Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Hogyan adjam a kisfiam tudtára...

Hogyan adjam a kisfiam tudtára hogy nem a férjem az igazi apukája?

Figyelt kérdés
Még csak 3 éves a nagyobbik fiam és van egy 1 éves öccse aki a férjemtől van. 2 hónapos kora óta a párommal neveljük, az apja sosem látta és fél éve már kb hivatalosan is lemondott róla a férjem javára. A páromat hívja apának teljesen magától de nyilván mióta megvan az öcsi tőlünk is hallja ezt. Minket ez nem zavar, viszont szeretném ha korának megfelelően tudná a kialakult helyzetet, nem akarom hogy mástól tudja meg idővel hogy mi is a helyzet (zsákfaluban élünk + én is fontosnak tartom hogy őszinte legyek vele). A férjemet imádja, sokszor úgy érzem jobban is mint engem mert én vagyok a szigorúbb. Tehát hiányt igazából semmiben sem szenved, mégis félek hogy visszaüt ez a dolog hogy a vérszerinti apja le se sz@rja őt.
tegnapelőtt 16:24
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
41%
Sehogy, majd 6-8 év múlva. Amúgy meg, ha a férjed örökbe fogadta, ő az apja
tegnapelőtt 16:40
 2/15 anonim ***** válasza:
95%

Szerintem a korának megfelelően lehet mesélni arról, hogy nem mindenkinek az az apukája, aki neveli. Esetleg költeni egy mesét arról, hogy a szülők szétmennek(nyilván más nevekkel), de akkor jött x és ő lett a kisfiú apukája, utánna megkérdezni róla, hogy mi a véleménye a meséről, mondani, hogy van bennük közös stb.

Azt nem javaslom, hogy csak kiskamasz korában tudja meg, úgy érezheti, hogy hazudtatok neki, sokkal rosszabbul viselni

tegnapelőtt 16:48
 3/15 anonim ***** válasza:
67%

Ráér még.

Körömben is van "új apuka".

Az 5 éves nem emlékezett arra hogy új apu 2 éve van velük, pedig egy éve még a nevén szólította. (mintha mindig is lett volna, úgy mint édesapa) Nem sokkal később tesó született, akkor elmondták neki, hogy mit jelent a féltestvér, kisiskolásként mégis újra meglepődött ezen.

tegnapelőtt 17:25
 4/15 anonim ***** válasza:
29%

Majd ha kicsit nagyobb lesz...

(mondjuk nem semmi két hónapos mellett már olyan kapcsolat, amibel együtt is nevelitek a gyereket)

tegnapelőtt 17:52
 5/15 anonim ***** válasza:
44%

Ezzel bőven ráérsz majd akkor foglalkozni ha minimum elsős lesz.

Ahogy írták előzőleg is, nem biztos hogy felfogná a lényegét.

tegnapelőtt 18:06
 6/15 anonim ***** válasza:
89%
Nem kell "felfognia a lényeget" a gyereknek. Fontos, hogyha úgy adódik, akkor beszéljetek erről a témáról, ne legyen tabu. Akkor már nem éri váratlanul, amikor fel is fogja a lényeget, nem gondolja, hogy addig hazudtatok neki. Fontos, hogy ne egy "ünnepélyes felvilágosítás" legyen, hanem teljesen természetesen álljatok a dologhoz. Akkor ő is természetesnek fogja venni.
tegnapelőtt 18:51
 7/15 anonim ***** válasza:
100%

Én 9 évesen szembesültem vele, amikor apámnak eszébe jutott, hogy a gyerektartáson kívül tartaná velem a kapcsolatot.

Korábban az sem tűnt fel, hogy három gyerek három vezetéknévvel vagyunk, és csak egy egyezik az apánkkal. (akit egyébként úgy is tekintettem).

Arra nem emlékszem, hogy mi volt, amikor megmondták, de a sok cirkuszra igen, ami utána jött. Kemény időszak volt.

Azóta rendeződött a dolog, van egy (viszonylag) normális kapcsolatunk, anyám is kevesebbet támadja, de azért eltelt eddig 30 év... :S

tegnapelőtt 19:08
 8/15 anonim ***** válasza:
69%
2 hónapos kora óta neveli, az igazit sosem látta. Szerintem lényegtelen, hogy nem a párod a vérszerinti apa. Gondolom a nevére is akarja venni, ha már az igazi lemondott róla a párod javára.
tegnapelőtt 19:35
 9/15 anonim ***** válasza:
89%
8 de a gyerek szempontjából nem lényegtelen. Joga van tudni az igazat.
tegnapelőtt 23:42
 10/15 anonim ***** válasza:
65%

nem kell tudnia még majd ha nagyobb lesz .

ėn arra sem emlékszem hogy mikor mondta ezt el az anyám hogy mås az apám mint a hugomnak vagy egyátalán elmondta ,ismertem az biologiapám találkoztam is 2×3 ,de nevelni meg másik apám nevelt fel .

ja ės ėn 6 éves koromtol emlėkszem hogy måsik apåmal ėltünk együtt semilyen törés zsufolodás nem volt emiatt soha .

tegnap 07:23
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!