Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Mi lenne a reakciód, ha a...

Mi lenne a reakciód, ha a gyereked ezt vallaná be? A helyemben mit tennétek?

Figyelt kérdés

Ne essetek nekem, ne nevezzetek hazugnak, kérlek. Nem mindennapi, amit leírok, de nem tudom, hová fordulhatnék ezzel, kitől kérhetnék tanácsot...

2 éve viszonyom van a legjobb barátnőmnek az apjával. Még gimis voltam, amikor elkezdődött. Én sem értem, mit gondoltam, hogyan hihettem, hogy majd egy közel 50 éves ügyvéd, aki egész életében hülyített minden nőt a felesége mellett, majd miattam fog megváltozni. Ebben a két évben sokszor szétmentünk, utána kibékültünk, oda-vissza ment ez. Toxikusak és károsak vagyunk egymásra.

Szeretnék ennek véget vetni végleg, ő is érzi már rajtam, hogy belefáradtam ebbe... Emiatt zsarol. Nem nyíltan, de elejt olyan megjegyzéseket, hogy azért azt ne felejtsem el, hogy aki segít, az ártani is tud, minden csak hozzáállás kérdése (egyetemi dolgaimmal kapcsolatban segített párszor pl.). Vagy hogy sosem találnék olyan férfit magamnak, mint ő, aki ennyire szeret, mert "hát valljuk be, nem vagyok én annyira különleges, mint gondolom". Vagy legutóbb is összevesztünk, jött a szokásos forgatókönyv, virágcsokrok, ajándékok, könyörgés, hogy bocsássak meg. Mondtam neki, hogy fejezze be, mert mindent elviszek hozzájuk, ha folytatja. Az volt a válasza, hogy nyugodtan, mindenkinek rólam lesz meg a véleménye, mert könnyen átlátható, hogy egy 19 éves lány mit lát egy 50 éves férfiben... Közben meg ez egyáltalán nem igaz, engem sosem érdekelt, milyen családból származik, mekkora vagyona van, azért szeret(t)em, mert róla van szó, nem érdekelt a pénz, vagy az ajándékok.

Egy embernek mondtam el, az unokatestvéremnek. Ő olyan nekem, mint egy pótanyuka, vagy nővér, kiskamaszként is őt kerestem, ha bajban voltam és a szüleim reakciójától tartottam.

Az elején név nélkül meséltem neki róla, majd magától összerakta a képet. Már akkor mondta, hogy zárjam le, ne bonyolódjak bele, mert ennek sehogy sem lesz happy end a vége és ismer engem, a lelkivilágomat, én fogok sérülni csak. Egy ideje már nem mond semmit, mert azt mondja, hogy nekem felesleges beszélni, a dráma és az adrenalin éltet és szerinte ennek akkor lesz vége csak, ha a pasi meghal.

Viszont én már tényleg azt érzem, nem bírom ezt, kb. mintha nem kapnék levegőt rendesen. Az unokatestvérem azt mondja, hogy egyedül nem fogok tudni szabadulni tőle, és még az elején azt mondta, hogy ne mondjam el otthon, már afelé húz, hogy tudjanak róla a szüleim is. De otthon én ez az "anya, apa kicsi lánya" kategória vagyok, aki jól tanul, sportol, sosem került bajba...

Álljak oda, és mondjam meg, hogy két éve folyamatosan hazudok nekik, nap, mint nap?

2023. jún. 20. 07:49
1 2 3 4 5 6 7 8
 1/71 anonim ***** válasza:
97%
Amíg titokként kezeled, addig tud zsarolni. Ha felvállalod, már nincs miért félni. 19 éves vagy. Jogilag felnőtt. Ha a szüleidnek az anya, apa kicsi lánya vagy, akkor segítenek kimászni ebből.
2023. jún. 20. 08:00
 2/71 anonim ***** válasza:
95%
Jobb ha elmondod,meglàtod megkönnyebbülsz majd, és aztàn màr vége lesz ennek az egésznek. Fiatal vagy előtted az élet.
2023. jún. 20. 08:10
 3/71 anonim ***** válasza:
95%
Előbb vagy utóbb úgyis kiderül. Jobb, ha te mondod el, mint ő.
2023. jún. 20. 08:12
 4/71 anonymousreview60 ***** válasza:
72%

Konklúzió

Nem szólni! Elhagyni! Pszichoterápiázni!

Azért gondolom így, mert:

1. Szülői reakció

Én kapkodnék levegőért, hogy mi miatt keveredett ekkora hülyeségbe a gyerek. Na nem azért, mert "nem erre tanítottam", hanem mert ennél okosabb (elvileg), na de csak van valami nagy gebasz, ha ennyire "apakomplexusos" (mert ez az, ne tagadd).

