Mit tettél volna a helyemben, bosszút álltál volna te is?
Ez még gyerekként kb 10-12 éves koromban történt.
Falunk laktunk és mint átlag falusiak mi is tartottunk és vágtunk disznókat. Én mindig is szerettem a nagyon kiszáradt füstöltkolbászt és sonkát, tudjátok azt a fajtát ami annyira kiszárad hogy majdnem flex kell a felszeléséhez. De apám ezt nem akarta hagyni mert szerinte az pazarlás úgy megenni ( ő nem szerette így). Szerinte ha annyira kiszáradt azt már megkell főzni. Ezen ment évről évre a veszekedés mert persze anyám nekem adott igazat mert ő is szerette így enni. Aztán mikor ezt meguntam hogy kb csak nagy ordibálások árán ehettem, elkezdtem azt csinálni hogy mikor ő az előző napi ebédből akart vinni, késő éjjel mikor már elaludt mindig megettem azt amit eltett magának félre ugyan azzal a címszóval amivel nekem is érvelt hogy " egy valaki kedvéért nem hagyjuk tönkremenni az ételt ". Persze ott is kipártolt anyám, de ami tényleg furcsa volt, és nagyon jól esett hogy még az ő szülei, vagyis az én nagyszüleim is mellém álltak.
Édesapáddal valószínűleg a régi szegény világ tanította meg, hogy a száraz, szikkadt kolbásszal pazarlás jól lakni, ami igaz. Gyerek fejjel ezt nem érezhetted át, miképp azt sem, hogy Neki, mint kenyérkeresőnek etted meg bosszúból a másnapi üzemanyagját...
Beszélgess Vele erről finoman, ha még tudsz.
Apád biztos nem azért mondta amit mondott, hogy változtasson az ízléseden, hanem nyilván spórolásból, mert nem lehetett könnyű élete.
Hogy te felzabáltad kitervelten és titokban a másnapi kajáját, az téged minősít (micsoda gondolat!), de olyan közegben, ahol a feleségem és a szüleim még az ütődött gyerek pártjára állnak és rám rontanak mint a farkasfalka, ott nekem sem lenne kedvem megnyílni, egyiknek sem.
Szegény öreged!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!