Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » MAMAHOTELESEK! (pl.28-42...

MAMAHOTELESEK! (pl.28-42 évesek). Van reális célotok, illetve esélyetek rá, hogy különköltöztök, saját családot alapítotok?

Figyelt kérdés

Akik nem gazdag családba születtek, nem tudtak továbbtanulni, szegényebben élnek vidéken vagy akár a fővárosban, sokan 30-as, 40-es éveikben a szüleiknél laknak.

Egy 10 évvel ezelőtti felmérés szerint a számuk: 831 ezer Fő. Mai statisztika nincs, de feltételezem, ma meghaladja az 1 milliót a számuk.

Az ingatlan árak az egekben, az albérlet árak úgyszintén és a felvehető hitelek kamatát is kb. 1 éve úgy felvitték, hogy akinek nincs gazdag családi háttere, azoknak szinte esélyük sincs saját lakás/ház vásárlására.

Most velük, veletek mi lesz? Tudom, sokan külföldön próbálják összeszedni magukat. De, ott is meg kell élni, ott is drága az élet.

De, nem mindenki mehet külföldre, nyelvtudás, képzettség,...stb nélkül.

Mi lesz így veletek, 30-as, 40-es éveikben járó üres zsebű emberek?

2023. júl. 4. 20:01
1 2 3 4 5 6 7
 51/66 anonim ***** válasza:
100%

Azért nem fog összejönni mindenki valakivel, hogy megszabaduljon otthonról, szép kis kapcsolat lesz:D

És nem, nem akar mindenki túlórázni, második munkát vállalni, hogy aludni járjon haza, és egy idegent gazdagítson!

2023. júl. 30. 20:20
 52/66 A kérdező kommentje:

Akárhogy is magyarázzátok, hogy lehet venni saját lakást így-úgy amúgy....az utolsó 5 hozzászóló, ez a többségre nem igaz! Higyjétek el, nem mindenki örököl, meg nem mindenki megy külföldre gürizni.

Sajnos az alap társadalom szegény emberekből áll! A fő kérdésem is őket példázza, elképesztő, hogy milyen nyomor, szegénység vár rájuk.

Így kénytelenek otthon lakni szüleikkel, sacc Magyarországon 1 millióan vannak mamahotelesek.

...és higyjétek el, azt a kis pénzt amit keresnek, felélik!! Abból nem raknak félre, 30-40-50 milliókat. Pár százezer van a bankszámlájukon oszt jó napot! Vagy tévedek?

Így a mamahotel stádium egyre mélyebbre taszítja őket....a nők sem igazán néznek fel rájuk...családjuk gyerekük egyhamar nem lesz....csak otthon hokiznak....esetleg hétvégén elmennek a haverokkal bulizni és kész.

Nincs igazam?

2023. júl. 30. 20:59
 53/66 anonim ***** válasza:
92%

És miért gondolod, hogy családot akar minden mamahoteles?

Lakást vesznek készpénzre, még más fizetheti az albérletet vagy éli az adósrabszolga hiteles (családos) életet!

Kösz, nem!

2023. júl. 30. 22:58
 54/66 anonim ***** válasza:
100%
Nyilván nem akar mindenki családot.
2023. júl. 31. 10:23
 55/66 A kérdező kommentje:

53#. Idézet: "lakást vesznek kézpénzre.."

Jujjjj!! Miket írsz 53-as hozzászóló? Lakást vesznek kézpénzre a mostani mamahotelesek? Juuujjjjuj! Gondold át még egyszer!

54#. Előbb-utóbb mindenki szeretne családot. De, ezen a téren is a mamahotelesek, nagy hátrányban vannak! Nincs igazam?

