A barátom azt akarja ,hogy kimenjek vele Hollandiába dolgozni, már le rendezett ott mindent, papírokat is. Normális pasi. Szüleim nem engednek vele ki egyedül sajnos. Mit tegyek ilyen helyzetben?
Szakíts.
Mindent a pasi intézett, ki tudja mit...igaza van a szüleidnek.
Ha lehetőségem lenne biztos kimennék a helyedben, nyelvet tanulni, világot látni. Minden ismerősöm akinek volt lehetősége kimenni fiatalon, kinn él. Én meg sehova se jutottam, hiába tanultam tovább, nyelvtudásom nagyon megkopott már újra kéne tanuljam ahhoz hogy kimehessek.
Szüleid miért nem engednek? 18 évesen már nem kell az engedélyük egyébként.
Az egyedüli aggályom hogy miért ő intézett mindent és nélküled hogy tudta elintézni? Tudod egyáltalán mit csinálnál ott? Hol laknál? Miből élnél? Az valóban nem életbiztosítás hogy majd a pasi eltart. Mert mivan ha összevesztek? Akkor hogy jössz haza egy forint nélkül? Eléggé kiszolgáltatott helyzetbe hoznád magad.
Nem lényegtelen, hogy mióta vagytok együtt? Ha csak pár hónapja, úgy nagyon necces. Mi van, ha ott vesztek össze, gyűlölitek meg egymást? Hová mész akkor hirtelen? Teljesen ki vagy neki szolgáltatva. Nyelvtudásod van? Magadnak is tudsz intézni munkát, szállást, ha úgy alakul?
Nincsenek itthon terveid? Szerintem előbb szakmát kéne szerezni, vagy továbbtanulni. Utána érdemes kimenni.
Arról nem írsz, hogy veled most mi a helyzet, mit dolgozol, vagy tanulsz szeptembertől, ill. mennyi ideje vagytok együtt, mennyire ismered?
Ha semmit nem csinálsz, nem tanulsz, nem is dolgozol, csak otthon ülsz, és várod, hogy az élet bekopogtasson, akkor hajrá! Mondjuk, ha talpraesett vagy, ez eleve nem kérdés, ha viszont egy kényelmes, eddig burokban nevelt lányka, akkor neccesebb. Legyen annyi pénzed, hogy bármikor haza tudj jönni, egyébként meg jogos a félelmed. Egyrészt, igen, teljesen más közegbe kerül, más fogja kitenni a mindennapjait, ahogy neked is, el fogtok távolodni, sőt! Egyáltalán mi a fenének lennétek együtt, ha ennyire nem egyeznek a céljaitok? Az nem párkapcsolat, hogy havi 1x hazajön, akkor is minek? Hogy elköltse a kint megkeresett pénzét? GYorsan rá fog jönni, hogy kinyílt előtte a világ, a szabadidejét jobb helyen is el tudja majd tölteni, mint a szokásos magyar otthona, lesznek új barátai, és esetleg olyan barátnője, akivel az életét is megoszthatja, és társ a mindennapokban, nemcsak havi 1x. A te életed, a te döntésed, a szüleidnek persze, hogy az a legkényelmesebb, hogy otthon tespedsz a szoknyájuk mellett, egészen addig, amíg majd meg azt vágják a fejedhez, hogy még mindi gotthon laksz, és nem kezdesz magaddal valamit.
Tudsz angolul?
Hát ha csak miatta mennél ki akkor ne menj. Szerintem egy idő után ez nem lenne elég motiváció ahhoz, hogy a saját erődből feljebb lépj. Ha benned van már egy ideje, hogy igenis kimész és megcsinálod, akkor menj. De valaki más miatt, csak azért, hogy ne veszítsd el, szerintem ne.
Persze ez a te döntésed.
Nem voltam sokkal idősebb nálad mikor külföldre költöztem, de én azért, mert én akartam, magam miatt. Az akkori barátom hátrahagytam, épp ahogy a te barátod hátrahagyna, ha nem tartanál vele.
A barátod hány éves, milyen munkát talált magának?
"Amúgy nekem is jobb lenne kinn külföldön, mosogatnék vagy ilyesmi munkát talált nekem a barátom azt mondta."
. Van lányom, és nemvagyok egy izgulós ember, inkább a saját hibájából tanuljon, mint hogy semmiből... de ez borzasztóan hangzik. Ez alapján teljesen megértem a szüleidet.
Nos...
- Nagykorú vagy, szóval olyan nincs, hogy a szüleid nem engednek.
- Viszont: én itt azt látom, hogy ebben a történetben egy valakinek egyáltalán nincs reprezentálva a véleménye és akarata: ez pedig te vagy. A pasid sincs rád tekintettel, csak megy a feje után, te meg teljesen elnyomva azt, hogy te magad mit akarsz, csak hangoztatod azt, amit a pasid a szádba adott. Ez egyrészt azt is mutatja, hogy nem egészséges a kapcsolatotok, másrészt meg azt, hogy ez nem a te akaratod.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!