Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » 32 éves férfifiú vagyok,...

32 éves férfifiú vagyok, elkezdtem élet módot váltani, erre apám teljesen kiakadt? mit tegyek?

Figyelt kérdés

elkezdtem életmódot váltani, mert a hasam löttyedt, vékony vagyok, de zsíros, tehát van kis pocakom

és számolgatom a kalóriákat meg mérem mérlegen a kaját, meg csak ilyen testépítő kajákat eszem, mint csirkerizs és szemetet meg cukrosat nem.

ezen faterom teljesen kiakadt... hőbörgött, hogy erre az életmódváltásra rengetegen ráb@sztak már

meg szerinte amit az ember teste megkíván, azt meg kell enni

meg hordja továbbra is a szemét kajákat, mint az ócska joghurtok, lángos meg ilyeneket, hogy egyem

de én nem akarom megenni.

nem akarok többé zsíros lenni, csak egészségeset akarok enni többnyire, ritka cheat meal-ekkel

elkezdtem a futást és a súlyemelést, be is vásároltam hozzá a táplálékokat

2023. okt. 18. 19:50
1 2 3 4 5 6 7 8
 41/73 anonim ***** válasza:
88%
Azt se tudták mi az a gyereknevelés mert nem volt internet? vagy ezt hogy kell értelmezni? Mert most tessék fiam játszál a telefonon dolog van, gyerek megse tanul járni. Az hogy tvt néz, az oké én is néztem a mesét meg a rengeteg természetadót orrba szájba.. de az hogy lehülyézzük apáinkat mert MOST itt egy 32 éves kedves apján élősködő aki simán kezdhetne új életet de nem inkább siránkozik és elvárja hogy bebizonyítsuk hogy neki van igaza.
2023. okt. 21. 22:18
 42/73 anonim ***** válasza:
77%
41. kár, hogy nem olvastad el a kérdező későbbi kommentjeit, így fogalmad sincs az egészről, és így áradoztál most itt.
2023. okt. 21. 23:24
 43/73 anonim ***** válasza:
87%
de elolvastam. sirni tudnek.
2023. okt. 21. 23:40
 44/73 anonim ***** válasza:
70%
Hát, míg a mamahotelben laksz tűrd hogy apuci etessen cserélje a pelust stb. Az meg hogy nézel ki lényegtelen, nőd úgyse lesz, nem izgulnak az otthonélőkre.
2023. okt. 22. 07:21
 45/73 anonim ***** válasza:
41%

A 37-es kommentben a lényeg. A kérdező parasztcsaládból származik. Falun még 20-30 éve szinte senkinek se volt fogalma az egészséges életvitelről. Igény se volt rá. A régi magyar paraszti kultúrában a kalóriadús, zsíros dolgokat értékelték a széles körben elterjedt szegénység miatt. Az volt a státusszimbólum, ha elhíztak, mert ez arra utaló jel volt, hogy jómódúak, nem szegénykajákon tengődnek. Idősebb parasztoknál emiatt még ma is a zabálásnak van presztízse, meg az elhízásnak, pedig elméletben sokan már tudják, hogy ez nem egészséges. Inkább szenvednek.

A beleszólás is innen ered. Az idősebb paraszt generációk számára az a természetes, hogy a családfő dirigál mindenkinek, a felnőtt gyerekeknek is. A mai modern szemlélet meg azt mondja, hogy a felnőtt gyerek önálló, az életértől maga dönt, azt is, hogy mit eszik. Egy virtigli korosodó magyar paraszt ezt sértésnek veszi. Itt generációs és civilizációs ellentét is van. Tényleg az lenne a jó megoldás, hogy külön kellene tőlük költözni.

Valamint egy rakat irigység is lehet az apában, hiszen neki már tönkretette az életét az elhízás, irigy lehet tudat alatt a fiára, hogy ő egészségesebb, csinosabb lesz idősebben, talán a nőknek is jobban fog tetszeni. Emiatt le akarja húzni abba az elmaradott mocsárba, amiben ő él.

2023. okt. 22. 14:03
 46/73 anonim ***** válasza:
24%
45ös egy lassan középkorú mamahoteles sose fog tetszeni a nőknek, kipattinthatja akár hogyan magát. Max a hozzá hasonló szintén mamahotel lakó 40 éves aggszüzeknek.
2023. okt. 22. 14:06
 47/73 anonim ***** válasza:
2%
😂😂 azoknak se.. tuti..
2023. okt. 22. 19:54
 48/73 anonim ***** válasza:
29%
Nem mondom, hogy rossz dolog, hogy elkezdtél más alternatívában gondolkodni életmód terén, mert ez idáig tök jó, de ezt elköltözés után kellett volna inkább, akkor már senki nem szól bele, mit eszel és mennyit, se másba.
2023. okt. 22. 20:32
 49/73 A kérdező kommentje:

ezt teljesen jól látod...

megfogtad a dolog lényegét, amit eddig korábban nem tudtam megfogalmazni... nagymamám apámat tömi a paraszti fasságokkal, és igen, tökéletesen így van, hogy az elhízás, zsíros mocsok volt a jómód jele, és nem számított semmit az egészség

2023. okt. 22. 22:14
 50/73 A kérdező kommentje:

te meg csak abban látsz alternatívát, hogy az albérlet az isten?

miért gondolod így?

2023. okt. 22. 22:17
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!