Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Szerintetek korrekt ahogyan...

Szerintetek korrekt ahogyan az anyám bánik velem?

Figyelt kérdés
Tegnap megbeszéltem anyámmal, hogy miért bánik így velem, miért nem lehet normális életem, miért nem mehetek el egyedül sehova 17 évesen. Elkezdett velem kiabálni nagyon hangosan, olyanokat mondott, hogy beteg vagyok, autista vagyok és azért nem mehetek el egyedül sehova mert veszélyes a világ, elkezdte mondani (anyám rasszista), hogy cigányokkal van tele a világ, elrabolnak, bántani fognak, lekurvázott, azt mondta nem tudnék elmenni dolgozni, nem tudnám magam eltartani. Azt mondta azért bánik máshogyan velem mert nem vagyok normális, kitaláltam gyerekkoromban egy képzelt világot, hülyeségeket mondtam, tanulási nehézségem van és nem tudok egyedül tanulni, neki kellett mindig tanítania engem. Lehet, hogy beteg vagyok, mostmár elismerem, de intelligensnek tartom magam és még mindig úgy gondolom, hogy meg tudnám oldani egyedül az életemet. Nem lehet, hogy csak azért lettem ilyen, azért kerültem ilyen állapotba mert ilyen az életem??? (Szegénységben élünk, verve vagyok.) Anyám ezt cáfolja de szerintem normális élettel normálisabb lennék. Vagy nektek erről mi a véleményetek? Tényleg ezt érdemlem? Ha valaki ilyen azzal tényleg így kell bánni? Szerintetek korrekt és jogos ahogyan anyám bánik velem?

2023. nov. 3. 10:03
 31/100 A kérdező kommentje:

"Apuka, nagyszülők hol vannak?"

Vérszerinti apám Svédországban, már rég elhagyta anyámat. Nevelőapám meg már szakított anyámmal, 3 évig együtt voltak. Nagyszülők meg Budapesten vannak és van vidéken nyaralójuk de ez, hogy jön most ide?

"Miért nem kérsz segítséget?"

Bármint milyen segítséget és kitől? Úgy érted a problémáimra? Vagy anyagilag? Gyógypedagógusra nincs pénz sajnos, pszichiáter meg beutalna a kórházba sajnos.

"Tőlük, vagy akár tanároktól?"

Tanárok nem tudnának fejleszteni, korrepetálni, anyám tanított engem mindig, ő nagyon jól elmagyarázta, jobban mint egy tanár de még így sem érettem meg a tananyagot.

2023. nov. 3. 12:38
 32/100 anonim válasza:
58%

Atya ég, na az ilyen emberek maradjanak tőlem jó távol, mint te.

Anyukád helyében már becsavarodtam volna tőled, főleg, hogy egyedül kellett nevelni téged, plusz még külön tanítani és elmagyarázni mindent. Ha ennyire nagy vagy már, akkor gondolom főzöl és mosol magadra, takarítasz magad után, nem anyukád csinál meg mindent egyedül munka után, igaz? Vagy nem. Az ő szemszögéből nézve kikészülnék, ha egyedülállóként nekem kéne vinni az egész háztartást hullafáradtan a meló után, plusz nevelni kéne egy beteg gyereket, és a szerelmi életem is egy nagy nulla lenne, mert elmenekült a párom, a randizás így talán lehetetlen is. Na ezért nem kell mindenkinek gyerek, de aki szeretne, annak kijárna az alaposabb kivizsgálás, hogy minden rendben van-e a gyerekkel, vagy nincs-e valami genetikai gebasz a családban.

2023. nov. 3. 12:58
 33/100 A kérdező kommentje:

"Anyukád helyében már becsavarodtam volna tőled, főleg, hogy egyedül kellett nevelni téged, plusz még külön tanítani és elmagyarázni mindent." Ezt teljes mértékben megértem.

"Ha ennyire nagy vagy már, akkor gondolom főzöl és mosol magadra, takarítasz magad után, nem anyukád csinál meg mindent egyedül munka után, igaz?" Hát nem... Mindent anyám csinál helyettem...

"Az ő szemszögéből nézve kikészülnék, ha egyedülállóként nekem kéne vinni az egész háztartást hullafáradtan a meló után, plusz nevelni kéne egy beteg gyereket, és a szerelmi életem is egy nagy nulla lenne, mert elmenekült a párom, a randizás így talán lehetetlen is." Mostmár értem miért ver és miért kiabál állandóan az anyám, eddig azthittem vele van a baj...

2023. nov. 3. 13:12
 34/100 anonim ***** válasza:
31%
Ha autista vagy tehát ezzel te diagnosztizálva lettél, akkor még jó, hogy nem enged sehova. Nem korrekt a viselledése ugyan, de a sok bánat és keserüség ezt teszi az emberrel
2023. nov. 3. 13:27
 35/100 A kérdező kommentje:
Amíg ki nem írtam ezt a kérdést fel sem merült bennem, hogy talán velem van a baj. Az a gond, hogy nagyon önző vagyok, mindig csak a saját jólétemre gondolok de arra soha nem gondolok, hogy mások mit éreznek körülöttem. Mindig ez volt a bajom. Ezért voltam mindig kiközösítve, ezért utál mindenki. Az a gond, hogy ilyen a személyiségem és egyáltalán nem akarok megváltozni. Az nagyon nagy baj, hogy szeretek önző lenni és erre szinte már büszke is vagyok, hogy ilyen vagyok? Nem tehetek róla és nem látom semmi esélyét arra, hogy megváltozzak. Pedig jó lenne mindenkinek de nem fogok. Nem fogok csak azért megváltozni, hogy mások szeressenek, leszarom! Emiatt nem fogom megváltoztatni az egész személyiségemet!
2023. nov. 3. 13:43
 36/100 anonim ***** válasza:
79%
Ebben az esetben ne is menj emberek közé. Max psichológishoz. Neked segitség kell
2023. nov. 3. 13:46
 37/100 A kérdező kommentje:
De miért, ez olyan súlyos dolog???
2023. nov. 3. 13:49
 38/100 anonim ***** válasza:
86%

"Gyógypedagógusra nincs pénz sajnos, pszichiáter meg beutalna a kórházba sajnos."

És akkor mi van? Ott lenne esélyed meggyógyulni! Kapnál terápiákat, akár egyénit, akár csoportost, esetleg beállítanának neked egy megfelelő gyógyszert! Ha tudod hogy bajod van, azt írod nem vagy normális, akkor mégis miért nem vagy hajlandó kezeltetni magad??? Így vagy a legnagyobb kárral másokra és önmagadra is, nehezíted a körülötted levők életét!

2023. nov. 3. 13:53
 39/100 anonim ***** válasza:
80%
Rohadt súlyos. Ha nem troll vagy (bár inkább akkor is) jelentkezz be egy psichológusnál. Ez veszélyes a társadalomra
2023. nov. 3. 13:53
 40/100 A kérdező kommentje:

"És akkor mi van? Ott lenne esélyed meggyógyulni! Kapnál terápiákat, akár egyénit, akár csoportost, esetleg beállítanának neked egy megfelelő gyógyszert! Ha tudod hogy bajod van, azt írod nem vagy normális, akkor mégis miért nem vagy hajlandó kezeltetni magad??? Így vagy a legnagyobb kárral másokra és önmagadra is, nehezíted a körülötted levők életét!"

Mert rettegek a gyógyszerszedéstől és próbálok normális életet élni, én nem hiszek a pszichiátriában! Nem akarom, hogy tönkretegyenek gyógyszerekkel!

2023. nov. 3. 13:58

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!