Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Kegyetlen vagyok a kislányaimm...

Kegyetlen vagyok a kislányaimmal? 36N

Figyelt kérdés

Tegnap ebédet készítettem, előkészültem, kipakoltam a tányérokat-evőeszközöket-stb az asztalra egy kupacban, és megkértem a lányaimat (14, 16), hogy legyenek szívesen megteríteni. Tehát annyi lett volna a dolguk, hogy szétválogatják a dolgokat, amíg én a másodikkal foglalkoztam.

Szóltak, hogy mindjárt, mert valamit néztek a neten, mire kértem őket, hogy állítsák le addig, és terítsenek már meg tényleg. Még mindig nem jöttek, közben végeztem a másodikkal is, tehát már csak a terítés lett volna. A férjem kint volt a garázsban. Megint szóltam, be is mentem hozzájuk. Youtube-n néztek videót. Megint azt mondták, hogy mindjárt, egy perc.

Nagyon felbosszantottam magam. Alapból rendes lányok, tanulnak, nem pofátlanok, nincs éjjeli kimaradás meg ilyesmi, de a házimunkába való beszállásuk tragikus. Én pedig utálom ezt, senki cselédje nem vagyok, se másé, se a férjemé, se a gyereké. Ha négyen lakunk itt, koszolunk, eszünk, akkor mind a négyen kivesszük a részünket. Kicsi korukban se pakoltam el utánuk (három éves koruk után).

A még egy perc megszólalás után azt mondtam, hogy rendben van, ha ennyit nem tudnak megtenni, akkor nincs kérdés, kidobtam mindent (egyik kedvenc étele volt a lányoknak, miattuk csináltam egyébként), és rendeltem magamnak és a férjemnek ebédet. Mondtam a lányoknak, hogy akkor lehet felőlem rendelni is (de arra pénzt kértek, mondtam, hogy biztosan nem), vagy főzni maguknak. Azt nem, ők nem tudnak úgy, mint én. Rendben. Mi megebédeltünk a férjemmel, a lányok nem ettek, duzzogtak. Estig kitartott a dolog, aztán csináltak magunkat pirítóst valamivel. Még mindig sértődöttek, látom rajtuk.

Durva voltam? Anyukám szerint nem (hozzátéve, hogy valószínűleg ez a mentalitás tőle jött, mikor másfél éves voltam, összekentem valami bútort popsikrémmel, és anyám letakaríttatta velem, mert másnak ne csináljak plusz munkát - igaza volt :-) ), de egyik kollégám/barátnőm szerint viszont az. Szerintetek? Vagy mit lehetne csinálni ezzel a házimunka, besegítés kérdéssel? 36/N

2023. júl. 28. 10:17
❮❮ ... 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 ... ❯❯
 61/135 anonim ***** válasza:
83%

"Azt hogy kidobtam az ebédet azt sajnálom, az hirtelen idegességemben jött, de nem ezen van a lényeg."

Pedig ez is lényeges. Nem azzal van baj, hogy (remélhetőleg nagyon ritkán) előfordul olyan, hogy felkapod a vizet és olyat csinálsz, amit egyébként nem csinálnál, hanem ha nem ismered be, hogy ez hiba volt és nem kérsz elnézést azoktól, akik ezt még elszenvedték. Szülőként sem gyengeség elnézést kérni a gyerekektől, sőt, ezzel azt mutatod nekik, hogy te is hibázol néha, ez természetes, és hajlandó vagy beismerni. Ez számukra követendő példa is lehetne. Te te csak mentegeted magad és bagatellizálsz, legalábbis a kommentjeid ezt sugallják.

