A helyemben itthon maradnátok a családi házban vagy bátrak lennétek és elköltöznétek a távoli nagyszülők házába? Bővebben lent.
20 hetes terhes vagyok, sajnos a gyermek apukájával nem jó a kapcsolatunk.
Szüleim elváltak, anyukámmal élek a családi házban. Sok a veszekedés köztünk, 30 éves vagyok, de mindig irányítani akar, mindenbe beleszól és előre félek, hogy hogy fog alakulni a kapcsolatunk, ha a baba megszületik. Előre kijelentette, hogy őt nem érdekli a nevelés, majd ő elrontja, mert ez a nagyszülő dolga...
Most lett egy olyan lehetőség, hogy beköltözhetnék távoli nagyszüleim házába.
Ez a ház a mi lakóhelyünktől messze egy kis faluban van.
Nem tudom, mi lenne a helyes döntés.
Ha elköltözöm, akkor igaz, hogy a magam ura leszek és végre önálló, azonban nem ismerek ott senkit, senki segítségére nem számíthatok. És félek, hogy a döntésem miatt még rosszabb lesz az anyukámmal a kapcsolatom.
Ha viszont maradok, akkor folytatódnak a mindennapos veszekedések, kritizálás, amit egyre nehezebben viselek sajnos.
De a baba ellátásában az első időkben biztos nagy segítség lenne.
Hogy döntenétek? Maradnátok a biztonságot nyújtó megszokott "rosszban" vagy bátrak lennétek és belevágnátok az ismeretlenbe egy újszülöttel?
Köszönöm a válaszokat 😊 Mindenkinek előre is áldott ünnepeket kívánok!
1. Lesz ott munkád, ahova költöznél?
2. Van-e autód? Egy kis falunál nem hátrány.
3. Milyen a ház? Élhető vagy penészes, régiek a nyílászárók...
4. Apukával mennyire vagy rosszban?
Csak akkor költöznék el, ha nincs más kiút és a munka is kötne. A faluban biztos lesz 1-2 szomszéd, akivel össze lehet barátkozni és rájuk bízni a picit. Vagy fél évesen beadni bölcsibe.
Én nem költöztem és kegyetlenül megbántam, hogy nem tettem.
De a helyedben MOST, a szülés előtt 4 hónappal, télen, biztos, hogy nem költöznék.
Amikor megszületik a baba jól fog jönni a segítség és egy újszülöttet nem kell még nevelni, tehát nagy "rongálást" nem tud elkövetni anyád.
Aztán majd meglátod, hogy hogyan alakulnak a dolgok és aszerint cselekedj!
Nyáron lehet a nagyszülők házát átnézni, rendbe rakni, kifestetni, fűtésszezonra felkészülni, berendezni, tájékozódni a munkalehetőségekről, bölcsődéről, óvodáról, menetrendről.
És mindezt úgy, hogy anyáddal ne mérgesítsd el a kapcsolatot, mert akármilyen nehéz természetű, egyedül ő marad a te hátországod!
Semmiben nem jó a meggondolatlan kapkodás, ez nem "Gyere cipó, hamm bekaplak!"
"Amikor megszületik a baba jól fog jönni a segítség és egy újszülöttet nem kell még nevelni, tehát nagy "rongálást" nem tud elkövetni anyád."
Ekkor tudja a legnagyobb kárt okozni! Nem a babában, hanem az anyában. MIkor amúgy is minden új, mindenben bizonytalan, elülteti, hogy nem alkalmas semmire, még arra sem, hogy gondoskodjon a piciről. Ami a legnagyobb törést okozhatja.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!