Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Jogos emberileg, erkölcsileg...

Jogos emberileg, erkölcsileg az exhumálás - újratemetés - kérése ebben az esetben?

Figyelt kérdés

Nagyapám elhunyt, 28 évi házasság után az özvegye a lakóhelye szerinti temetőben temettette el, az első férjének a sírhelyébe.

A család fel van háborodva, és 5 év után mindenképp újra akarják temettetni a saját városuk szerinti temetőbe, ahol a család többi tagja is fekszik, megboldogult papám édesanyja, édesapja, féltestvére, nagynénje stb.

2013. dec. 30. 08:12
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
75%
Szerintem az egész vihar egy pohár vízben - ugyanis ehhez engedély kell, és ilyen indokkal soha nem fogják azt megkapni.
2013. dec. 30. 10:46
 12/16 Passiflora ***** válasza:
64%

Kedves Kérdező!

Sem a kérdésedből, sem a hozzászólásaidból nem derül ki, hogy amikor Nagyapád 5 évvel ezelőtt elhunyt, akkor az özvegye esetleg a családod kívánsága ellenére ragaszkodott-e ahhoz, hogy ott temessék el, ahol nyugszik, vagy csak utólag kezdték el ezt sérelmezni.

(Gondolom, joggal feltételezzük, hogy a család is részt annak idején a temetésen.)

Megkérdezhetem egyébként, hogy Te magad mit tartanál helyes döntésnek ebben a kérdésben (ha tegyük fel, engedélyezné ilyen esetben az illetékes hatóság az exhumálást és az újratemetést, amit egyébként én sem tartok valószínűnek)?

2013. dec. 30. 11:07
 13/16 anonim ***** válasza:
65%

Nem jogos. Az özvegynek abszolút "joga" volt oda temetni a férjét, ahova akarja...

De ha ez akkora probléma, akkor miért nem a temetésnél patáliáztak a családtagok, hogy ne oda...hanem amoda?

2013. dec. 30. 12:45
 14/16 anonim ***** válasza:
65%
Sztem nem jogos. A legközelebbi hozzátartozó az özvegy, és neki van joga dönteni az egészről, mégiscsak ő volt a feleség, és 28 évig, ami azért nem egy röpke pillanat.
2013. dec. 30. 13:32
 15/16 anonim ***** válasza:
100%

A család nem vett részt 5 évvel ezelőtt a temetésen? Mert ha igen, és csendben tűrték, akkor most mire pattognak?

Ha nem voltak 5 éve a temetésen, és csak most tudták meg, hogy hova lett temetve, akkor pláne nem mindegy nekik? Bizonyára egyáltalán nem érdekelte őket, hogy hol a nagypapa.

2014. márc. 6. 19:42
 16/16 anonim ***** válasza:
0%
És mi lett az első férjjel? Lehet, hogy az a baj?
2017. máj. 19. 05:20
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!