Mit szólnál, ha a lányod a tudtod nélkül elvinné a nagyszülők autóját és elutazna vele két napra?
Forrong bennem a düh jelenleg.
A lányom kérdezte, elviheti-e itthonról az egyik autót, mert a legjobb barátnőjének kisbabája lett, meglátogatná őket, de tömegközlekedéssel dupla annyi idő lenne. Kis túlzással az ország másik vége... Ők Pécs mellett laknak, mi az Alföld keleti részén.
Mondtam, hogy nem, mert nem lennék nyugodt, ha ennyi vezetne, hatalmas mindenhol a forgalom, rengeteg az autó, meleg is van. De mondtam, hogy esetleg beszélje meg az apjával, vagy a nevelőapjával, hogy vigye el valamelyik, a másik meg érte megy. Ezen kiakadt, hogy itt van 24 évesen, másnak már családja, gyereke van, őt meg még mindig furikázza az apja, mert én sehová nem engedem. És hogy amiért én félek a városon kívül menni autóval, ő még attól imád vezetni és a térképről lemenne kocsival, ha tehetné.
Nem arról van szó, hogy sehová nem engedném, itt a városban vagy a környéken vezethet nyugodtan, de ez hatalmas út, egy percig sem lettem volna nyugodt.
Tegnap mondta, hogy barátnőivel kimennek az egyik lány szüleinek a nyaralójába, kint is alszanak csütörtökig. Beszéltünk is még este.
Ma meg hív anyukám, hogy a gyerek odaért-e, mert nem szólt nekik. Itt bukott ki a dolog, hogy ő elkérte apukámnak a kocsiját és azzal ment el... Hazudik konkrétan tegnap óta nekem.
Gondoltam, hogy felhívom, hogy azonnal induljon haza, de annak összeveszés lenne a vége, idegesen meg nem akarom, hogy kocsiba üljön.
Ja, fordítottat is tudok.
Anno az exem ki volt akadva, hogy nem érek rá kimenni a vasútállomásra az anyjáért, aki akkor kb 50 éves volt, nem először járt nálunk. Annyit kellett tennie, hogy felszáll a helyijáratra, megy vele kb 4 megállót, leszáll a házunk előtt…
Jelzem, az ex ugyanilyen volt, amikor én elköltöztem az ő városába, vettem egy térképet (net előtti idők), s mentem.
Ő költözött az én városomba (tizedakkora, mint az övé), folyton kísérgetni kellett mindemhova.
Miért ne lehetne igaz? Leírtuk többen, hogy ismerünk ilyeneket.
Ja, nekem van még egy sztorim, 42-es, meg az előtti vagyok.
Keresztanyám repült kanadai rokonokhoz, Bécsben kellett átszállnia.
Teljesen odavolt, hogy lehet, hogy anyukám s a mostohaapám nem tud vele a bécsi reptéren ott lenni, hát hogy fog ő ott eltaláln?
Hármójuk közül egy beszélt anyanyelvi szinten németül. Ő…
Én teljesen megértem hogy félted, de ezzel az erővel az utcából se engedd ki autóval mert ott is ugyan akkora eséllyel érheti baj mint az ország másik felében.
Nálunk megvolt erre az élő példa. Szomszédom kamionsofőr, évek óta csinálja, több mint 20 éves vezetési tapasztalata van gyakorlatilag egész Európát bejárta már kamionnal és személyautóval is. Ő frissen kipihenve beült itthon az autójába és az utca végén frontálisan ütközött másik autóval, persze nyilván Ő volt a vétlen, a vétkes erősen ittas állapotba volt, nem is helyi lakos volt és azt sem tudta hogy merre jár annyira részeg volt. Ez bárhol megeshetett volna vele, de pont itt történt az otthonától alig 100 méterre!!
Ezzel az erővel Ő is félthetné a fiát például aki még csak friss jogsis és alig lett 20 éves, de nyilván nem teszi mert így nem fogja soha megtanulni, és nyilván már el kell kezdenie a boldogulását az életben. A szomszédom már elmeri engedni hosszabb utakra is mivel a fia jól vezet, van némi rutinja már és azért levezetett már nem egyszer több mint 2 órát egyhuzamba és tudja mikor van az amikor már meg kell állni egy kicsit pihenni. Ismeri a határait, nem felelőtlen és tudja mikor mit kell tenni.
Itt te vagy a helikopter. 24éves,van jogsija,szeret vezetni,van auto is amit elvihet ,hol a probléma?
Nem szeretnéd hogy ennyit vezetne? Miért van aki kamionos ő napi 1000km-et vezet.
Meleg van:lesz melegebb is.
Dugo:megy kerülővel.
Vigyel valaki na ez meg a netto baromság. Órákra vonjon el valaki attol amit szeretne,sajátmagát is korlátozza szabadmozgásban,hogy időhőz van kötve a közlekedése. És még üzemanyagban is 2x annyi. Remek.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!