Mit szólnál, ha a lányod a tudtod nélkül elvinné a nagyszülők autóját és elutazna vele két napra?
Forrong bennem a düh jelenleg.
A lányom kérdezte, elviheti-e itthonról az egyik autót, mert a legjobb barátnőjének kisbabája lett, meglátogatná őket, de tömegközlekedéssel dupla annyi idő lenne. Kis túlzással az ország másik vége... Ők Pécs mellett laknak, mi az Alföld keleti részén.
Mondtam, hogy nem, mert nem lennék nyugodt, ha ennyi vezetne, hatalmas mindenhol a forgalom, rengeteg az autó, meleg is van. De mondtam, hogy esetleg beszélje meg az apjával, vagy a nevelőapjával, hogy vigye el valamelyik, a másik meg érte megy. Ezen kiakadt, hogy itt van 24 évesen, másnak már családja, gyereke van, őt meg még mindig furikázza az apja, mert én sehová nem engedem. És hogy amiért én félek a városon kívül menni autóval, ő még attól imád vezetni és a térképről lemenne kocsival, ha tehetné.
Nem arról van szó, hogy sehová nem engedném, itt a városban vagy a környéken vezethet nyugodtan, de ez hatalmas út, egy percig sem lettem volna nyugodt.
Tegnap mondta, hogy barátnőivel kimennek az egyik lány szüleinek a nyaralójába, kint is alszanak csütörtökig. Beszéltünk is még este.
Ma meg hív anyukám, hogy a gyerek odaért-e, mert nem szólt nekik. Itt bukott ki a dolog, hogy ő elkérte apukámnak a kocsiját és azzal ment el... Hazudik konkrétan tegnap óta nekem.
Gondoltam, hogy felhívom, hogy azonnal induljon haza, de annak összeveszés lenne a vége, idegesen meg nem akarom, hogy kocsiba üljön.
Most ez komoly?!
24 éves ember... nem 14...
Én mar saját (vagyis a család) kocsival is elengedtem volna akár 18évesen is.
Ha engeded, nem vagy ilyen...........(ide sok szó eszembe jut, de inkább nem írom le), akkor nem hazudik, nem kéri el a nagyszülőj autóját. Látod, a nagyszülőknek is több esze van, mint neked.
A jogsi nem 30km-ig szól. Az egész ország területén ugyan atok a kresz szabályai.
Te beteg vagy. Mikor vezethet? Majd 40 évesen?
Egyébként meg nem a te autód.
"Gondoltam, hogy felhívom, hogy azonnal induljon haza"
Ezen jót nevettem.
"egy percig sem lettem volna nyugodt."
"Gondoltam, hogy felhívom, hogy azonnal induljon haza, de annak összeveszés lenne a vége, idegesen meg nem akarom, hogy kocsiba üljön"
Magyarul a te besza.riságod van kivetítve a 24(!) éves lányodra, és a saját lelkivilágod miatt nem engeded felnőttként viselkedni. Hazaparancsolnád? Ugyan milyen alapon?
Nem vagy normális, de ő sem, hogy tűri ezt a brutális kontrollt. Le merem fgoadni, hogy azért tűr még, mert finanszírozol neki valamit (élet, tanulmányok), egyébként ha ez megszűnik, olyan gyorsan fog otthagyni, mint eb a szaharát. Ezen gondolkodj el, meg azon, hogy ő egy önálló emberi lény, saját akarattal és saját döntésekkel, a te félelmeid meg a tieid, nem rángathatsz senkit dróton, csak hogy neked nyugodtabbak legyenek a napjaid!
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!