Mit szólnál, ha a lányod a tudtod nélkül elvinné a nagyszülők autóját és elutazna vele két napra?
Forrong bennem a düh jelenleg.
A lányom kérdezte, elviheti-e itthonról az egyik autót, mert a legjobb barátnőjének kisbabája lett, meglátogatná őket, de tömegközlekedéssel dupla annyi idő lenne. Kis túlzással az ország másik vége... Ők Pécs mellett laknak, mi az Alföld keleti részén.
Mondtam, hogy nem, mert nem lennék nyugodt, ha ennyi vezetne, hatalmas mindenhol a forgalom, rengeteg az autó, meleg is van. De mondtam, hogy esetleg beszélje meg az apjával, vagy a nevelőapjával, hogy vigye el valamelyik, a másik meg érte megy. Ezen kiakadt, hogy itt van 24 évesen, másnak már családja, gyereke van, őt meg még mindig furikázza az apja, mert én sehová nem engedem. És hogy amiért én félek a városon kívül menni autóval, ő még attól imád vezetni és a térképről lemenne kocsival, ha tehetné.
Nem arról van szó, hogy sehová nem engedném, itt a városban vagy a környéken vezethet nyugodtan, de ez hatalmas út, egy percig sem lettem volna nyugodt.
Tegnap mondta, hogy barátnőivel kimennek az egyik lány szüleinek a nyaralójába, kint is alszanak csütörtökig. Beszéltünk is még este.
Ma meg hív anyukám, hogy a gyerek odaért-e, mert nem szólt nekik. Itt bukott ki a dolog, hogy ő elkérte apukámnak a kocsiját és azzal ment el... Hazudik konkrétan tegnap óta nekem.
Gondoltam, hogy felhívom, hogy azonnal induljon haza, de annak összeveszés lenne a vége, idegesen meg nem akarom, hogy kocsiba üljön.
Hát a félelmed a te dolgod, majd megküzdesz vele, nem másokat bszogatsz 24 évesen.
A gyereket meg valszeg 14éves korától hazudni tanítottad ezzel a fsz hozzáállásoddal, gratulálok!
Nap idióta anyja kérdés.
És mennyivel jobb lett volna, ha elengeded és akkor nem kéne hazudoznia :00. 20-21 évesen Győrből Debrecenbe vezettem. Szintén lány vagyok, ha az lenne a kifogásod, hogy de hát ő lány. Túl éltem.
Remélem azért utazni engeded :') és nem magyarországon kellett és kell töltenie az életét 😅 a városotokban és a lakhelyetek 20km-es körzetében.
Ez egy idő után gondolom tudod, hogy csak arra lesz jó, hogy eltaszítsd magadtól a gyereked 😅 vagy, hogy folyton hazudozzon neked.
Beteges feltes ez mar pedig.
Ennyi erovel ne is lepjen ki a hazbol, mert mar ott a fejere eshet egy lehullo cserep, nem?
Azt ered el, h allandoan hazudik neked, mert NEM HAGYOD ELNI
Ilyen nevelőanyám volt, szerinted mit tudott rólam, hogy mit csináltam? Soha semmit.
Azt nem mondtam el neki, hogy elmegyek a haverokkal egy hétre a Balcsira, mert már jött a kontrollmániájával.
A lányod 24, ha a nagyszülővel megbeszélte az autót, ahhoz neked semmi közöd. Szállj ki az életéből.
Bakker, igen, vannak balesetek, s van, hogy a vétlen fél hal meg.
De így nem lehet élni!!!
Ha az apja, szb viszi, akkor talán nem rohanhat beléjük egy őrült? A busszal nem történhet baleset?
Ez beteges.
Egy rendes szülő egész életében aggódik a gyerekeiért, segít nekik, amiben tud, de az aggódás nem jogosítja fel a szülőt arra hogy korlátozza a felnőtt gyerekét.
Csak egy példa:
Az anyám nem tud úszni, ráadásul az apám belefulladt kicsi koromban egy folyóba, ez miatt teljesen érthető, hogy az anyám retteg a mély víztől, és sajnos folyamatosan korlátozna mindenkit. Az ő igényei szerint még az unokái se mehetnének a mély vízben úszni, mert az veszélyes (tényleg az, ez nem is kérdés...)
Mindenkinek meg kell küzdenie a saját démonjaival, de semmi jogunk korlátokat szabni ezek miatt a szeretteinknek. Elhiheted, én is féltem a gyerekeimet a víztől, de azért, mert én aggódom, még nem vetítem ki rájuk a félelmeimet. Ez az én problémám, nem az övék.
Nehéz ez? Nagyon, de a szeretet nem korlátozó, hanem támogató.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!