Hogyan adjam a kisfiam tudtára hogy nem a férjem az igazi apukája?
Szerintem a korának megfelelően lehet mesélni arról, hogy nem mindenkinek az az apukája, aki neveli. Esetleg költeni egy mesét arról, hogy a szülők szétmennek(nyilván más nevekkel), de akkor jött x és ő lett a kisfiú apukája, utánna megkérdezni róla, hogy mi a véleménye a meséről, mondani, hogy van bennük közös stb.
Azt nem javaslom, hogy csak kiskamasz korában tudja meg, úgy érezheti, hogy hazudtatok neki, sokkal rosszabbul viselni
Ráér még.
Körömben is van "új apuka".
Az 5 éves nem emlékezett arra hogy új apu 2 éve van velük, pedig egy éve még a nevén szólította. (mintha mindig is lett volna, úgy mint édesapa) Nem sokkal később tesó született, akkor elmondták neki, hogy mit jelent a féltestvér, kisiskolásként mégis újra meglepődött ezen.
Majd ha kicsit nagyobb lesz...
(mondjuk nem semmi két hónapos mellett már olyan kapcsolat, amibel együtt is nevelitek a gyereket)
Ezzel bőven ráérsz majd akkor foglalkozni ha minimum elsős lesz.
Ahogy írták előzőleg is, nem biztos hogy felfogná a lényegét.
Én 9 évesen szembesültem vele, amikor apámnak eszébe jutott, hogy a gyerektartáson kívül tartaná velem a kapcsolatot.
Korábban az sem tűnt fel, hogy három gyerek három vezetéknévvel vagyunk, és csak egy egyezik az apánkkal. (akit egyébként úgy is tekintettem).
Arra nem emlékszem, hogy mi volt, amikor megmondták, de a sok cirkuszra igen, ami utána jött. Kemény időszak volt.
Azóta rendeződött a dolog, van egy (viszonylag) normális kapcsolatunk, anyám is kevesebbet támadja, de azért eltelt eddig 30 év... :S
nem kell tudnia még majd ha nagyobb lesz .
ėn arra sem emlékszem hogy mikor mondta ezt el az anyám hogy mås az apám mint a hugomnak vagy egyátalán elmondta ,ismertem az biologiapám találkoztam is 2×3 ,de nevelni meg másik apám nevelt fel .
ja ės ėn 6 éves koromtol emlėkszem hogy måsik apåmal ėltünk együtt semilyen törés zsufolodás nem volt emiatt soha .
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!