Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Akiknek buta prolik a szülei,...

Akiknek buta prolik a szülei, azok milyen gyerekkori tapasztalatokról tudnak beszámolni?

Figyelt kérdés
Olyan tapasztalatokra vagyok kíváncsi, amik a szülők buta proliságából fakadnak.
2023. dec. 12. 09:07
1 2 3 4 5 6 7
 31/63 A kérdező kommentje:

"Ennek köze nincs a prolisághoz, egyszerűen tájékoztlanok a mai szokásokkal kapcsolatban."

A tájékozatlanságuk miatt tájékoztattam őket a mai szokásukkal kapcsolatban, amit az ő agyuk egyszerűen negligált. Ez viszont proliság.

2023. dec. 12. 11:59
 32/63 anonim ***** válasza:
99%
A hat éves unokahúgom érettebben gondolkodik, mint te. Elsoroltál egy csomó mindent, ami csak annyit jelent, a szüleid nem ugyanazt a dacos, begyöpösödött gondolkodásmódot követik, mint te. "Tanulj úgy szódolgozatra, hogy elolvasod a szavakat, majd letakarod a magyart." - ettől hol lesz "proli" valaki? Súlyos fogalmi zavarokkal küszködsz, miközben előadod itt az értelmiségi egyetemistát, ami nem vagy. Csak mert valakinek van egy diplomája, még kieshet az istálló a szájából, nem lesz tőle se több, se kevesebb. A szüleidről így beszélni pedig már meg ne haragudj, de full gáz. Szégyelld magad, és inkább örülj, hogy van családod, ha meg nem tetszik,ami otthon megy, el lehet költözni koliba. Jah, hogy ahhoz el kell látni magad? Akkor már gondolom mindjárt nem baj, ha anyukád megkérdezi, mi van a szatyrodban. Pont az ilyen életképtelen suttyók miatt tartunk ott, ahol: elvárások az egekben, tisztelet sehol. Szívesen!
2023. dec. 12. 12:02
 33/63 anonim ***** válasza:
93%
Kedves Kérdező! Ami sejthető, hogy nem valami igazán gyakorlatias, hasznos területén diplomáztál. Lehet BGF? Valami média pr. stb terület. De mindegy is, az biztos nem mérnök, nem orvos lettél. Ez frusztrál és kivetíted a szüleudre a saját nyomorod. Legalább 2 nyelvet beszélsz az anyanyelveden (ha van ilyen) kívül?
2023. dec. 12. 12:41
 34/63 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem gondold végig, min mentek keresztül gyerekként, hogy ők milyen példát láttak és ezekből mi egyezik a ti életetekbe. Ha ez megvan bármily meglepő de bocsásd meg már azért is mert ha van cseppnyi akaratuk valami nem fog egyezni és ez azt jelenti hogy nem akartak olyan lenni. Egy teljes életet senki még önmagunk sem tud megváltoztatni. Részben igen de teljesen, a minták, a hallottak, látottak alapján egyáltalán nem. Mert valahol a génrendszerünk is dolgozik.
2023. dec. 12. 12:53
 35/63 anonim ***** válasza:
100%

*nem akartak olyanok lenni

(még önmagunk sem)

2023. dec. 12. 12:54
 36/63 anonim ***** válasza:
100%

Kérdező, amit leírtál az nekem nem proli viselkedés :D

A proli szülő az aki műveletlen, megnézi az összes nyomorék tv2es meg rtl-es valóságshowt és Berki Mazsi aktuális ügyeivel van elfoglalva, ezen túl kb nem érdekli semmi. Igénytelenül öltözködik vagy pedig feltűnő mintás kínai Gucci melegítőben feszít a 10 centis műkörmével és százlábúra hasonlító műszempillájával. 0 szókincse és alpári viccei vannak. Gyakran alkesz.

2023. dec. 12. 13:05
 37/63 anonim ***** válasza:
15%

Szerintem ilyenekre gondol a kérdező

-Ne szellőztess, mert kimegy a meleg!

-Lejárt élelmiszernek nincs semmi baja!

-Hangoskodnak közterületen, tömegközlekedésen.

-Elég 2-3 naponta fürdeni

-Ő nem alkoholista, csak naponta 5-6 sört iszik pálinkával.

-Minek edzőterembe járni, mennyé' kapálni!

-Minek szednek osztálypénzt az iskolában!

-Minek mosni az izzadt ruhát, fel lehet még venni egyszer-kétszer!

-Cipővel bemennek a szőnyegre!

-Enni kell, amíg ki nem pukkadnak, akkor is, megeszik az ételt, hogy rosszul lesznek tőle, kidobni nem lehet.

-Konyhában, nappaliban dohányzik.

-Wc után nem mos kezet

-Evés előtt nem mos kezet

2023. dec. 12. 13:21
 38/63 anonim ***** válasza:
97%
37, a kutyát érdekli, mire gondol és szerinted mire gondol. Ne találgass, az van, amit leírt.
2023. dec. 12. 13:29
 39/63 anonim ***** válasza:
93%

Nézz tükörbe és meséld el a gyerekkorod, de objektíven.

Anyádék nem prolik, de te az lettél, a rosszabbik fajtából: kötekedő és ítélkező.

2023. dec. 12. 14:09
 40/63 anonim ***** válasza:
100%

Lehet, hogy akkor szerinted én is proli vagyok, de meg kell kérdeznem, hogy ezzel mi a baj?

“ Tanulj úgy szódolgozatra, hogy elolvasod a szavakat, majd letakarod a magyart.”

Ez egy teljesen valid és működő stratégia sokszor. Nem mindenkinél válik be, de ha azért tanácsolták, mert rosszul sikerültek a szódolgozataid, akkor egy próbát megér, nem?

2023. dec. 12. 18:10
1 2 3 4 5 6 7

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!