Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » MAMAHOTELESEK! (pl.28-42...

MAMAHOTELESEK! (pl.28-42 évesek). Van reális célotok, illetve esélyetek rá, hogy különköltöztök, saját családot alapítotok?

Figyelt kérdés

Akik nem gazdag családba születtek, nem tudtak továbbtanulni, szegényebben élnek vidéken vagy akár a fővárosban, sokan 30-as, 40-es éveikben a szüleiknél laknak.

Egy 10 évvel ezelőtti felmérés szerint a számuk: 831 ezer Fő. Mai statisztika nincs, de feltételezem, ma meghaladja az 1 milliót a számuk.

Az ingatlan árak az egekben, az albérlet árak úgyszintén és a felvehető hitelek kamatát is kb. 1 éve úgy felvitték, hogy akinek nincs gazdag családi háttere, azoknak szinte esélyük sincs saját lakás/ház vásárlására.

Most velük, veletek mi lesz? Tudom, sokan külföldön próbálják összeszedni magukat. De, ott is meg kell élni, ott is drága az élet.

De, nem mindenki mehet külföldre, nyelvtudás, képzettség,...stb nélkül.

Mi lesz így veletek, 30-as, 40-es éveikben járó üres zsebű emberek?

2023. júl. 4. 20:01
1 2 3 4 5 6 7
 61/66 anonim ***** válasza:
88%
A mamahotel szóhasználat nem egyéb, mint illetéktelen emberek avatkoznak olyasmibe, amihez semmi közük.
2023. aug. 31. 11:58
 62/66 anonim válasza:
66%

Mamahotelesek: akik nem állnak be a sorba, amit a társadalmi rendszer elvár.

Mintha egy előre megírt forgató könyv szerint lenne az élet : tanulás majd munka, majd család alapitás, saját lakás stb.

Ezek olyan dolgok amit minden ember egy kaptafára követ.

Mintha kötelező lenne.

Szerintem pont ettől másabbak, nem foglalkoznak ezzel csak élik az életük, pénzük is marad mert se hitel se sok albérleti díj és nincsenek kötelékek se ez a megfelelési kényszer.

Egy férfi 40-50 évesen is ráér családot alapitani.

A lányok sirnak rínak ezen a témán.

márc. 22. 16:49
 63/66 A kérdező kommentje:

62.-es hozzászóló!

Azért én ezt máshogy gondolom! Ilyen, hogy 40-50 évesen ráérnek családot alapítani, itt már nagy problémák lehetnek! Jó, hogy nem azt írtad, hogy: 60 évesen is ráérnek!

Én ezt a társkeresést, elköltözést a társadalomra fogom, mert ugyebár digitális húspiac van a neten, csak kép alapján döntenek a nők, hogy most az a képen jó pasi vagy nem jó pasi! Elsődleges a magasságot nézik, szinte azt mondanám, 180cm vagy 178 cm alatt ha van a pasi, akkor már ki is rostálták a nők! Pl. egy 165 cm-es pasinak nem sok esélye van az biztos!

Később, meg már az egzisztencia a fontos a nőknek! A pasinak legyen vállalkozása, lakása, kocsija, pénze.

Namost visszatérve eredeti kérdésünkhöz a mamahotelhez, higyjétek el, nem mindenki születik gazdag családba, sokaknak még ez a 150-200 ezres albérlet is problémát jelent, nemhogy saját lakás!

Így ez eleve törést jelent a nő számára és a pasi önbizalmának sem tesz jót, és telnek-múlnak az évek, a pasi mamahoteles marad!

ápr. 15. 23:28
 64/66 A kérdező kommentje:
Nem így van?
ápr. 18. 21:02
 65/66 anonim ***** válasza:

Egy férfi valóban ráér idősebb korban is családot alapítani. Viszont a szülőknél ragadás nem szerencsés dolog.

El kell különíteni itt két csoportot. Az egyik kényszerből mamahotelezik, mert mint a kérdező is írta, alacsony a jövedelme és nem tud elszabadulni otthonról. A másik az anyafüggő, akit eleve úgy neveltek, hogy ne is akarjon különmenni. Van hibrid típus is.

Aki anyagi kényszerből ragadt otthon, annak nehezebb a helyzete. Ugyanis a partnert zavarhatja, hogy a szülőket kell otthon kerülgetni. Amúgy alapvetően összejöhetne egymással két mamahoteles is, de valóban, manapság többet nyomnak a latban az anyagiak. Sőt, van olyan mamahoteles is, aki direkt lakásos partnerre hajt, hogy így szabaduljon.

Amúgy, kedves kérdező, nem kell csak a netes ismerkedésben gondolkodni. Érdekes módon én ismerek sok férfit, akik 178 cm alattiak, és mégis van párjuk, családjuk. A párom is köztük van, én nőként jóval magasabb vagyok és sose az volt nálam a szempont, hogy magasabb legyen nálam. A lelki összhangot kerestem. Sőt, ha egy 165 cm-es férfiban találtam volna meg ezt, akkor vele lennék. A magyar férfi átlagmagasság 176 cm körül van és még nem haltunk ki. A népességcsökkenés nem emiatt van, hanem azért, mert az emberek egyre kevesebb gyereket vállalnak, ez a fejlett világban mindenütt így van.

ápr. 18. 21:23
 66/66 anonim ***** válasza:
Megfelelési kényszerből, vagy önszántukból?
ápr. 18. 21:32
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!