.

2023. dec. 12. 10:44
1 2 3 4 5 6 7

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!