Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Mi lenne a reakciód, ha a...

Mi lenne a reakciód, ha a gyereked ezt vallaná be? A helyemben mit tennétek?

Figyelt kérdés

Ne essetek nekem, ne nevezzetek hazugnak, kérlek. Nem mindennapi, amit leírok, de nem tudom, hová fordulhatnék ezzel, kitől kérhetnék tanácsot...

2 éve viszonyom van a legjobb barátnőmnek az apjával. Még gimis voltam, amikor elkezdődött. Én sem értem, mit gondoltam, hogyan hihettem, hogy majd egy közel 50 éves ügyvéd, aki egész életében hülyített minden nőt a felesége mellett, majd miattam fog megváltozni. Ebben a két évben sokszor szétmentünk, utána kibékültünk, oda-vissza ment ez. Toxikusak és károsak vagyunk egymásra.

Szeretnék ennek véget vetni végleg, ő is érzi már rajtam, hogy belefáradtam ebbe... Emiatt zsarol. Nem nyíltan, de elejt olyan megjegyzéseket, hogy azért azt ne felejtsem el, hogy aki segít, az ártani is tud, minden csak hozzáállás kérdése (egyetemi dolgaimmal kapcsolatban segített párszor pl.). Vagy hogy sosem találnék olyan férfit magamnak, mint ő, aki ennyire szeret, mert "hát valljuk be, nem vagyok én annyira különleges, mint gondolom". Vagy legutóbb is összevesztünk, jött a szokásos forgatókönyv, virágcsokrok, ajándékok, könyörgés, hogy bocsássak meg. Mondtam neki, hogy fejezze be, mert mindent elviszek hozzájuk, ha folytatja. Az volt a válasza, hogy nyugodtan, mindenkinek rólam lesz meg a véleménye, mert könnyen átlátható, hogy egy 19 éves lány mit lát egy 50 éves férfiben... Közben meg ez egyáltalán nem igaz, engem sosem érdekelt, milyen családból származik, mekkora vagyona van, azért szeret(t)em, mert róla van szó, nem érdekelt a pénz, vagy az ajándékok.

Egy embernek mondtam el, az unokatestvéremnek. Ő olyan nekem, mint egy pótanyuka, vagy nővér, kiskamaszként is őt kerestem, ha bajban voltam és a szüleim reakciójától tartottam.

Az elején név nélkül meséltem neki róla, majd magától összerakta a képet. Már akkor mondta, hogy zárjam le, ne bonyolódjak bele, mert ennek sehogy sem lesz happy end a vége és ismer engem, a lelkivilágomat, én fogok sérülni csak. Egy ideje már nem mond semmit, mert azt mondja, hogy nekem felesleges beszélni, a dráma és az adrenalin éltet és szerinte ennek akkor lesz vége csak, ha a pasi meghal.

Viszont én már tényleg azt érzem, nem bírom ezt, kb. mintha nem kapnék levegőt rendesen. Az unokatestvérem azt mondja, hogy egyedül nem fogok tudni szabadulni tőle, és még az elején azt mondta, hogy ne mondjam el otthon, már afelé húz, hogy tudjanak róla a szüleim is. De otthon én ez az "anya, apa kicsi lánya" kategória vagyok, aki jól tanul, sportol, sosem került bajba...

Álljak oda, és mondjam meg, hogy két éve folyamatosan hazudok nekik, nap, mint nap?

2023. jún. 20. 07:49
1 2 3 4 5 6 7 8
 61/71 anonim ***** válasza:
100%

Dobd ki ezt a szemétládát. Ha olvasod a naaagy szerelmes leveleit (ne tedd), akkor a "te vagy a csillag életem sötét alkonyán" és a "úgy szeretlek, mint a sót" mondatok között azért állj meg, és gondolj a fenyegetéseire, zsarolásaira, beszólásaira.

Szépet írni mindenki tud - még én is tudnék szépet írni annak az embernek, akit történetesen rühellek.

Ez csak álca, és már láttad a valódi énjét. Amit te szeretsz, az csak a cukorbevonat rajta.

2023. jún. 21. 07:18
 62/71 anonim ***** válasza:
100%
Én nem a szülők reakciójától félnék, hanem a "legjobb barátnőtől". Azóta is barátnőd, és nem tud erről? Ha megtudja, többé nem lesz a barátnőd. Jobb lenne a barátnőt is elhagyni, meg az embert is.
2023. jún. 21. 12:54
 63/71 A kérdező kommentje:
Igen, ezért szeretném, ha nem is tudná meg soha.
2023. jún. 21. 13:10
 64/71 A kérdező kommentje:
Kedves.
2023. jún. 21. 13:18
 65/71 anonim ***** válasza:
100%
Manipulál, zsarol, megfélemlít hogy ne merj lépni. Hidd el, téged max sajnálnának a legtöbben, aki meg, azt szrd le. Neki viszont megszorul a hurok a nyaka körül ha ez kirobban, és jó eséllyel rá is megy az eddig megszokott élete. Én már csak bosszúból is ezt tenném. Szakíts vele, a szüleidnek meg szólj, ne aggódj, melléd fognak állni. Nincs semmi élettetapaszatalatod még.
2023. jún. 21. 13:39
 66/71 anonim ***** válasza:
100%
*aki meg nem,
2023. jún. 21. 13:40
 67/71 A kérdező kommentje:

Persze, nyilván... Ezt már én is látom, de néha, ha éppen érzelmesebb pillanatomban talál meg ezekkel, eljátszom a "mi lenne, ha..." gondolatokkal, ígéreteivel.

Pl. tegnap mondtam neki azt is, hogy azért sincs jövőnk, mert mások a terveink az életben. Én fiatalon, 24-25 évesen szeretnék anyuka lenni, de úgy nem találom meg életem párját, ha rá vesztegetem az időmet. Erre jött azzal, hogy miért zárom ki azt, hogy ő esetleg akarna még egy gyereket? Hát, gondoltam, mert akkor már közelebb leszel majdnem a 60-hoz, mint az 50-hez, és a már meglévő lányoddal sem foglalkoztál soha túl sokat... Ezután elkezdte mondani, hogy ő bármikor elválna miattam, én nem akartam, hogy ez kiderüljön és KÉNYSZERÍTETTEM BELE ebbe a helyzetbe, amiben ő szenved nap, mint nap... És hogy ő akár már holnap készen állna egy közös gyerekre, én vagyok az, aki nem veszi őt komolyan és nem adott neki soha rendesen esélyt.

2023. jún. 21. 13:49
 68/71 anonim ***** válasza:
100%

Akkor mond neki hogy benne vagy. Teregessetek ki mindent, éljetek együtt és vállaljatok gyereket.

Ha megteszi már holnap, akkor benne vagy (mégha nem is) de ha nem teszi meg akkor te lelépsz.

Ennyi akaraterőd legyen már. Hidd el úgysem fogja megtenni.

2023. jún. 21. 13:55
 69/71 anonim ***** válasza:
100%

Persze, gyereket, meg toronyórát lánccal. Ígérgeti, mert ezzel az ígérettel (is) akar megfogni.

És persze már megint te vagy a hibás.

Miért beszélgetsz vele?

2023. jún. 21. 14:01
 70/71 anonim ***** válasza:
100%
Gyenge és könnyen manipulálható vagy. Ebből a kapcsolatból jól nem fogsz kijönni.
2023. jún. 21. 17:13
1 2 3 4 5 6 7 8

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!