Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Mit tehetnék még? Emberileg...

Mit tehetnék még? Emberileg mindent megtettem....

Figyelt kérdés

87 éves apám demenciával küzd. Az utóbbi 1-2 hétben annyira leromlott az állapota, hogy már a járókeretével is alig bír járni, egy vödörbe pisil, kétszer vittem ki a wc-be lehúzni, a hányinger kerülget tőle. Kórházba nem hajlandó menni. Viszont én nem szeretném ha itthon halna meg, mert nem akarnám hogy rám húzzák a vizes lepedőt gondatlanság címszóval. Mentálisan én sem vagyok egészséges, nagyon megvisel az egész. Jövő csütörtöktől keddig elutazok, mert távol akarok lenni tőle. Az öngyilkossággal fenyeget, de úgysem teszi meg, jobban esik a lelkének hogy csicskáztathat.

Mit lehet még tenni? Ha kihívnám a mentőket elvinnék az akarata ellenére? Az otthonról sem akar hallani....

2023. máj. 20. 17:39
1 2 3 4 5 6 7 8
 41/76 anonim ***** válasza:
93%

38, most intéztem a testvérem gondnokság alá vételét. Tényleg sokáig tartott - 3 év - és még színezte a covid is a helyzetet. Ugyanakkor: az orvosi papírok és a tanúvallomásom alapján azonnal kineveztek ideiglenes gondoknak - a bíróság az intézkedést hatályában fenntartotta -, és mindent intézhettem helyette. NAV, bank, orvos, intézeti elhelyezés.

Más. Volt egyszer egy riport; ott az élettárs a nőt magára hagyta annyi időre, amíg elment a boltba. A nő ezalatt meghalt, és a csávót iszonyatosan meghurcolták, amiért nem hívott mentőt. Nyilván nem tárták fel a teljes igazságot, és lehet, hogy más is volt a háttérben. Én nem kockáztatnék, ha ilyen helyzetben lennék.

Már csak az utólagos bűntudat okán sem.

2023. máj. 20. 21:13
 42/76 anonim ***** válasza:
58%
Kérdező, amúgy te komolyan azt hiszed nem vesznek elő, mikor tudatosan, kiszámítottan magára akarsz hagyni egy saját állításod szerint rossz állapotú, demens, majd kilencven éves embert?
2023. máj. 20. 21:33
 43/76 A kérdező kommentje:
Az véletlenül se jut eszetekbe, hogy mikor elmennék, szólnék tesómnak hogy addig fizessük meg az ápoló ismerősét? Amúgy az ittani hozzászólások 90%-a is elmehetne rágalmazásnak, ami szintén Btk paragrafus.
2023. máj. 20. 21:48
 44/76 Hova gondolsz ***** válasza:
81%

Akik itt vegzálják a kérdezőt, mit nem értenek azon, hogy az édesapja NEM AKAR sem mentőt, sem orvost, sem gyógyszert?

Írta a kérdező, hogy a körzeti is csak széttárta a kezét.

Ez nagyon nehéz helyzet. A mentősök nem vihetik be akarata ellenére, és a vizsgálatokat, gyógyszereket is simán visszautasíthatja a kérdező édesapja.

Csak egy megoldás van a gondnokság alá helyezés megindítása.

2023. máj. 20. 21:50
 45/76 A kérdező kommentje:
Meg biztos azért "tartom" el én apámat, fizetem a rezsit, nem nyúlunk a pénzéhez, és én fizetném a gondnokot is mert meg akarom halasztani, meg aggódok hogy mit csináljak vele. Hát hol éltek?! Ha nem érdekelne itt hagyhattam volna százszor meghalni. E helyett 24 éve csinálom már. Hát bocsánat hogy szeretném élni az életemet.
2023. máj. 20. 21:52
 46/76 A kérdező kommentje:
44-es köszönöm. Végre aki megérti és tud értelmezni. Apám tényleg nem akar orvost fogjátok már fel. Sem kórházi ellátást.
2023. máj. 20. 21:54
 47/76 Hova gondolsz ***** válasza:
81%

Nincs mit kérdező.

Csak már tényleg nem tudtam megállni, hogy jó párszor leírtad ugyanazt, és ennek ellenére mondják, hogy te fogsz ráfázni, meg persze mindenki arra kíváncsi, hogy mi lett a pénzével...:S

Mi apámat ápoltuk otthon 8 évig, az sem volt egyszerű, mert le volt bénulva, szóval tudom milyen nehéz ez.

Mondjuk apámnak nem volt demenciája, ahhoz még fiatal volt.

2023. máj. 20. 22:00
 48/76 Hova gondolsz ***** válasza:
27%

47-ess, mire készül a kérdező?

Elmegy pár napra, és az édesapja ott marad egy ápolóval.

Meg amikor a kérdezőhöz került, még nem volt ennyire rossza állapotban.

Nem tudom felfogni, hogy úgy nagy általánosságban mi lett az emberekkel, mert valaki feltesz egy kérdést, és sok helyen azt látom, hogy a válasz az, hogy sajnáltatja magát, meg vinnyog, meg a kedvencem az "itt nyíg".

2023. máj. 20. 22:04
 49/76 anonim ***** válasza:
40%
Aha, és hol is írta hogy bárkit hív mellé?
2023. máj. 20. 22:06
 50/76 Hova gondolsz ***** válasza:
70%

Itt írta:

Az véletlenül se jut eszetekbe, hogy mikor elmennék, szólnék tesómnak hogy addig fizessük meg az ápoló ismerősét? Amúgy az ittani hozzászólások 90%-a is elmehetne rágalmazásnak, ami szintén Btk paragrafus.

2023. máj. 20. 22:08
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!