2023. júl. 28. 12:30
 62/135 anonim ***** válasza:
82%
Totálisan ugyan ez a kérdés nem volt már egyszer úgy kb egy éve vagy mikor?
2023. júl. 28. 12:34
 63/135 anonim ***** válasza:
74%
Kérdező, én megértelek. Nekem is vannak olyan napjaim, hogy kész vége, kiakadok. Én sem tudom elviselni azt a szitut, hogy dolgozom, tanulok, bevásárolok, főzök mosok takarítok, és a kölykök néha annyit sem tudnak megtenni, hogy ötszöri kérés után kivigyék a koszos tányért a mosogatógépbe. Kaját mondjuk soha nem dobtam ki, de olyan volt, hogy nem voltam hajlandó sem mosni rájuk, sem kaját készíteni nekik, ha fordítva semmi sem működik.
2023. júl. 28. 12:38
 64/135 anonim ***** válasza:
70%
Nem tudom, hogy igazad volt é vagy nem.En biztosan amig mentem-jöttem szólni nekik,addig megteritettem volna.Ugy gondolom, hogy egy ilyen anyának nem kell család,aki 10 évesnek megfelelõen viselkedett.Neked ilyen a természeted,hogy kiöntöd az ételt,mégis miért?Durcáskodtál?!Jó példát mutatsz a lányaidnak.Miért nevezi magát cselédnek az olyan nõ,aki gondoskodik a családjáról?!
2023. júl. 28. 12:42
 65/135 anonim ***** válasza:
85%

Juj, 53-as, ijesztő vagy!

Szerintem annak van igaza, aki szerint nem vagy elégedett az életeddel, kérdező.

2023. júl. 28. 12:48
 66/135 anonim ***** válasza:
70%
Vagy egyszerűen csak túlterhelt a kérdező, kiégett, és feltöltődésre lenne szüksége.
2023. júl. 28. 12:51
 67/135 anonim ***** válasza:
79%
Már ne is haragudj meg de kinevetem az egész kérdést. 😂 Meg hogy te 1,5 évesen megfogtad a törlőrongyot és takarítottad a popsikrémet 😂😂 Főztél egy ételt a családnak, amivel órákig dolgoztál,majd hirtelen felindulásból kidobtad és még édesanyádat is megkérdezted erről hogy biztos neked adjon igazat. Gratulálni tudok, pazaroljuk az ételt. Hát persze. Rövidre csak annyit hogy ne innen várjad a megértést mert ezt senki sem fogja..ez egy nagy hisztiposzt a javából.
2023. júl. 28. 12:54
 68/135 anonim ***** válasza:
78%
Cselédnek meg a kutya sem nevezett, megmondod nekik akkor majd ha éhesek, tudják hol a kaja és vesznek elő tányért meg evőeszközt és pont. Ezenkívül pedig abbahagyod a mentegetőzést és jó példát mutatsz a gyerekeidnek mert ha így folytatod olyan véleménnyel lesznek rólad és mások is amit te nem szeretnél. Édesanyád se lehet különb az biztos, ha arra nem mondott semmit hogy te kidobtad az ételt, pláne hogy az ő gyerekkorukban valszeg nem volt ám svédasztal :) #68vagyok
2023. júl. 28. 12:59
 69/135 anonim ***** válasza:
20%
A mi családunkban nem szokás ételt kidobni. Megverni szoktak gyereket (ennyi időst azért nem) de hogy ételt szemétbe? Valami egyéb bajod volt és rajtuk eresztetted ki a gőzt.
2023. júl. 28. 13:03
 70/135 anonim ***** válasza:
75%
Valószínűleg este már nem sértődöttek voltak (vagy nem csak..), hanem nem értettek, mi a dráma oka, meg mit mondjanak, amire ki tudja mikor reagálsz ugyanilyen hisztivel... Ilyenkor inkább én sem szóltam anyámhoz, mert akkor abból azt hozta le, hogy hát igen, ügyes voltál, legközelebb is így kell, vagy még többet puffogott, meg csapkodott... Te vagy a felnőtt, Neked kéne megmutatni, hogy kezeljenek egy olyan helyzetet, ami nem tetszik nekik.
2023. júl. 28. 13:07
❮❮ ... 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!