Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Miért én vagyok a sz*ralak...

Miért én vagyok a sz*ralak amikor anyám nem engedte, hogy passzívra tegyem magam?

Figyelt kérdés

Van egy tárgy egyetemen ami nem sikerült és egy tárgy kivételével minden arra épül. Volt még egy vizsgakurzus lehetőség amit nem akartam felvenni, mert éreztem, hogy nem fog sikerülni és ha így járok akkor önköltségesre áttesznek, nekem meg nincs pénzem kifizetni...vagyis van, csak most másra spórolok és nem fogok erre költeni egy fillért se.

Anyám azonban hallani se akart erről...erősködött, hogy már pedig meg fogom próbálni a vizsgakurzust aztán ha nem sikerül majd ők valahogy összedobják a pénzt a félévre.

A vizsgakurzus, ahogy vártam nem sikerült. Aztán így most mivel nincs meg a minimum 30 kredit egy évben amit elvárnak, így önköltségesre fognak tenni. Egy mód lett volna rá, hogy ne tegyenek önköltségesre, az pedig az, hogyha felveszek 5-6 szabadon választható tárgyat.

Ennek nem lenne akadálya, mert van miből válogatni, csak egyik se kapcsolódik a szakhoz, engem meg nem érdekelnek és tudom magamról, hogy nem fogok rájuk bejárni, így elengedtem az egészet....Aztán most jön képbe anyám, aki fel van háborodva azon, hogy miért nem kímélem meg őket azzal, hogy hozok egy kis áldozatot és felpakolom magamat szabadon választható tárgyakból...

Én megmondtam nekik, hogy pont ezt pofáztam, hogy ezért nem akarom felvenni a vizsgakurzust, mert ez lesz belőle. Így tudtam volna passziváltatni és nem kellett volna fizetni, szeptemberbe meg újra felvettem volna a tárgyat. Én biztos ki nem fizetem és azt se érdekel ha ők se fizetik ki... Elegem van már az egészből.

tegnap 20:18
1 2
 1/20 anonim ***** válasza:
80%
Megértem anyukádat. Ha egyetemre jársz, foglalkozz azzal, ne ilyen trehány leszarós módon. Az életben tenni is kell sok mindenért, igen, meg áldozatokat hozni sokszor, ezt jobb ha már most megtanulod.
tegnap 20:43
 2/20 anonim ***** válasza:
92%
Felnőtt ember vagy. Nem szabadott volna anyádra hallgatni, és a te hibád az volt, hogy engedtél neki. Ezentúl magad dönts a téged érintő kérdésekben, és vállald a felelősséget a döntéseidért.
tegnap 20:46
 3/20 Alamaise válasza:
72%

Meg tudom érteni, hogy tele van az egyetemmel a hócipőd. Én nyáron diplomáztam le, volt egy év passzív időszakom is az utolsó félév előtt. Pont ezért mondom azt, hogy ha most lazítasz a passzívval akkor később sokkal nehezebb lesz visszarázódni. Engem is leginkább anyum unszolt, hogy végezzek egyetemet, de ez egy szülő dolga (: azt akarja, hogy jobban boldogulj, szerintem ezért ne neheztelj rá. Számomra nagyon felszabadító érzés volt végre lediplomázni.

Sokkal többektől hallom azt, hogy megbánták, hogy nem tanultak, mint azt, hogy haragszanak a szüleikre, mert elvárták tőlük a diplomát. Gondolom te választottad azt, amit tanulsz, szóval a helyedben tisztáznám a fejemben a céljaimat és az elvárásaimat magammal szemben, hátha ez motivál a folytatásra.

tegnap 20:55
 4/20 anonim ***** válasza:
87%
Az, hogy bejársz-e vagy sem a te döntésed, nem egy adott faktor. Szóval azért, mert lusta voltál bejárni, ne anyádékat hibáztasd. Igen, valószínűleg nem kellett volna erőltetnie, hogy ne passziválj, de hidd el az se oldott volna meg semmit. Én most passziváltam a harmadik diplomám utolsó félévét, mert már elegem volt, és csak nehezebb újra kezdeni, mint lett volna lendületből. Én egy nagyon jó munka lehetőség miatt passziváltam. Neked mi lett volna a terved a passzív félévre? Otthon ülni?
tegnap 21:00
 5/20 anonim ***** válasza:
78%

Van egy tárgy egyetemen ami nem sikerült és egy tárgy kivételével minden arra épül.

Ezt max Mari néni hiszi el Ököritófülpösön, aki a helyi hazudósban látott csak egyetemet.

tegnap 21:07
 6/20 anonim ***** válasza:
82%

Aztán így most mivel nincs meg a minimum 30 kredit egy évben amit elvárnak, így önköltségesre fognak tenni.

Ja, és félév van, most nincs átsorolás, majd nyáron, ergo simán felveszel most ennyivel többet.

Legalább olvass már után, amielőtt nekiállsz mesét írni...

tegnap 21:11
 7/20 anonim ***** válasza:
80%

"A vizsgakurzus, ahogy vártam nem sikerült."

Fogalmazd inkább át. A vizsgakurzus, ahogy AKARTAD, nem sikerült.

"Egy mód lett volna rá, hogy ne tegyenek önköltségesre, az pedig az, hogyha felveszek 5-6 szabadon választható tárgyat.

Ennek nem lenne akadálya, mert van miből válogatni, csak egyik se kapcsolódik a szakhoz, engem meg nem érdekelnek és tudom magamról, hogy nem fogok rájuk bejárni, így elengedtem az egészet"

Nehogy már belehalj, hogy bejárj néhány órára a cél érdekében (talán még ragadna is rád valami). Basszus, most ez minden dolgod, akkor ne nyavajogj, csináld.

Anyádnak igaza van. Te egy minimális áldozatot nem vagy hajlandó hozni a SAJÁT jövőd érdekében.

Addig örülj, amíg ilyen elnézőek a szüleid és nyafogás helyett szedd össze magad, vedd fel azokat a tárgyakat és legyél hálás, hogy a szüleid nem raktak utcára azzal a címszóval, hogy már nagykorú vagy, tartsd el magad (ugyanis rengeteg ilyen van sajnos). Légy hálás, hogy támogatnak hisztigép. Fogalmad sincs, mekkora mázlosta vagy.

tegnap 21:12
 8/20 A kérdező kommentje:

Szakma tanulás lett volna a cél, csak nem egyetemi keretek között.

Aki azt mondta nem hiszi el, hogy minden erre épül annak mondom, hogy már csúsztam egy évet egyszer és így a tárgyaknak a 80%-át már megcsináltam. Így maradtak az épülős tárgyak és így bizony 1 kivételével minden tárgy arra épül. Ez 3 tantárgyat jelent, de abból az egyik szakmai gyakorlat.

tegnap 21:42
 9/20 anonim ***** válasza:
55%

mese, mese, mátka...

Holnapra úgyis kivágnak a fenébe, elég rád ennyit pazarolni.

tegnap 21:46
 10/20 anonim ***** válasza:
59%
Valószínűleg nem akartak neked még egy képzést finanszírozni, ha az elsőt sem végezted még el.
tegnap 21:46
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!