Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Kegyetlen vagyok a kislányaimm...

Kegyetlen vagyok a kislányaimmal? 36N

Figyelt kérdés

Tegnap ebédet készítettem, előkészültem, kipakoltam a tányérokat-evőeszközöket-stb az asztalra egy kupacban, és megkértem a lányaimat (14, 16), hogy legyenek szívesen megteríteni. Tehát annyi lett volna a dolguk, hogy szétválogatják a dolgokat, amíg én a másodikkal foglalkoztam.

Szóltak, hogy mindjárt, mert valamit néztek a neten, mire kértem őket, hogy állítsák le addig, és terítsenek már meg tényleg. Még mindig nem jöttek, közben végeztem a másodikkal is, tehát már csak a terítés lett volna. A férjem kint volt a garázsban. Megint szóltam, be is mentem hozzájuk. Youtube-n néztek videót. Megint azt mondták, hogy mindjárt, egy perc.

Nagyon felbosszantottam magam. Alapból rendes lányok, tanulnak, nem pofátlanok, nincs éjjeli kimaradás meg ilyesmi, de a házimunkába való beszállásuk tragikus. Én pedig utálom ezt, senki cselédje nem vagyok, se másé, se a férjemé, se a gyereké. Ha négyen lakunk itt, koszolunk, eszünk, akkor mind a négyen kivesszük a részünket. Kicsi korukban se pakoltam el utánuk (három éves koruk után).

A még egy perc megszólalás után azt mondtam, hogy rendben van, ha ennyit nem tudnak megtenni, akkor nincs kérdés, kidobtam mindent (egyik kedvenc étele volt a lányoknak, miattuk csináltam egyébként), és rendeltem magamnak és a férjemnek ebédet. Mondtam a lányoknak, hogy akkor lehet felőlem rendelni is (de arra pénzt kértek, mondtam, hogy biztosan nem), vagy főzni maguknak. Azt nem, ők nem tudnak úgy, mint én. Rendben. Mi megebédeltünk a férjemmel, a lányok nem ettek, duzzogtak. Estig kitartott a dolog, aztán csináltak magunkat pirítóst valamivel. Még mindig sértődöttek, látom rajtuk.

Durva voltam? Anyukám szerint nem (hozzátéve, hogy valószínűleg ez a mentalitás tőle jött, mikor másfél éves voltam, összekentem valami bútort popsikrémmel, és anyám letakaríttatta velem, mert másnak ne csináljak plusz munkát - igaza volt :-) ), de egyik kollégám/barátnőm szerint viszont az. Szerintetek? Vagy mit lehetne csinálni ezzel a házimunka, besegítés kérdéssel? 36/N

2023. júl. 28. 10:17
 101/135 anonim ***** válasza:
65%

Kérdező: nem vagy normális.

Idegbeteg vagy.

Ezen nem mosolyognod kellene hanem dolgozni rajta.

2023. júl. 30. 15:37
 102/135 anonim ***** válasza:
74%

Utolsó vagyok:

A gyerek nem azért született,hogy a csicskád legyen.

Azt mondták várj egy kicsit.

Nem tudtad volna megvárni amíg befejezik amit épp csináltak?

Nem. Ehelyett bevágtad a 3 éves kislány durcit és úgy viselkedtél a saját gyerekeid előtt mint egy óvodás.

2023. júl. 30. 15:39
 103/135 anonim ***** válasza:
72%

101-es.

Miért ki vagy te hogy azonnal pattogjon neked bárki is?

Ez az oldal meg az emberek itt egy katasztrófa.

Mint a diktátorok esküszöm.

2023. júl. 30. 15:43
 104/135 anonim ***** válasza:
68%
Ne csodálkozz, hogy durciztak. Még pár ilyen akció, aztán majd nézhetsz 80 évesen azon gondolkozva, miért nem nyitják rád az ajtót.
2023. júl. 30. 16:32
 105/135 anonim ***** válasza:
50%
Látom a Forint nem számít otthon nálatok és lehet a kukának is főzni! Persze, a lányok szemtelenek voltak, de kukázni a kész kaját nem jó döntés!
2023. júl. 30. 16:34
 106/135 anonim ***** válasza:
68%

Miért az anyja nem szemtelen?

Mi jogon gondolja egy szülő,hogy a gyereknek azonnal pattannia kell ha ő füttyent.

Azt ne felejtsük el,hogy a gyerekekt az anya akarta.

Ezek a gyerekek nem kérték,hogy megszülessenek.

Az,hogy te esetegesen félre neveled őket és nekik nem természetes a házimunkába való besegítés a te hibád.

Minden gyerek tükörképet tart a szülőnek.

Nem diktatúrát kell bevezetni hanem tisztelni kell őket ugyanúgy ahogy te elvárod,hogy tiszteljenek.

Tanulj kis önismeretet mivel ahogy látom ez a nárcisztikus viselkedés anyádtól sikeresen átvetted és ha nem figyelsz oda akkor a lányaidnak is majd átadod ezt a rossz, éretlen mártír viselkedést.

2023. júl. 30. 16:43
 107/135 anonim ***** válasza:
28%

[link]

Hallgasd meg ezt a videót..

Talán magadra ismersz kicsit.

2023. júl. 30. 16:49
 108/135 anonim ***** válasza:
76%
Soha nem bírtam ezt, hogy kész van a kaja, hú, akkor barmiben vagyok is, mindent elhajítva rohanni kell, megteriteni pöpecre, aztán nézni egymas nyammogását. Mégis mire jó ez? Miért muszáj egyszerre enni? Most en vezetek haztartást 2 gyerekes anyaként, soha nem volt ez követelmeny. Ha épp nem tud jönni enni, akkor eszik kesőbb, majd kiazolgalja magát. Dumálni máskor is tudunk, nem muszáj tele szajjal csamcsogva beszélgetni.
2023. júl. 30. 17:01
 109/135 anonim ***** válasza:
49%

Szerintem jó dolog ha együtt esznek.

Főleg manapság mikor nagyjából csak hétvégente látják egymást az emberek otthon.

2023. júl. 30. 17:03
 110/135 anonim ***** válasza:
78%

#110 Szerintem meg indokolatlan. Ha a közös program, beszélgetés a lényeg, akkor ahhoz nem kell kaja. Alapból akkor egészséges enni, amikor éhes vagy, ezt meg üti az, ha 4 eltérő bioritmusú embert összeültetsz.

Mondjuk én a megterítés létjogosultságát sem értem. Én szeretem magamnak kiválasztani, hogy melyik evőseszközöket használom. Van kedvencem, nem csak odateszem, ami a legfelül van. Van olyan villa, vagy kanál, amitől viszolygok. Annyira nem hiszem, hogy a közös étkezés minőségét rontja az, hogy amikor valaki csatlakozik, az nem a kirakott tányérhoz ül, hanem hoz magának.

2023. júl. 30. 17:10

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!