Jogos emberileg, erkölcsileg az exhumálás - újratemetés - kérése ebben az esetben?
Nagyapám elhunyt, 28 évi házasság után az özvegye a lakóhelye szerinti temetőben temettette el, az első férjének a sírhelyébe.
A család fel van háborodva, és 5 év után mindenképp újra akarják temettetni a saját városuk szerinti temetőbe, ahol a család többi tagja is fekszik, megboldogult papám édesanyja, édesapja, féltestvére, nagynénje stb.
28 évi házasság után a feleségnek több joga van, mint a távol élő többi családtagnak!
Kegyeletsértésnek tartom ebben az esetben az exhumálást és máshová temetést.
28 évi házasság után sem számítod a családtagjai közé az özvegyét? Ez visszataszító.
Ti olyanok lehettek, mint az én családom egyik ága, - 20 éve nem találkoztam velük, nem véletlenül.
Kérdező, nem egyáltalán nem jogos, sem emberileg, sem erkölcsileg. Egyfelől - ahogy már említették - nagyon valószínű, hogy megbeszélték ezt anno az özvegyével, másfelől ha belegondolok, ha majdan eljön az az idő, én is a TÁRSAM mellett szeretnék nyugodni, és nem anyám meg apám mellett... (még mindannyian az élők sorában vagyunk:))
A t. család meg majd erőt vesz a lustaságán, és nem akarja letudni a halottak napját 1 temető meglátogatásával...
"A család fel van háborodva, és 5 év után mindenképp újra akarják temettetni"
Akinek nem lenne világos, hogy nem 5 év után vették a gyerekei észre, hogy "eltűnt" a papa.
7-es nem arra célzott, hogy 5 év után vettétek észre, csak szarkasztikusan fogalmazott.
A család miért nem a temetés előtt intézte el, hogy ne oda temessék? Miért pont 5 év után kell ezen lovagolni? De úgysem fogják ezt engedélyezni. Maximum ha a feleség is meghal, de szerintem akkor sem. Tudod egy kihantolást nem mondvacsinált indokokkal engedélyeznek, nem családi viszályok alapján.
Tudod én biztos kísérteném a családom, ha 5 év után úgy döntenének, hogy nem nyugodhatok majd a feleségem mellett, ha ő is utánam jön.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!