87 éves apám demenciával küzd. Az utóbbi 1-2 hétben annyira leromlott az állapota, hogy már a járókeretével is alig bír járni, egy vödörbe pisil, kétszer vittem ki a wc-be lehúzni, a hányinger kerülget tőle. Kórházba nem hajlandó menni. Viszont én nem szeretném ha itthon halna meg, mert nem akarnám hogy rám húzzák a vizes lepedőt gondatlanság címszóval. Mentálisan én sem vagyok egészséges, nagyon megvisel az egész. Jövő csütörtöktől keddig elutazok, mert távol akarok lenni tőle. Az öngyilkossággal fenyeget, de úgysem teszi meg, jobban esik a lelkének hogy csicskáztathat.
Mit lehet még tenni? Ha kihívnám a mentőket elvinnék az akarata ellenére? Az otthonról sem akar hallani....
Dagad mindkét lába a víztől, cukorbeteg és szívbeteg is. A gyógyszereit nem szedi. Megvannak a szövődmények...
2023. máj. 20. 17:46
3/76 anonim válasza:
Erőszakkal nem lehet bevitetni. Még jó. A legkevésbé se tettél meg mindent. Ha nem akarod saját kezűleg ápolni, fogadj mellé ápolót.
2023. máj. 20. 17:55
4/76 anonim válasza:
Nálad lakik a Papa, vagy te laksz nála?
Ha te laksz nála - ami valószínű - lakhatásért elpátyolgatná őt egy felelős ember.
Teljesen jogosan fognak felelősségre vonni, ha ellátatlanul otthagyod!
Kérj a gyámhatóságtól segítséget!
2023. máj. 20. 17:59
5/76 anonim válasza:
Ha nincs gyámság alatt az öreg, akkor nem fogják felelősségre vonni a kérdezőt.
2023. máj. 20. 18:02
6/76 anonim válasza:
Ne a gyámhivataltól, hanem az önkormányzattól. Küldenek pár órára gondozót nem túl nagy összegért. A jövő heti csütörtök-kedd elutazást meg intézd úgy, hogy rábízod őt egész napra valakire. Vannak ilyesmit elvállaló gondozók. Ez viszont drága lesz...
2023. máj. 20. 18:02
7/76 anonim válasza:
Mármint gondnokság alatt, úgy értem.
2023. máj. 20. 18:03
8/76 anonim válasza:
Azért ha egy hétre magára marad a kisöreg és történik vele valami - elkóborol, felgyújtja a házat -, bizony megkérdezik, hogy mindez hogyan is történhetett. Jobb ezt megelőzni. Egy demenst nem hagyhatunk magára.
2023. máj. 20. 18:06
9/76 anonim válasza:
Kérdező, akkor menj nyugodtan és amikor a hivatalos szervek fingatnak, mert magára hagytál egy ágyhoz kötött, járóképtelen idős beteget, akkor mondd nekik, hogy 5-ös 7-es válaszoló jogi tanácsa alapján cselekedtél és nem vagy felelősségre vonható! Engem tovább nem érdekel ez a kérdés.
2023. máj. 20. 18:07
10/76 A kérdező kommentje:
Ő lakik nálam. Igenis mindent megtettem érte, 35 évesen is itthon vagyok és ápolom. Készülök Bp-re költözni, ott több lehetőségem adódik, és idegileg se bírom már. Szeretném a saját életemet élni. Nincs gyámság alatt, ez nem úgy van hogy hipp hopp alá lehet vetetni valakit. Háziorvos se látta évek óta, majd pont bíróságra tudom elvinni meg orvosszakértőhöz? gondozóról sem akar hallani, pedig tesómmal tudunk "olcsót" intézni, így viszont ez nem mehet tovább....
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!