2023. júl. 31. 17:41
 56/66 anonim ***** válasza:
100%
Ennek a kérdésnek mi a célja? Mindenki tudja, hogy szar helyzetben vannak, de sokan nem tehetnek erről. Aki nem örököl, annak igen csak nehéz dolga van a lakásvásárlással, egyedülállóként meg főleg. Nagypapám testvére sose akart gyereket, rendesen ki is pécézték, hogy nem normális, ő erre szimplán szart a véleményükre. Nem mindenki akar gyereket.
2023. júl. 31. 19:50
 57/66 anonim ***** válasza:
72%

A nevelőapám eladósított minket felelőtlen, éretlen viselkedésének köszönhetően...az anyám, ahelyett, hogy kirakta volna ezt a PS4-megszállott alkoholistát, kiállt mellette és belefolyt ő is az egész katyvaszba, ami a törlesztés felelősségét illeti.

Az összes keresetemet elvették, azt is, amit mástól kaptam születésnap alkalmából tizenévesként... egy bankszámla van működtetve, a jelenlegi fizetésem is arra kell hogy menjen, amit 100%-ban elvesznek...állítólag novemberben rendeződik a végtörlesztés és onnantól visszakaphatom a pénzem...soha nem maradt megtakarított pénzük. Az édesanyám munkaképtelen lett, nem hajlandó magánorvoshoz menni,csak a panasz, a mártírság meg a kínlódás megy. Biztos lelkileg bántalmazna, ha elköltöznék onnan...nem képes haladni, inkább hagyja magát lerántani a mostohám által és aztán megy a panasz, hogy ő egy cseléd otthon.

Én pedig sajnálom az anyámat és valahogy segíteni szeretnék neki kimászni ebből az állapotból...de emiatt nem tudtam/nem tudok felnőtt emberként funkcionálni...egyszerűen mintha lenyomna, dominál felettem, úgy kezel, mint egy gyermekkorút. Nem bírom már ezt az egészet...én is utazni szeretnék, élni egy kicsit, mint mások. Építkezni minden téren...de így nem lehet...

Az egyetemet is elkezdtem levelezőn...de nem tudom, hogy bírni fogom-e...munkahelyem nem adott napokat arra, amikor személyesen kellene megjelennem...

Nincsenek gazdag rokonaim, segítőkész nagyszülők, lojális barátok.

Nem tudom, hogy a havi 260 000 forintos fizetésből, amivel egyszer majd rendelkezhetek, hogyan vegyek fel 30 milliós hitelt? Hogyan vegyek lakást, amikor tizenmilliók felett kezdődik minden???

Ebben az országban csak annak van esélye élni, akinek vannak kapcsolatai vagy szül 30 gyereket ès élvezi a szociális juttatásokat, mert csak ezt a típust támogatja ez a beteg kormány....

2023. aug. 31. 05:49
 58/66 A kérdező kommentje:

57#. Erről van szó! Sokan vannak hasonló helyzetben. Még ha nem is ennyire negatív, családi gondokkal, csak simán egy átlagos családban élnek, de még ők sem tudnak venni, 30-40 milliós lakásokat. Egyrészt a hitelkamatok az egekben, önerő is kellene, meg egy jól fizető biztos állás az elkövetkezendő 25 évre.

Így a mai világban, szegény családba születőknek majdnem lehetetlen a saját lakás elérése.

Az olló egyre nyílik a szegények és a tehetős vállalkozók között! Ezt írtam a fő kérdésemben is és nem értem ezt a sok kétkedők, nem a mai világban élnek, tudják egyáltalán, hogy miből áll az élet?

2023. aug. 31. 07:45
 59/66 anonim ***** válasza:
46%
Ilyen a kapitalizmus :D.
2023. aug. 31. 08:00
 60/66 anonim ***** válasza:
70%
57-es: Megértem a helyzetedet, de a helyedben nem hagynám, hogy kifosszon az anyád (mert azzal, hogy elveszi az összes pénzedet, ezt csinálja). Nyiss egy új bankszámlát, és a jövőben arra utaltasd a pénzedet. Anyád meg majd kérjen, és te annyit adj, amennyit te akarsz.
2023. aug. 31. 11:28
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!