Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Mit tennétek a helyemben?...

Mit tennétek a helyemben? Maradjak itthon vagy menjek külföldre? 20L

Figyelt kérdés
Nagyon szoros kapcsolatom van a csaladdal (anyu, tesok). Dolgoztam mar kulfoldon par honapot, de nagyon hianyoztak. Vegul azert jottem haza hogy befejezzem az iskolat, de nem tudom, meddig birtam volna egyebkent. Alapvetoen ha a kulfoldi megelhetest nezzuk, nekem ott sokkal jobban tetszik minden, az atmoszfera, kornyezet, stb. Jobb a munkanlehetoseg is, van kint magyar ismeros. Szeretnek most megint elmenni, megprobalni ujra. De bennem van, hogy mar elore tudom mennyire fog hianyozni a csaladom es hogy nekik is rossz lesz. Ezzel ellenben itthon nem is tudom hol tudnek hasonloan jol elhelyezkedni munkaban stb, mint kint. Egyszer efele huz a szivem, maskor pedig afele. A legjobb lenne, ha vihetnem magammal a csaladom de sajnos ez nem megoldhato.
2023. jún. 27. 19:13
1 2 3
 1/22 anonim ***** válasza:
79%
Nem vagyunk a helyedben. Sosem leszünk. Te te vagy. A saját élettapasztalatod, önismereted alapján kell döntened.
2023. jún. 27. 19:24
 2/22 anonim ***** válasza:
88%

Most menjél, ha van rá lehetőséged. Azt mérlegeljed, hogy neked mi a jó döntés, a családod meg fogja érteni.

Másrészt, jelenleg nincs jövő ebben az országban. Látod te is, olvasod a híreket. Talán majd 10 év múlva, akkor még mindig fiatal leszel és eldöntheted, hogy hazajössz e vagy sem, de addig pallérozódjál kint, ahol megbecsülnek, elfogadnak.

Ha lenne egy 20 éves lányom olyan helyzetben, mint te, fájó szívvel, de ezt tanácsolnám neki.

2023. jún. 27. 19:30
 3/22 anonim ***** válasza:
75%
10? Inkább 500. A pszichét nehéz kitakarítani.
2023. jún. 27. 19:32
 4/22 anonim ***** válasza:
78%
Igen, az a 10 év nekem is túl optimistának tűnik. :D Az én optimista tippem, hogy talán, legközelebb, ha minden jól megy - már pedig semmi nem megy jól -, akkor talán 30 év múlva élhető lesz ez az ország... Legkorábban. Talán. HA minden jól megy... de...
2023. jún. 27. 19:50
 5/22 Ékezetes billetyűzet ***** válasza:
88%
#4. 30 éve sajnos pont ugyenzt mondtuk...
2023. jún. 27. 19:57
 6/22 anonim ***** válasza:
63%
#5 Elhiszem. Én harminc éve kezdtem el az általános 1. osztályt. :D Nade a lényeg: ha van lehetőség elhagyni ezt a pöcegödröt, akkor menni kell.
2023. jún. 27. 20:01
 7/22 anonim ***** válasza:
#Mióta az eszemet tudom, ezt mondjuk...
2023. jún. 27. 20:14
 8/22 47. ***** válasza:
92%
Menj. 15 éve eljöttem Norvégiába. Sosem bántam meg.
2023. jún. 27. 20:24
 9/22 anonim ***** válasza:
91%
Menjél a saját érdekedben. Esetleg ne menj messzire, akkor gyakran hazalátogathatsz.
2023. jún. 27. 20:25
 10/22 anonim ***** válasza:
85%

nálunk teljesen megszokott, hogy a felnövő fiatalok elköltöznek otthonról, és máshol folytatják az életüket, anyám is kérte, hogy legyünk olyan kedvesek, és más városba menjünk egyetemre, mert ő inkább nem szeretne további ősz hajszálakat gyűjteni, legyünk hülyék szemtanúk nélkül. na most öcsém végül a városunkban maradt, de nagy kegyesen összeköltözött inkább pár haverjával.

de vannak családok, ahol vagy a szülő, vagy a gyerek, esetleg mindkettő, nem tudja elengedni egymást, ha te is ilyen vagy, akkor nem tudom minek erőltetni azt, amiről már most tudod hogy nem fog menni.

2023. jún. 27. 20:26
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!