Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Mit tettél volna a helyemben,...

Mit tettél volna a helyemben, bosszút álltál volna te is?

Figyelt kérdés

Ez még gyerekként kb 10-12 éves koromban történt.

Falunk laktunk és mint átlag falusiak mi is tartottunk és vágtunk disznókat. Én mindig is szerettem a nagyon kiszáradt füstöltkolbászt és sonkát, tudjátok azt a fajtát ami annyira kiszárad hogy majdnem flex kell a felszeléséhez. De apám ezt nem akarta hagyni mert szerinte az pazarlás úgy megenni ( ő nem szerette így). Szerinte ha annyira kiszáradt azt már megkell főzni. Ezen ment évről évre a veszekedés mert persze anyám nekem adott igazat mert ő is szerette így enni. Aztán mikor ezt meguntam hogy kb csak nagy ordibálások árán ehettem, elkezdtem azt csinálni hogy mikor ő az előző napi ebédből akart vinni, késő éjjel mikor már elaludt mindig megettem azt amit eltett magának félre ugyan azzal a címszóval amivel nekem is érvelt hogy " egy valaki kedvéért nem hagyjuk tönkremenni az ételt ". Persze ott is kipártolt anyám, de ami tényleg furcsa volt, és nagyon jól esett hogy még az ő szülei, vagyis az én nagyszüleim is mellém álltak.

2023. aug. 18. 12:47
1 2 3 4
 1/36 anonim ***** válasza:
91%
Lehetett volna nektek félre tenni a részeteket, mert azt nehogy már ő döntse el, hogy ti hogy szeretitek. Csak ugye, akkor egyétek is meg, ha már más nem tudja. Apád önző volt. Te viszont elég kis aljas, ne nagyon legyél büszke magadra te se szerintem.
2023. aug. 18. 12:55
 2/36 A kérdező kommentje:
Ezaz hogy éppen az volt a baj hogy megettük. Mert ha már kiszáradt azt megkell főzni valamiben, pl bablevesben.
2023. aug. 18. 12:58
 3/36 A kérdező kommentje:
Volt olyan hogy a zsebpénzemból vettem a boktban egy szál kolbaszt hogy majd kiszárítom, de pár nappal később mindig eltűnt.
2023. aug. 18. 13:00
 4/36 anonim ***** válasza:
94%
Igen, írtam is, hogy az az ő sara. A te viselkedésed meg a tied. Egyik kutya, másik eb.
2023. aug. 18. 13:02
 5/36 anonim ***** válasza:
77%

Édesapáddal valószínűleg a régi szegény világ tanította meg, hogy a száraz, szikkadt kolbásszal pazarlás jól lakni, ami igaz. Gyerek fejjel ezt nem érezhetted át, miképp azt sem, hogy Neki, mint kenyérkeresőnek etted meg bosszúból a másnapi üzemanyagját...

Beszélgess Vele erről finoman, ha még tudsz.

2023. aug. 18. 13:07
 6/36 A kérdező kommentje:
#5 Sajnos vele érelmi/érzelmes dgokról sosem lehetett beszélni, még anyámnak sem nyílt meg. Ami nagyon fura mert a testvérei meg pont az ellentétei ennek.
2023. aug. 18. 13:16
 7/36 anonim ***** válasza:
81%
Vannak emberek, akik nem képesek elfogadni, hogy különbözőek vagyunk. Meg hogyha valamit szerintük így vagy úgy kell csinálni, akkor azt esetleg maskepp is lehet és valójában nem rosszabb.
2023. aug. 18. 13:23
 8/36 anonim ***** válasza:
52%
#6 Próbálj meg próbálkozni többször is, amíg nem késő. Nem tudom mennyi idős vagy, de akár egy pohár bor mellett.
2023. aug. 18. 13:26
 9/36 anonim ***** válasza:
78%

Apád biztos nem azért mondta amit mondott, hogy változtasson az ízléseden, hanem nyilván spórolásból, mert nem lehetett könnyű élete.

Hogy te felzabáltad kitervelten és titokban a másnapi kajáját, az téged minősít (micsoda gondolat!), de olyan közegben, ahol a feleségem és a szüleim még az ütődött gyerek pártjára állnak és rám rontanak mint a farkasfalka, ott nekem sem lenne kedvem megnyílni, egyiknek sem.

Szegény öreged!

2023. aug. 18. 13:31
 10/36 anonim ***** válasza:
78%
Jó szar élete lehetett csóri apádnak, ne csodálkozz, hogy olyanná vált köztetek amilyenné. Anyád legalább járt dolgozni?
2023. aug. 18. 13:33
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!