2. Ne szólj nekik

A szüleid, azon túl, hogy azt mondanák neked (ami az egyetlen értelmes lépés ez esetben), hogy szakíts, nem nagyon tudnak mást tenni. Legfeljebb annyit, hogy nyomás alá helyeznek téged (saját tehetetlen hülyeségükben) vagy borítják az asztalt, és elmennek a pasihoz vagy annak feleségéhez.

3. Leválás a csávóról

Már csak azért sem, mert eléggé végiggondoltan írtad le itt a sztorit. Agyilag már tiszta neked, hogy le kell zárnod, csak érzelmileg nem tudod, mert ott hat a zsarolás. Ennek az oka főleg az élettapasztalatlanságod, hogy ugyan érted, hogy a fazon téged és más nőket hogyan manipulál, de érzelmileg mégis bedőlsz neki, imponál a státusza (és a farka). Ezen kettő dolog segíthet (akár párhuzamosan): egy terapeuta vagy egy huszonéves helyes csávó, aki nem teljesen hülye érzelmileg, és ha kell, jól megdönget.

4. Pszichológia

Mindenképpen érdemes ezt egy pszichoterápia keretében rendbe rakni, nehogy elkezd ismételni vagy másmilyen gondot okozzon!

Az, hogy egy ennyivel idősebb férfival jöttél össze (és elvileg nem is az anyagi oldala miatt), az azt jelenti, hogy:

vagy az apaképeddel van baj (nincs/érzelmileg távoli/megbízhatatlan stb.) és máshol kerestél ilyen lelki támaszt,

vagy a saját korosztályodhoz képes vagy/gondolod magadat túlérettnek

vagy egyéb okok miatt kerestél "támaszt".

43F

2023. jún. 20. 08:14
 5/71 anonim ***** válasza:
97%

Neki nagyobb veszteni valója van. Egy normális ember ezt látni is fogja...

Ne hagyd magad zsarolni. Próbálj meg nem a szíveddel, hanem az agyaddal gondolkodni. Tudom nehéz, de megfog könnyebbülni a lelked.

2023. jún. 20. 08:14
 6/71 anonim ***** válasza:
96%

Szerintem is mondd el. Először meg fognak döbbenni, de biztos, hogy segítenek. Ha az én lányom lennél, én nem háborodnék fel, csak azt sajnálnám, hogy nem szóltál előbb. Mindenki követ el hibát, ez még nem a világ vége. A barátnőd tud erről?

N

2023. jún. 20. 08:15
 7/71 anonim ***** válasza:
83%
Kicsavart kapcsolat. A fickó gyerekes, te meg gyerek vagy. A sztori alapján nagyon kiegyensúlyozatlan az egész. Ennek ellenére sose mondanám el a családnak a viszonyt, mert nem tudsz belőle jól kijönni. Szépen lezárnám, ha már tele van vele mindenem és kussolnék. Sose zsarold azzal, hogy kiteregetsz náluk, sose hozd a partnered kellemetlen helyzetbe. Ha nem jó vele, akkor lépj le és szakítsd meg vele a kapcsolatot, ha pedig tényleg úgy érzed, hogy nem kapsz tőle jobbat, akkor maradj nyugton.
2023. jún. 20. 08:18
 8/71 anonim ***** válasza:
95%

Mondjuk az ilyem fenyegetéseit felvenném hangfelvételre.

Később jól jöhet

2023. jún. 20. 08:19
 9/71 anonim ***** válasza:
89%
Terápiában feltárnám, mi vezetett idáig. Mitől lettem önbizalom és szeretethiányos, miért nem volt apakép.
2023. jún. 20. 08:22
 10/71 anonim ***** válasza:
31%
Ha már nem érzed jól magad vele hagyd ott, de ne mond senkinek semmit, a férfinak se mondj semmi rosszat, bölcs dolog lenne barátságba maradni,(hisz segíteni barátként is tud) de ahogy látom ő biztos nem menne bele, azt nagyon jól látod hogy mindkettőtöknek részéről ez egy érdekkapcsolat, ez meglepett, mert a te korodban kevesek tudják ezt, sokan azt hiszik h elhagyják értük a feleségüket. Úgyhogy szakíts vele, ha zsarol, akk szám letilt, (viszont így nem jelenteném fel zsarolasért tuti h ártana neked mivel ügyvéd.. És ért a dolgokhoz). VISZONT HA követ, fel keres és bántalmaz, akk azt azonnal jelenteni kell, neked meg látleleletet venni orvostól, hogy ne tudja kimagyarázni magát.
2023. jún. 20. 08:37
1 2 3 4 5 6 7 8

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!