Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Mit szólnál, ha a lányod a...

Mit szólnál, ha a lányod a tudtod nélkül elvinné a nagyszülők autóját és elutazna vele két napra?

Figyelt kérdés

Forrong bennem a düh jelenleg.

A lányom kérdezte, elviheti-e itthonról az egyik autót, mert a legjobb barátnőjének kisbabája lett, meglátogatná őket, de tömegközlekedéssel dupla annyi idő lenne. Kis túlzással az ország másik vége... Ők Pécs mellett laknak, mi az Alföld keleti részén.

Mondtam, hogy nem, mert nem lennék nyugodt, ha ennyi vezetne, hatalmas mindenhol a forgalom, rengeteg az autó, meleg is van. De mondtam, hogy esetleg beszélje meg az apjával, vagy a nevelőapjával, hogy vigye el valamelyik, a másik meg érte megy. Ezen kiakadt, hogy itt van 24 évesen, másnak már családja, gyereke van, őt meg még mindig furikázza az apja, mert én sehová nem engedem. És hogy amiért én félek a városon kívül menni autóval, ő még attól imád vezetni és a térképről lemenne kocsival, ha tehetné.

Nem arról van szó, hogy sehová nem engedném, itt a városban vagy a környéken vezethet nyugodtan, de ez hatalmas út, egy percig sem lettem volna nyugodt.

Tegnap mondta, hogy barátnőivel kimennek az egyik lány szüleinek a nyaralójába, kint is alszanak csütörtökig. Beszéltünk is még este.

Ma meg hív anyukám, hogy a gyerek odaért-e, mert nem szólt nekik. Itt bukott ki a dolog, hogy ő elkérte apukámnak a kocsiját és azzal ment el... Hazudik konkrétan tegnap óta nekem.

Gondoltam, hogy felhívom, hogy azonnal induljon haza, de annak összeveszés lenne a vége, idegesen meg nem akarom, hogy kocsiba üljön.

2023. júl. 18. 08:59
1 2 3 4 5
 21/47 anonim ***** válasza:
95%
S miért kell neked bejelentenie, hogy a nagyszülők kocsijával van?
2023. júl. 18. 09:42
 22/47 anonim ***** válasza:
100%

"Ezen kiakadt, hogy itt van 24 évesen, másnak már családja, gyereke van, őt meg még mindig furikázza az apja, mert én sehová nem engedem."

És milyen igaza van!

Kérdező!

A nyitókérdés az volt, mit szólnék. Nos, annyit kérnék, hogy ha odaért, hívjon fel, hogy megérkezett. Ennyi.

Igen, kontrollmániás vagy. Észre kéne venned, hogy nem 4, még csak nem is 14, hanem 24 éves a lányod.

2023. júl. 18. 10:02
 23/47 anonim ***** válasza:
100%
Vajon elgondolkodik-e a kerdezo, h o megy-e szemben az autopalyan...
2023. júl. 18. 10:04
 24/47 anonim ***** válasza:
97%
Azt se engedd hogy egyen mert félre nyelhet és megfullad...anyám 🙈🙈
2023. júl. 18. 10:08
 25/47 anonim ***** válasza:
96%

Amíg azt hittem, hogy egy 18 éves friss jogsisról van szó vagy esetleg egy kiskorúról jogsi nélkül, addig azt hittem, neked van igazad.

Elolvasva a kérdést viszont úgy gondolom, hogy ne tedd pokollá a "gyereked" életét, mert különben ha van egy kis esze, nagyon gyorsan faképnél fog hagyni, és neki lesz igaza. Az hogy betegesen aggódsz, a te problémád. MAXIMUM annyit van jogod anyaként kérni, hogy hívjon fel / küldjön üzenetet, ha odaért.

2023. júl. 18. 10:15
 26/47 anonim ***** válasza:
100%
Úgy látom a "gyerek" megtanulta mögötted megoldani az életét, helyesen. Én sem osztanék meg veled semmit.
2023. júl. 18. 10:18
 27/47 anonim ***** válasza:
100%

Az erős féltés is vezethet kontrollmániába. Tudom, mert én is ezt csináltam. Nekem szinte mindenki azt mondta, hogy őrült vagyok és keressek pszichológust. Végül kerestem, hogy bizonyítsam, hogy ők a hülyék, de pár hónap közös munka után rájöttem, hogy tényleg kontrollmániás vagyok/ voltam(?). Nekem is tiszta féltés, de rá lettem vezetve, hogy normális az, hogy nem tudjuk felvigyázni a gyermekeinket, akiknek kisebb a tapasztalatuk a miénknél, és új, számukra akár veszélyes dolgokat kezdenek tapasztalni egyedül, hisz ez az élet. Én őszintén ajánlom neked a pszichológust, mert 24 éves gyermekedhez úgy állni mentálisan, hogy csak azért nem hívod fel, hogy induljon haza, mert a saját ideges vezetésétől félted, nem jó, nem egészséges felfogás, hozzáállás.

