Elrontottam valamit terhesség alatt? 6 hetes kisfiam igazi kis hurkás dundi baba. Sajnos sokan megszólnak érte mishlen gumihoz hasonlítják
Anyatejes, este tápszert kap
58 cm, 7.2kg :(
Terhesseg alatt biztos nem. Esetleg annyit probalj ki, hogy kell-e az esti tapszer, mert ha egesz nap azon kivul anyatejet kap es ilyen szep sulyban van, akkor talan az anyatej iseleg lenne.
Milyen sullyal szuletett?
A nagyobbik fiam is gyorsan hizott, o is kifejezetten kover baba volt, amig el nem indult.
O 4 kg-mal es 58 cm-rel szuletett, 3 honapos korara megduplazta a szuletesi sulyat annak ellenere, hogy az sem volt keves.
Nem is evett ossze-vissza, sem extrem mennyisegeket, nagyon hamar beallt nala a napirend, megis gyorsan hizott.
De mozgasfejlodese is gyors volt, mindent csinalt koran, 11 honaposan elindult es megsem allt, azutan jo ideig csak nott, de nem hizott. A ducibol normal testalkatu lett, 3-4 eves kora ota pedig kifejezetten vekony, pedig enni is szeret, de joval magasabb is, mint a korosztalya.
Szoval valtozhat ez, valtozni is fog nalatok is.
Ha biztos vagy benne, hogy nem eteted tul, akkor nincs miert aggodnod es nem kell tenned semmit.
Itt a WHO magasság vs. súly percentilis táblázata:
Eszerint, ha jól látom, tényleg jó súlyos a magasságához, de én laikus vagyok.
Terhességi cukor miatt születnek dundin babák, viszont ha félreértelmezett komfortszopi igény miatt tápszert kap, attól is hízhat. Az a biztos, ha megkérdezed a gyerekorvosotokat.
4.95el született, kevés tejem van ezért kap pótlást.
Cukros vagyok fiatal korom óta pajzsmirigy problémáim is vannak. A gyerekorvos szerint ez még normális ez a súly, jó kedvű baba, eszik alszik.
Ha cukorbetegen 5 kilós gyereket szültél, akkor lehet, hogy valóban elrontottál valamit terhesen. Betartottad a diétát, jók voltak a cukraid? Csak a kezeletlen, vagy rosszul beállított cukorbetegek szülnek nagy súlyú babát és az a baj, hogy a nagy születési súly csak egy tünet, sajnos más gondot is okozhat az anyai magas vércukor.
Egyébként a születési súlyához képest is rengeteget hízott.
3-as vagyok.
Ha cukros voltal, az mas tema.
A diabeteszed miatt szulethetett eleve nagy sullyal, az mar mas kerdes, hogy a te cukrod szinten volt-e tartva terhesseg alatt ugy, ahogy kellett.
A szuletesi sulyahoz kepest nem hizik tul gyorsan, ez a lenyeg jelenleg a baba szempontjabol.
Gondolom a cukorbetegseged es a nagy szuletesi suly miatt a szukseges vizsgalatokat elvegeztek a babadon, amikor megszuletett, illetve a gyerekorvos nyomonkoveti a fejlodeset.
Ha ez igy van, akkor nem tudsz tenni semmit, nem is kell, taplald jol es ahogy hosszra no, majd szepen felveszi a sulyat a magassaga. Szerintem itt tenyleg nem arrol van szo, hogy tul gyorsan hizik, hanem a nagy szuletesi suly miatt a hosszahoz kepest jelenleg meg nagy a sulya. Ez igy nem baj.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!