Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » MAMAHOTELESEK! (pl.28-42...

MAMAHOTELESEK! (pl.28-42 évesek). Van reális célotok, illetve esélyetek rá, hogy különköltöztök, saját családot alapítotok?

Figyelt kérdés

Akik nem gazdag családba születtek, nem tudtak továbbtanulni, szegényebben élnek vidéken vagy akár a fővárosban, sokan 30-as, 40-es éveikben a szüleiknél laknak.

Egy 10 évvel ezelőtti felmérés szerint a számuk: 831 ezer Fő. Mai statisztika nincs, de feltételezem, ma meghaladja az 1 milliót a számuk.

Az ingatlan árak az egekben, az albérlet árak úgyszintén és a felvehető hitelek kamatát is kb. 1 éve úgy felvitték, hogy akinek nincs gazdag családi háttere, azoknak szinte esélyük sincs saját lakás/ház vásárlására.

Most velük, veletek mi lesz? Tudom, sokan külföldön próbálják összeszedni magukat. De, ott is meg kell élni, ott is drága az élet.

De, nem mindenki mehet külföldre, nyelvtudás, képzettség,...stb nélkül.

Mi lesz így veletek, 30-as, 40-es éveikben járó üres zsebű emberek?

2023. júl. 4. 20:01
1 2 3 4 5 6 7
 21/66 A kérdező kommentje:

18#. Most ezzel a hozzászólásoddal le akarod degradálni a srácot vagy inkább dícsérni akarod?

Bevallom, amikor elkezdtem olvasni, azt hittem dícséred, de a posztod második felétől már negatívan nyilatkoztál róla.

Végül is tök mindegy, csak a tényeket írtad le, ahogy te látod! Azért kíváncsi lennék a szóban forgó srác véleményére is!

2023. júl. 5. 10:59
 22/66 anonim ***** válasza:
71%
Borsodi falu,a legdrágabb haz 63 millió.Az olcsobbak masfél szobásak kezdődnek 20milliotol.
2023. júl. 5. 11:37
 23/66 anonim ***** válasza:
96%

Sokat gondolkoztam ezen a "mamahotel" és "Pán Péter" témán, örökzöld téma sokfelé, itt a GYK-n meg pláne.

De tulajdonképpen arra jutottam, hogy ha a képzeletbeli mamahotelesnek és a szüleinek is megfelel az az életforma, akkor voltaképpen mindenkinek joga van hozzá és teljesen értelmetlen bárkire is ráerőltetni egy olyan értékrendet, ami nem az övé. Nekem nem okoz kárt, nem bánt vele senkit, stb.

Az megint más kérdés, amikor a két "fél" azaz a "szülői generáció" és az "ifjú felnőtt" akarata nem egyezik. Azaz a szülő zsarolgatja az elköltözni vágyó fiatalt, hogy maradjon vagy amikor a szülő nyakán él egy felnőtt úgy, hogy a szülő szeretné már, ha önállósodna. Ilyen esetekben eltérő szándékok ütköznek, valaki érdekszférája mindenképpen sérül.

Utoljára maradt az a csoport, aki nem önszántából él így és nincs szándékfeszülés, hanem a kőkemény anyagiak vagy egyéb körülmények miatt belátják, hogy a pillanatnyi helyzetben ez a legjobb megoldás.

2023. júl. 5. 11:59
 24/66 anonim ***** válasza:
96%

Gyerekkori barátom 41 éves,mai napig az idős szüleivel él.

De...

De a szülei Budán élnek egy kétszintes emeletes sorházi lakásban.

A felső szint az övé, két szoba és egy fürdőszoba van felül.

Hatalmas kert tartozik a lakáshoz, lakás alatt van egy 34 m2 garázs.

Sokszor kérdeztem tőle,de esze ágában sincs elköltözni otthonról,hogy egy kis garzon panelben éljen amire futná a megtakarításából.

Ráadásul egyke gyerek nemsokára valószínűleg úgyis megörökli az egész lakást.

2023. júl. 5. 15:59
 25/66 anonim ***** válasza:
86%

24# válaszoló vagyok

Azt elfelejtettem,hogy a szülei az alsó szinten laknak

( mivel már öregek és nehezen tudnak lépcsőzni)

78 és 81 évesek a szülei.

