Mit tennétek a helyemben anyámma? (29 éves lány vagyok. ) Már 7 éve anyával vagyok itthon (kiemelt ápolásin)
Ne haragudj, de miért nem adod be egy olyan helyre, ahol szakszerű ellátást kaphat?? Elég egyértelmű, hogy egy epilepsziával és feltehetően más betegségekkel küzdő, magatehetetlen, önellátásra képtelen betegnek kicsit többre lenne szüksége ápolás terén, mint amit egy átlagember nyújtani tud.
Igen, a megfelelő hely lehet, hogy drága, de akár a javulásra is van esély, ha szakszerű gondozásban részesül! Engem mérgest az olyan, aki ebbe bele sem gondol, és részben a saját "törődése" miatt megy tönkre az ápolt személy. Az ápolás nem egy olyan egyszerű dolog, mint gondolod, mind egészségügyi mind pszichológiai szakértelmet kívánna, és te a fentiek alapján egyikét sem tudod nyújtani édesanyádnak!
Nézd, felnőtt ember vagy, és a jelen esetben a te kezedben van édesanyád sorsa. Úgy illene, hogy felnőttként is viselkedsz, és nem hunyászkodsz meg egyetlen bunkó háziorvos előtt meg egy lelkileg és testileg is beteg hozzátartozó véleménye előtt.
Ha a háziorvosod képtelen normálisan hozzáállni a témához az sajnálatos, akkor vagy leváltod, vagy máshol érdeklődsz alternatív ellátási formák és kezelések után. De az nem megoldás, hogy egy beszólás és édesanyád haragja hatására a homokba dugod a fejed, és beadod a derekad.
Egy beteg ember soha nem fogja belátni, hogy mi lenne neki a legjobb, ne erre hagyatkozz. Az motiváljon, hogy ha megfelelő ellátásban részesül, javulhat az állapota akkor is, ha ő ezt ellenzi!
Szerintem is érdemes megkeresni másik háziorvost. Elég szerencsétlen helyzet, de rámegy a fiatalságod anyád gondozására. Így nem lehet nagyon párkapcsolatod, munkád...stb
Esetleg az otthonon kívül vannak ilyen házi gondozói szolgáltatók, akik napközben tudják gondozni, emelni pelenkázni, fürdetni. Igaz nem olcsó, de az otthon sem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!