Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » A barátom azt akarja ,hogy...

A barátom azt akarja ,hogy kimenjek vele Hollandiába dolgozni, már le rendezett ott mindent, papírokat is. Normális pasi. Szüleim nem engednek vele ki egyedül sajnos. Mit tegyek ilyen helyzetben?

Figyelt kérdés
Mondta a barátom, hogy úgyis haza járna minden hónapban ha úgy van, de én nem örülök neki, hogy elmegy ki dolgozni, nem akarom elveszíteni kitudja mi lesz vele ott külföldön, gondolkodása is megváltozhat... Eddig mindenkit elveszítettem aki kiment külföldre. Nagyon félek! 18 éves vagyok. Amúgy nekem is jobb lenne kinn külföldön, mosogatnék vagy ilyesmi munkát talált nekem a barátom azt mondta. A szállás is le van már foglalva. Teljesen felkészült a pasim.

2023. júl. 26. 13:34
1 2 3 4 5 6
 11/57 anonim ***** válasza:
97%

Hm... Hollandiában élek. Csak szólok, hogy semmit nem lehet lerendezni anélkül, hogy személyesen megjelenj.

Havonta haza járni nem éri meg, nem is életszerű és kb nem is lehetséges, mert nincs annyi szabadidő - plusz anyagilag se fér bele.

Milyen munkát talált a draga?

2023. júl. 26. 14:38
 12/57 anonim ***** válasza:
81%
Hagynám had menjen,aztán majd ha tartjátok a kapcsolatot és a munka is okésnak tűnik, akkor talán mennék én is. Gondolom nem munkaszerződést kötött helyetted, csak jelezte, hogy ketten mennétek valami közvetítő által gyári melóra vagy idénymunkára.
2023. júl. 26. 14:53
 13/57 anonim ***** válasza:
8%
Nem akarom, hogy ki menjen. Lehet megvaltozik a gondolkodasa...toxic vagy. Vissza akarod ot fogni, inkabb szakits vele, ne cseszd el nas eletet is, eleg, ha a sajatoddal teszed azt.
2023. júl. 26. 15:08
 14/57 anonim ***** válasza:
83%

Nos. Egyrészt én is fiatal vagyok és épp most költöztem Hollandiába a pasimmal.

Nálunk hosszas téma volt, hogy mi legyen diploma után (én akartam egy mestert, de otthon erre nincs lehetőség - nincs ilyen szak)

Az alábbiakat hiányolom a sztoridból:

- A te terveidet, pl karrierügyben

- A kapcsolatotokról plusz infó (mióta vagytok együtt, milyen a kapcsolat, hogy megy a kommunikáció stb)

- Veled hogyan kommunikált erről a párod? Mert mi együtt néztünk lakást, mert mindkettőnk élete.

Szüleidnek adok igazat, felelőtlenség lenne vakon kimenned. De jogilag nem tarthatnak vissza.

Írhatsz nyugodtan, nagyon képben vagyok most a Hollandiába költözéssel.

22L

2023. júl. 26. 15:10
 15/57 anonim ***** válasza:
94%

12!

De hiába jelzi, nem tudják felvenni BSN szám nélkül, azt meg látatlanban nem adnak, a helyi önkormányzatnál személyesen kell jelentkezni. Ahhoz meg kell a személyi igazolvány/útlevél, plusz ha nem beszél folyékonyan holland, angol vagy német nyelven, egy tolmács is.

2023. júl. 26. 15:14
 16/57 anonim ***** válasza:
86%
Menjen ki, tapasztalja meg milyen is, aztán meglátod..
2023. júl. 26. 15:30
 17/57 anonim ***** válasza:
72%
A lepontozót kérdezem, ő mennyire van tisztában a holland rendszerrel es törvényekkel, hamár egyszer úgy döntött, q pirosra nyom?
2023. júl. 26. 15:35
 18/57 anonim ***** válasza:
98%

"mosogatnék vagy ilyesmi munkát talált"

Azt se tudod pontosan, hogy mit talált neked?

Szerintem ne menj. Nagyon butuska vagy és felkészületlen.

2023. júl. 26. 15:39
 19/57 anonim ***** válasza:
100%
A "mosogatás vagy ilyesmi munkát talált" és a teljesen felkészült, ugye vágod, hogy nem éppen párban vannak? Vagy csak nekem nem jön ki a matek?
2023. júl. 26. 15:53
 20/57 qkker1 ***** válasza:
100%

Szép karrier! Azt sem tudod, milyen munkát talált!

Felvetődik még néhány kérdés, amiket már az előttem írok is feltettek:

- nyelvtudás;

- végzettséged;

- mióta vagytok együtt?

2023. júl. 26. 16:40
1 2 3 4 5 6

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!