MAMAHOTELESEK! (pl.28-42 évesek). Van reális célotok, illetve esélyetek rá, hogy különköltöztök, saját családot alapítotok?
Akik nem gazdag családba születtek, nem tudtak továbbtanulni, szegényebben élnek vidéken vagy akár a fővárosban, sokan 30-as, 40-es éveikben a szüleiknél laknak.
Egy 10 évvel ezelőtti felmérés szerint a számuk: 831 ezer Fő. Mai statisztika nincs, de feltételezem, ma meghaladja az 1 milliót a számuk.
Az ingatlan árak az egekben, az albérlet árak úgyszintén és a felvehető hitelek kamatát is kb. 1 éve úgy felvitték, hogy akinek nincs gazdag családi háttere, azoknak szinte esélyük sincs saját lakás/ház vásárlására.
Most velük, veletek mi lesz? Tudom, sokan külföldön próbálják összeszedni magukat. De, ott is meg kell élni, ott is drága az élet.
De, nem mindenki mehet külföldre, nyelvtudás, képzettség,...stb nélkül.
Mi lesz így veletek, 30-as, 40-es éveikben járó üres zsebű emberek?
Mi lenne velük, semmi. Vegetálnak tovább. A KüLfÖldReMeeek vagdalózásukat meg hagyjuk már. A többségük semmilyen idegen nyelvet nem beszél. Nincs olyan szakmájuk, amivel el tudnának helyezkedni kint, a droid munkákat meg nem akarják vállalni. A kiutazáshoz pénz kell. Nem úgy van, hogy pucép pitsával kiteleportálnak Németbe, és habzsi-dőzsi lesz.
Nem mennek ezek sehova.
Éldegélnek tovább anyci nyakán, míg a halál el nem választ..
11#. Igen, sajnos, biztosan így van. De, azért sokan kimennek szerencsét próbálni külföldre is, mint írtam is a fő kérdésemben, de ott sem fenékig tejfel az élet. Ott is pénzbe kerül a lakhatás és a kaja is.
De, akik itthon maradnak a szüleikkel, azokkal mi lesz hosszú távon? Feltételezem, dolgoznak ők, csak ahhoz, hogy saját lakásuk legyen, ez nem elég, sok pénz, tőke is kellene a hitelhez, de szinte horror áron van, akár a hitel kamat, akár az élelmiszer, megélhetés...stb. Tehát velük mi lesz hosszú távon?
Lehet, hogy elmennek a haverokkal hétvégente bulizni, (akkor még kevesebb pénzük marad), de meddig lesznek mamahotelesek?
Amíg nem találnak egy palimadarat aki megszüli nekik a ház árát, vagy amíg meghalnak a szülők. Örökölnek. Ott a 'zingyen ház. Addig ki kell bírniuk.
Gyűjtögethetnek akármeddig, sose lesz pénzük saját házra. Még csak hitelt se tudnak annyit felvenni, hogy kifussa egy lepukkat putrira.
Semmi, elmegy mellettük az élet, az mindegy akar e családot vagy sem, őszintén ha az önálló élet is luxus, ki az akinek a családalapításon jár az esze?
Ez van sajnos, ilyen a kapitalizmus, nálunk meg még az állam is kizsigerli az embereket, de 3 millió birkának ez megfelel.
Az biztos, hogy nagyon gáz mentális állapot várható a következő évek, évtizedekben.
Van egy 35 éves ismerősöm.
Albérletben él,azt mondta hogy nem.is töri magát azon,hogy saját lakást vegyen.
20+ év múlva úgy is a szülei után megörökli majd.
Addig pedig elvan az albérletben.
Gondolom a mamahoteleseknél is valami hasonló lehet az elképzelés,otthon el vannak aztán majd egyszer majd örökölni fognak.
Mamahoteles az, aki NEM AKAR elköltözni.
Pl öcsém IT-s a srác, millió feletti havi fizuval, most 30 éves, esze ágában nincs elköltözni. Jó neki ott nevelőanyámék mellett a gyerekkori szobájában.
Miért jó? Mert kva kényelmes, hogy főznek rá, nem kell háztartást vezetnie meg semmi. Persze, panaszkodik, hogy nincs csaja, de őszintén: hol tart az életben, azon kívül, hogy letett egy diplomát?
Mert jelenleg még mindig a gyerekszobájában lakik, anyja mossa a gatyáit, ő meg ha nem dolgozik, gamel, aztán csá. Gyakorlatilag semmi önállósága.
Azért azt figyelembe kellene vennie a sok nyavalygónak, hogy
- az ország nem csak Budapestből áll!!!
- nem kell rögtön egy 50-70 milliós ingatlant megcélozni, indulásnak jó egy garzon is. Az igényeket illene a lehetőségekhez igazítani.
- aki tanulatlan kispénzű, az rendszerint 16-18 éves korától dolgozik. 20-22 éves korára már otthon lakva össze kell tudni rakni egy szerény ingatlan önrészét
- munkahelyre lehet ingázni is, ahogy a 8 millió vidéki nagy része teszi is. Budapesten belül is el lehet utazgatni 1-1,5 órát lakástól, munkahelyig.
Fiatal özvegyként, kicsi gyerekkel képes voltam 28 évesen saját házamba költözni Pest m-ben, (önrész+hitel) ahonnan 40 perc alatt bent vagyok Budapest centrumában. Onnan a munkahelyem negyedórányira van.
Pedig tősgyökeres pesti voltam és nem nyertem, nem örököltem, nem támogatott senki.
És ez nem 100 éves történet, hanem csak 3.
Nem gondolok erre úgy, hogy itt élem le az életem - bár ezzel sem lenne semmi baj - de első lépcsőnek teljesen rendben van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!