Kegyetlen vagyok a kislányaimmal? 36N
Tegnap ebédet készítettem, előkészültem, kipakoltam a tányérokat-evőeszközöket-stb az asztalra egy kupacban, és megkértem a lányaimat (14, 16), hogy legyenek szívesen megteríteni. Tehát annyi lett volna a dolguk, hogy szétválogatják a dolgokat, amíg én a másodikkal foglalkoztam.
Szóltak, hogy mindjárt, mert valamit néztek a neten, mire kértem őket, hogy állítsák le addig, és terítsenek már meg tényleg. Még mindig nem jöttek, közben végeztem a másodikkal is, tehát már csak a terítés lett volna. A férjem kint volt a garázsban. Megint szóltam, be is mentem hozzájuk. Youtube-n néztek videót. Megint azt mondták, hogy mindjárt, egy perc.
Nagyon felbosszantottam magam. Alapból rendes lányok, tanulnak, nem pofátlanok, nincs éjjeli kimaradás meg ilyesmi, de a házimunkába való beszállásuk tragikus. Én pedig utálom ezt, senki cselédje nem vagyok, se másé, se a férjemé, se a gyereké. Ha négyen lakunk itt, koszolunk, eszünk, akkor mind a négyen kivesszük a részünket. Kicsi korukban se pakoltam el utánuk (három éves koruk után).
A még egy perc megszólalás után azt mondtam, hogy rendben van, ha ennyit nem tudnak megtenni, akkor nincs kérdés, kidobtam mindent (egyik kedvenc étele volt a lányoknak, miattuk csináltam egyébként), és rendeltem magamnak és a férjemnek ebédet. Mondtam a lányoknak, hogy akkor lehet felőlem rendelni is (de arra pénzt kértek, mondtam, hogy biztosan nem), vagy főzni maguknak. Azt nem, ők nem tudnak úgy, mint én. Rendben. Mi megebédeltünk a férjemmel, a lányok nem ettek, duzzogtak. Estig kitartott a dolog, aztán csináltak magunkat pirítóst valamivel. Még mindig sértődöttek, látom rajtuk.
Durva voltam? Anyukám szerint nem (hozzátéve, hogy valószínűleg ez a mentalitás tőle jött, mikor másfél éves voltam, összekentem valami bútort popsikrémmel, és anyám letakaríttatta velem, mert másnak ne csináljak plusz munkát - igaza volt :-) ), de egyik kollégám/barátnőm szerint viszont az. Szerintetek? Vagy mit lehetne csinálni ezzel a házimunka, besegítés kérdéssel? 36/N
Kiírtad kérdésnek mert bánt a dolog. Hirtelen felindulásból nem kellett volna a kaját kidobnod, ezt már gondolom beláttad.
Abban igazat adok, hogy ennyit besegíthetnek a lányok, ha nem is rögtön, de második, harmadik kérésre megmozdulhattak volna, a büntetetésüket legközelebb inkább hagyd rám és szent lesz a családi béke 😅!
Az első mindjártnál meg lehetett volna kérdezni, hogy meddig tart a videó. Ha csak pár perc, akkor utána mehettek volna, ha túl sokáig, akkor pedig megbeszélni velük, hogy ebéd után befejezik.
Nekem soha nem jött be ez a "gyere most azonnal, mert azt mondtam".
"Anyuka főzött, elkészült az étel, addigra legyen megterítve. Ez nem ördögtől való rabszolgamunka, nem is ugráltatás."
Ezzel egyetértek, de a kérdező reakcióját akkor sem lehet figyelmen kívül hagyni. Kidobja a kaját, amivel ő pepecselt órákig? Kamaszként én is főleg azt szűrtem volna le az ilyen viselkedésből, hogy "anyám megint idegbeteg". És azt, hogy miért legyek én együttműködő, ha ő ilyen hisztis p.csa módjára viselkedik? Utána csakis azért engedelmeskedtem volna neki, mert féltem volna, hogy megint hasonlóan reagál.
Ha egyszeri eset volt, akkor kérjetek elnézést egymástól és beszéljetek a családon belüli munkamegosztásról. Legközelebb pedig inkább ne kapjanak az ebédből, húzd ki a wifit, vedd el a telefont, ilyesmik. De maradj higgadt, mert az ilyen viselkedésből, amit leírtál, semmit nem fognak tanulni, sőt.
Magaddal voltál kegyetlen, a te munkád ment a kukába. De remélhetőleg el is mondtad a lányoknak, hogy ez a, kb szrnak a fejedre magatartás, kamaszkor ide vagy oda, nem volt tőlük tisztességes, amit jelképez valahol a szeretettel és fáradozással elkészült étel sorsa.
Kukába ment, ahogy az akkori érzéseid szerint, minden eddigi ténykedésed amit értük eddig tettél.
Máskor légy higgadtabb, és tedd a fagyóba. Az jó tanács volt
Huuuu most már értem, miért van ennyi elfuserált, neveletlen gyerek...
A valaszadók 90 %-a elítéli az anyukát, mert megbüntette a gyerekeit, amiért azok tojtak a fejére.
Szerintem abszolút nem volt kegyetlen, én is neveltem a gyerekeimet, ha kellett szigorú voltam, mindkettő normális felnőtt lett, egyik sem fetrengett 16 évesen részegen, és mai napig nagyon jó a kapvsolatom mindkettővel, és az unokáimmal is, akikre szintén nincsen minden ráhagyva...
Egyébként a hozzád hasonló emberek sohasem látják be, hogy a hiba súlyosan az Ő készülékükben van. Mindig mindenki más a hülye, ők normálisak és tökéletesek.
A gyerek ebből annyit lát, hogy anyám idegbeteg mód kib...sza a kaját, és utána ha kérsz valamit félelemből csinálják meg, nem azért, hogy segítsenek.
De persze ezért is ők a hibásak, mert ők lesznek a hálátlan szrok, amikor elhúznak 200 km-re vagy külföldre - mint pl én -, csak ne kelljen látniuk :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!