Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Mit tehetnék még? Emberileg...

Mit tehetnék még? Emberileg mindent megtettem....

Figyelt kérdés

87 éves apám demenciával küzd. Az utóbbi 1-2 hétben annyira leromlott az állapota, hogy már a járókeretével is alig bír járni, egy vödörbe pisil, kétszer vittem ki a wc-be lehúzni, a hányinger kerülget tőle. Kórházba nem hajlandó menni. Viszont én nem szeretném ha itthon halna meg, mert nem akarnám hogy rám húzzák a vizes lepedőt gondatlanság címszóval. Mentálisan én sem vagyok egészséges, nagyon megvisel az egész. Jövő csütörtöktől keddig elutazok, mert távol akarok lenni tőle. Az öngyilkossággal fenyeget, de úgysem teszi meg, jobban esik a lelkének hogy csicskáztathat.

Mit lehet még tenni? Ha kihívnám a mentőket elvinnék az akarata ellenére? Az otthonról sem akar hallani....

2023. máj. 20. 17:39
1 2 3 4 5 6 7 8
 21/76 anonim ***** válasza:
88%
Oké, és mi a terv? Mit fogsz tenni? Mert eddig csak annyit látok, hogy minden megoldásra van egy problémád.
2023. máj. 20. 18:25
 22/76 A kérdező kommentje:

Pont azért írtam ki, hogy ha volt/van valaki ilyen helyzetben akár szüleivel, nagyszüleivel, az ossza meg a történetét.

De szívesen várom addiktológusok, pszichiáterek tanácsát is. De nem az önjelöltekét :)

2023. máj. 20. 18:29
 23/76 anonim ***** válasza:
77%

Láttam bizony! Pont a szűk környezetemben.

El kell menni a háziorvoshoz, aki ír az addiktológiának, ecsetelve a helyzetet, ott megkapsz kétféle gyógyszert és beadod neki, hogy ne legyenek görcsrohamai és lenyugodjon.

Ha másképp nem veszi be be, akkor beleteszed az ételébe.

Olyan nincs, hogy haláláig, halálra itatod, mert félsz egy aggastyántól, aki már vödörbe hugyozik és nem bír menni!

2023. máj. 20. 18:30
 24/76 A kérdező kommentje:
Hétfőn megbeszélem nővéremmel hogy mi legyen, hogy ne legyen az a látszat hogy "magára hagyom". Muszáj lesz nővérem ismerősét ide hozni, én sajnos pszichésen kikészültem, és a szépen haladó párkapcsolatomat sem akarok dobni miatta. Hiába hogy levárná....
2023. máj. 20. 18:34
 25/76 anonim ***** válasza:
84%

Nézd, én 100%-ig átérzem a helyzetedet, halálosan nehéz, volt hasonlóban részem.

De a te védelmedben mondom, hogy nem látszat lenne, hanem TÉNY, hogy ilyen állapotú emberre a törvény is tiltja, hogy rázárd az ajtót és elmenj romantikázni 6 napra, akárhogy ki vagy készülve.

A hatóságok első kérdése az lesz, hogy a családi ház árával mi lett? Mert azon lehetett volna otthont, vagy ápolót intézni neki.

Persze az otthonhoz évekkel ezelőtt el kellett volna indítani a gondnokság alá helyezését.

A második kérdésük az lesz, hogy évek óta miért nem látta orvos?

Ezt nehezen fogod kimagyarázni sajnos.

A harmadik kérdés az lesz, hogy miért itatod? És miért nem kértél ehhez orvosi segítséget?

Jelen helyzetben már nem tudom mit lehetne neked tanácsolni, mert részben már nagyon elfajultak a dolgok és valljuk be, hogy súlyos mulasztások történtek az öreg körül, akárhogy is nézzük.

2023. máj. 20. 18:46
 26/76 anonim ***** válasza:
91%
Szerintem hívd fel a háziorvost, legyen a kezedben egy szakvélemény a jelenlegi állapotáról, amiben javasolja a kórházi ellátást. Ha ennek ellenére sem akar bemenni így járt. Te megpróbáltad azt, amit laikusként megtehetsz. De ez már bőven túl megy egy laikus segítségén, főleg ha ebben ő sem partner.
2023. máj. 20. 18:47
 27/76 anonim ***** válasza:
79%
Mi van a házért kapott pénzzel?
2023. máj. 20. 18:59
 28/76 anonim ***** válasza:
93%
Az ingatlan ára fedezte volna a költségeket az otthonba.
2023. máj. 20. 19:23
 29/76 anonim ***** válasza:
82%

Kérdező, kötöttél apáddal valamiféle eltartásit? Cserébe a ház áráért?

Amikor hozzád költözött, tudtad, hogy piál..?

2023. máj. 20. 19:41
 30/76 anonim ***** válasza:
30%

"Emberileg mindent megtettem...."

Nem Kérdező, nem tettél meg emberileg mindent, sőt! Legfeljebb a saját normáid szerint, ami nagyon kevés! Aki megtesz mindent emberileg, annál nem fajulhat odáig a dolog, hogy egy cukorbeteget, szívbeteget évszámra nem lát orvos.

Tehát ebben benne van, hogy nem jut gyógyszerekhez, inzulinhoz, hanem ellátatlanul vegetál, de közben hordod neki a piát, mert akkor azzal elvan. Még egy pisi kiviteltől is rosszul vagy, pedig lehet sokkal rosszabb dolgokra is számítani. Pelenkázni, a kakából kimosni hogy fogod?

Az, hogy kimosod a cuccát és adsz neki enni, az lófütykös!

Gyakorlatilag semmi pluszt nem nyújtasz neki, azon kívül, hogy nagy keservesen elviseled és várod a halálát.

Hatalmas felelősség az ápolás és te erre nem vagy alkalmas, de sok év eltelt és apád a végtelenségig el van hanyagolva. Ki vágja a haját? Ki vágja kezén-lábán a körmöket? Ki fürdeti, ki borotválja? Mert gondolom ezeket sem csinálod, ezért nem mersz hozzá orvost hívni! A házának az árát homály fedi és neked most is a bimbózó kapcsolatod a legfontosabb.

Fene tudja, valahogy nem tudlak sajnálni!

2023. máj. 20. 19:45
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!