Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » 32 éves vagyok de anyám...

32 éves vagyok de anyám lelkiterrorizál még mindig. Ti mit csinálnátok?

Figyelt kérdés

30 éves vagyok, de anyám még mindig nem fogadja el, hogy felnőtt vagyok. Folyamatosan úgy kezel mint egy gyereket. 7év házasság utàn most válunk a férjemmel. Mióta ez a helyzet van, újra kezdődtek anyámmal a problèmàk. Mikor a volt párommal voltam, valahogy alábbhagytak ezek a dolgok, nem is mert belém kötni sose. De mióta egyedül vagyok (fél éve) azt érzem ott tartunk mint mikor 16 voltam.

Mindent tudni akar, elkell számolnom, ha nem akarom elmondani épp mi van a fejemben kiakad. Nem tiszteli a magánéletem. Pl elmentem 1 hétre nyaralni, (megismertem egy pasit) de anyámnak nem mondtam hogy pasival vagyok, mert kiakadt volna és elhordott volna mindennek.

De így is minden nap felhívott zaklatott hogy miért mentem el, hol vagyok, mit csinálok és mikor jövök már haza?

A 3. Napon besokkaltam és elmagyaráztam neki hogy na nehogymár elkelljen számolnom ennyi idősen hol vagyok, mit csinálok és kivel.

Erre azóta cirkuszol, a családban mindenkinek elhordott, mindenki arról beszél hogy én eltűntem, hìvogatnak. Komolyan, nem kell sok hogy idegösszeroppanást kapjak.

Ha nem az van ahogy ő elgondolja, elhord mindenféle hálátlan, élettelen gyereknek, akivel csak a baj van.

Hozzáteszem, 22 éves korom óta élek külön, soha nem kértem azóta tőlük ezer forintot sem (nem is adtak sose ) sőt minden hónapban segítem anyagilag...

Besokkaltam, jelenleg nem akarok vele beszèlni, úgy érzem nem tiszteli a magánèletem, és mártírkodik holott semmi rosszat nem csináltam. Mégis lelkifurdalásom van , rossz embernek érzem magam.

Ti elmondanátok anyàtoknak hogy pasival mentek nyaralni, szórakozni?

Légyszi segítsetek mrtz nagyon megvisel ez...

Egyébként mindig is ezt csinálta de azthittem elmúlt már de most hogy egyedülálló lettem rosszabbodott.

Szerintetek gáz hogy 30 évesen, friss szingliként nem anyám az első gondolatom?

Utazni akarok, ismerkedni, nincs még gyerekem.. miért ne tehetnèm? Sosem voltam.sehol mindig csak dolgoztam.

Erre ő azt mondja hogy olyan vagyok mint apám, felelőtlen, mi az hogy csak úgy lelépek, nemis foglalkozok vele stb...

Hiába döntöm el hogy kiállok magamért, furdal a lelkiismeret pedig tudom hogy semmi rosszat nem csinàltam.

2023. febr. 23. 13:33
1 2 3 4
 1/37 anonim ***** válasza:
99%
Terápia. Mert te magad sem fogadod el. Rosszul bánsz magaddal.
2023. febr. 23. 13:38
 2/37 anonim ***** válasza:
9%

Eleve külön kellett volna költöznöd tőle és csak annyit mesélni a magad életéről, amennyit helyesnek tartasz.

Kettőn áll a vásár: ha te elfogadod a mamahotelt, akkor ezt kapod melléje.

Megfordítva: ha valóban felnőtt életet akartál volna élni, régen önállósítottad volna magad.

2023. febr. 23. 13:45
 3/37 anonim ***** válasza:
100%
32 vagy vagy 30? Bármely is, ennyi idősen rég önálló kellene legyél, korlátoznod kellett volna anyád ezen megnyilvánulásait.
2023. febr. 23. 13:47
 4/37 A kérdező kommentje:

2/2 elolvastad amit irtam? Milyen Mama hotel?

Külön èlek!

2023. febr. 23. 13:48
 5/37 anonim ***** válasza:
84%

"mi az hogy csak úgy lelépek, nemis foglalkozok vele stb..."

Adj neki annyi időt, hogy beszélhessen a saját dolgairól, a tieidet pedig csináld úgy, ahogy te akarod.

Meg kell tanulnod nemet mondani, ha hívogat vagy másképp zavar.

2023. febr. 23. 13:48
 6/37 anonim ***** válasza:
93%
Leszívja az energiád, ne beszélj vele egy darabig. Nem vagy ettől rossz ember, azt ő sugallja beléd. Persze nem egyoldalú semmi. Van, hogy amikor "felveszik" a kapcsolatot a felek, kezdődik minden elölről szerintem. Vele anyukája hogyan bánt, emlékszel a nagymamád viselkedésre, vagy a nagypapára?
2023. febr. 23. 13:49
 7/37 anonim ***** válasza:
100%
2. Leírta, hogy 22 éves kora óta külön él az anyjától.
2023. febr. 23. 13:49
 8/37 anonim ***** válasza:
27%

Bocs, a litániájában nem vettem ezt észre.

Akkor viszont nem is értem, mi a problémája. Annyit mond el az anyjának amennyit akar. Akkor keresi föl, amikor akarja. Akkor veszi fel a telefont neki, amikor akarja.

2023. febr. 23. 13:54
 9/37 A kérdező kommentje:

8/8 igen így van, amit most leírtál azt alkalmazom jelenleg.

Erre az történt hogy az egész család hìvogat hogy mi az hogy eltűntem,hol vagyok... Te nem akadnàl ki?

2023. febr. 23. 13:57
 10/37 anonim ***** válasza:
82%
Utolsó, olvasd már el figyelmesen…
2023. febr. 23. 13:58
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!