Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Hogyan adjam a kisfiam tudtára...

Hogyan adjam a kisfiam tudtára hogy nem a férjem az igazi apukája?

Figyelt kérdés
Még csak 3 éves a nagyobbik fiam és van egy 1 éves öccse aki a férjemtől van. 2 hónapos kora óta a párommal neveljük, az apja sosem látta és fél éve már kb hivatalosan is lemondott róla a férjem javára. A páromat hívja apának teljesen magától de nyilván mióta megvan az öcsi tőlünk is hallja ezt. Minket ez nem zavar, viszont szeretném ha korának megfelelően tudná a kialakult helyzetet, nem akarom hogy mástól tudja meg idővel hogy mi is a helyzet (zsákfaluban élünk + én is fontosnak tartom hogy őszinte legyek vele). A férjemet imádja, sokszor úgy érzem jobban is mint engem mert én vagyok a szigorúbb. Tehát hiányt igazából semmiben sem szenved, mégis félek hogy visszaüt ez a dolog hogy a vérszerinti apja le se sz@rja őt.
jan. 3. 16:24
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
53%

Elmondhatod neki, a saját korának megfelelően, bár nem biztos, hogy emlékezni fog rá nagyobb korában, de jó, hogyha tudja.

Pont azért, mert zsákfaluban éltek, és ott nincsenek titkok, és biztosan elmondja neki majd valami pletykás vénség.

jan. 4. 11:36
 12/15 anonim ***** válasza:

Szerinten nem arról van szó, hogy nem érti, hanem nem emlékszik.

Akit én ismertem, vagy egy évig randiztak, mire összeköltöztek később esküvő aztán idővel "Gézából" apa lett de lehet már csak a kistesó után.

Ott vér szerinti apa sehogysem volt a képben, beijedt a születése előtt,és elfutott, a nevére sem vette, sosem jött vissza.

Picit több magyarázatot úgy 9-10 évesen várt, amikor rájött, hogy igazi apunak nem kellett.

3-as voltam.

jan. 4. 14:11
 13/15 anonim ***** válasza:

Vannak olyan mesekönyvek, amik az atipikus családok életet mutatják be, pl örökbefogadás, mozaikcsalád.

Esetetekben bonyolítja a dolgot, hogy ha jól értem, a biológiai apa nincs képben, tehát nem tudsz beszélgetni arról, hogy ki az az ember,

meg ki a másik ember. Így viszont valószínűleg el fogja felejteni ha most elmondod, szóval nem tudom, talán tényleg korai. De egy mese nem árthat. Legfeljebb elolvassátok máskor is.

jan. 4. 17:19
 14/15 anonim ***** válasza:
42%
Villants neki időnként fotót, hogy ez itt Sanyi apu, aki NEM velünk él, Ő meg itt APA, aki velünk él.
tegnapelőtt 02:31
 15/15 A kérdező kommentje:

14 Amúgy tényleg Sanyi az apja😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

Komolyra fordítva a szót. Tudom hogy korai ez még, csak érdekeltek a tanácsok így előre is hogy hogyan lehetne ezt.

Akinek az volt fura hogy 2 hónapos kora óta együtt neveljük őt megnyugtatnám hogy azért ez túlzás volt részemről. Azóta vagyunk együtt (bár első perctől segített minket mindenbe), de olyan 7 hónap után költöztünk össze teljesen, valamint nem egy vad idegenről volt szó az elején sem 😊.

Köszönöm a tanácsokat😊😊

tegnapelőtt 11:11
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!