Ő még a te mentális állapotodra is figyel azzal, hogy hazudik, miközben tudja, hogy "oktalanul" félted. Persze nem oktalan, és a hideg futkos a hátamon, amikor a gyermekeim ezt mondják nekem, hogy ok nélkül féltem őket, de valahol igazuk van, mert nincs sokkal több ok rá, mint bármilyen helyzetben. Ők az ő életüket élik, az ő személyiségükkel és készégeikkel, amiket nem lehet nyomon követni, és ha lehetne is saját maguknak kell kitapasztalni a dolgokat, hisz biztosan van hozzá alapjuk, mint nálad, hogy van jogosítványa. Nem valószínűbb, hogy baja lesz, mint akármikor máskor vagy máshogy.

Első oldalt látom csak. Had idézzek tőled, mert nagyon magamra ismertem.

"rengeteg a baleset, hatalmas a forgalom mindenhol. Megy mindenki, mint az őrült és általában a vétlen félnek lesz baja, az hal meg."

Amikor én ilyeneket mondtam, akkor a pszichológusom mindig olyanokat kérdezett, hogy mi ebben az extra körülmény, mitől általánosságon túli ez a dolog? Ha meg nem tudtam mit mondani rá, akkor azt kérdezte( persze nem így), hogy jobb-e ha nem csinál semmit se, csak hogy biztonságba legyenek, vagy az a jobb, hogy hagyom magát kitenni a nagyon nagyon nagyon kicsi valószínűségű veszélynek, ami amúgy is mindig ott van, amikor nem otthon a házban van.

Valóban gondolj bele. Mindig sok az őrült az utakon. Ha te is vezetsz( én vezetek), akkor tudod, hogy 5ből ha van 2 figyelmes, az már jó. Akkor ne vezessen sose a lányod? Akkor minek van jogsija? Minek van ez a lehetősége, ha valójában nincs?

Emlékezz vissza te milyen voltál 24 évesen. Én 22 éves korom körül már eléggé kezdtem elhagyni azt a felelőtlen énemet, aki voltam. Biztosan tud magára vigyázni, főleg belvároson kívüli vezetésnél drasztikusan még kevesebb az esély arra, hogy baj lesz, a baj meg általában egy 50 ezres kár az autón, semmi sérüléssel.

Azért kitartást, és sok nyugalmat kívánok neked.

Amúgy ha nagyon elfogadással és csapat munkával viszonyulnál hozzá, biztos nem hazudna el ilyeneket.

2023. júl. 18. 10:37
 28/47 anonim ***** válasza:
100%
Olyan vagy mint anyám. Azt érte el a viselkedésével, hogy egy erősen szűrt valóságot osztok csak meg vele az életemről. Ha neked ez így jó, hajrá.
2023. júl. 18. 10:58
 29/47 anonim ***** válasza:
100%
ideje lenne elegedni kicsit mert pont igy kezd el füllenteni. megertem. 24 eves...ha nincs vezetesi gyakorlata akkor menjetek együtt kosikazni de azert ez tulzas. szerencsed van hogy nem egybol küldött el melegebb eghajlatra a felnött fejevel hogy mar pedig o megy
2023. júl. 18. 11:00
 30/47 anonim ***** válasza:
100%

Anyukam is mindig feltett, foleg, h akkor meg mobilok sem voltak, h szoljon az ember, ha baj van.

Akarmilyen keson ertem haza, mindig ebren vart.

De soha nem tiltott el semmitol, elmondta, h mire hogy vigyazzak. Ettol meg aggodott, csak hagyott elni, tapasztalni. Nyilvan ezert is allok meg a sajat labamon.

Remelem mar lenyugodott a forrongo duhod, s elgondolkozol azon, h hova vezet ez az egesz.

Kaptal 30 valaszt, egy sem volt, aki igazat adott neked.

2023. júl. 18. 11:04
1 2 3 4 5

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!