Az alsó szinten

2 szoba +amerikai konyhás nappali található

+ fürdőszoba Wc

Felső szinten

2 szoba+ fürdőszoba wc

2023. júl. 5. 16:14
 26/66 anonim ***** válasza:
55%

Azért 100 mamahotelesből 1 olyan lehet, aki havi 1 milliót megkeres, de nem költözik el.

Amúgy 40 éves korára, ha nem veri a pénzt, hatalmas megtakarítása lehet, és nem kell majd nyugdíjkorhatárig dolgoznia.

Barátnő minek?Csak egy nyűg, b-szótársat találhat így is, később ha tehetősebb lesz válogathat az aranyásók közül.

A barátnő téma nem függetlenség, hanem egy új függőség, olyan, mint a szülő, alkalmazkodni kell hozzá.

Ahol még olyan buta valaki, hogy gyerek is lesz, na az egy életre szóló fűggőség.

A függetlenség az, hogy megteremtem azt, hogy senkitől ne függjek, ha neki erre most lehetősége van, miért dobná el ezt?

A többségnek csak szívás a mamahotel, de a házasság, gyerek, közös hitel opciónál bármi jobb.

2023. júl. 5. 16:15
 27/66 A kérdező kommentje:

Háát,...olvasom itt a hozzászólásokat, főleg az utolsó 5-6 posztot. Nem látjátok a fától az erdőt!

Most félretéve minden ilyen, kétszintes lakás szülői házat, meg 40 évesen "multimilliárdos" lett a gyerek, marhaságokat, a meglátásom az:

Egy mamahoteles, már a szó is magában hordozza ezt a negatív kicsengést. Mármint egy fajta, "gyámoltalanságot", a jól megszokott szülői háttérrel egybekötve.

Tehát egy mamahoteles, biztos, hogy még "gyerek" valamilyen szinten!

Tehát pl. nem tud felelősségteljes döntést, irányítást hozni, tehát furcsállnám, ha pl egy nagy cégnél, ahol kb. 150 alkalmazott van, akkor ott egy mamahoteles lenne a vezérigazgató!?

Vagy, pl. két kamasz gyereket kell felnevelni és ezt egy mamahoteles, hogy tenné? Értitek? Tehát a szememben egy mamahoteles, még nem felnőtt, életkorától függetlenül. (tehát, lehet, akár 40 éves is az illető, de még nem felnőtt.).

Amit már említettem a nők hogy néznek fel az ilyen pasikra? Teszem azt a nő 32 éves, van egy 2 éves gyereke, az ilyen nők már egy komoly egzisztenciával rendelkező, vállalkozót keresnek.

Hol laksz? Hááááát, anyuéknál! Értitek?

Meg lehet magyarázni, akár röviden is. Nincs pénz és kész!

Ha azt mondjátok: Mamahoteles! Ekkor lelki szemeim előtt megjelenik egy 28-42 éves kor közötti, nyurga, szemüveges, alapdiplomával rendelkező kezdő hapek.

Az ilyenek jól neveltek, nagyon udvariasak, de ez édeskevés, hogy önállóan helyt álljanak ebben az anyagias, lelketlen, kietlen világban.

2023. júl. 5. 17:51
 28/66 anonim ***** válasza:
87%

Én tudok neked ellenpéldát írni.

2-3 gyereke van, sötét, mint az éjszaka, gyereket nevel, igen, eltartja őket, de ez még semmi plusz.

Nem véletlen, hogy a karrieristák többsége nem akar gyereket.

És bizony, ha az anyja főz rá, még azzal se kell bajlódnia.

De miért baj ez?

Ha a szülőnek ez megfelel, nem nyűg, hogy 2 helyett 3ra főz.

A sikeres emberek amúgy sem főzéssel pazarolják az idejüket, hanem rendelnek.

Ha havi 1 millát keresnék, én biztos nem főznék hétköznap soha.

2023. júl. 5. 17:59
 29/66 anonim ***** válasza:
14%

Nem, aki 32 éves, 2 gyerekes nő az nem válogathat.

Szerinted ki akarja más gyerekét nevelni?

Az ilyen, nők összetennék a kezüket, ha egy mamahoteles, aki örökölni fog, van félretett pénze, szóba áll velük.

2023. júl. 5. 18:03
 30/66 anonim ***** válasza:
94%

Amúgy meg nem célja mindenkinek a párkapcsolat, fogd már fel!

Kit érdekel, hogy mit gondol erről egy nő?

2023. júl. 5. 18:05
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!