32 éves férfifiú vagyok, elkezdtem élet módot váltani, erre apám teljesen kiakadt? mit tegyek?
elkezdtem életmódot váltani, mert a hasam löttyedt, vékony vagyok, de zsíros, tehát van kis pocakom
és számolgatom a kalóriákat meg mérem mérlegen a kaját, meg csak ilyen testépítő kajákat eszem, mint csirkerizs és szemetet meg cukrosat nem.
ezen faterom teljesen kiakadt... hőbörgött, hogy erre az életmódváltásra rengetegen ráb@sztak már
meg szerinte amit az ember teste megkíván, azt meg kell enni
meg hordja továbbra is a szemét kajákat, mint az ócska joghurtok, lángos meg ilyeneket, hogy egyem
de én nem akarom megenni.
nem akarok többé zsíros lenni, csak egészségeset akarok enni többnyire, ritka cheat meal-ekkel
elkezdtem a futást és a súlyemelést, be is vásároltam hozzá a táplálékokat
A 37-es kommentben a lényeg. A kérdező parasztcsaládból származik. Falun még 20-30 éve szinte senkinek se volt fogalma az egészséges életvitelről. Igény se volt rá. A régi magyar paraszti kultúrában a kalóriadús, zsíros dolgokat értékelték a széles körben elterjedt szegénység miatt. Az volt a státusszimbólum, ha elhíztak, mert ez arra utaló jel volt, hogy jómódúak, nem szegénykajákon tengődnek. Idősebb parasztoknál emiatt még ma is a zabálásnak van presztízse, meg az elhízásnak, pedig elméletben sokan már tudják, hogy ez nem egészséges. Inkább szenvednek.
A beleszólás is innen ered. Az idősebb paraszt generációk számára az a természetes, hogy a családfő dirigál mindenkinek, a felnőtt gyerekeknek is. A mai modern szemlélet meg azt mondja, hogy a felnőtt gyerek önálló, az életértől maga dönt, azt is, hogy mit eszik. Egy virtigli korosodó magyar paraszt ezt sértésnek veszi. Itt generációs és civilizációs ellentét is van. Tényleg az lenne a jó megoldás, hogy külön kellene tőlük költözni.
Valamint egy rakat irigység is lehet az apában, hiszen neki már tönkretette az életét az elhízás, irigy lehet tudat alatt a fiára, hogy ő egészségesebb, csinosabb lesz idősebben, talán a nőknek is jobban fog tetszeni. Emiatt le akarja húzni abba az elmaradott mocsárba, amiben ő él.
ezt teljesen jól látod...
megfogtad a dolog lényegét, amit eddig korábban nem tudtam megfogalmazni... nagymamám apámat tömi a paraszti fasságokkal, és igen, tökéletesen így van, hogy az elhízás, zsíros mocsok volt a jómód jele, és nem számított semmit az egészség
te meg csak abban látsz alternatívát, hogy az albérlet az isten?
miért gondolod így?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!