Mit tehetnék még? Emberileg mindent megtettem....
87 éves apám demenciával küzd. Az utóbbi 1-2 hétben annyira leromlott az állapota, hogy már a járókeretével is alig bír járni, egy vödörbe pisil, kétszer vittem ki a wc-be lehúzni, a hányinger kerülget tőle. Kórházba nem hajlandó menni. Viszont én nem szeretném ha itthon halna meg, mert nem akarnám hogy rám húzzák a vizes lepedőt gondatlanság címszóval. Mentálisan én sem vagyok egészséges, nagyon megvisel az egész. Jövő csütörtöktől keddig elutazok, mert távol akarok lenni tőle. Az öngyilkossággal fenyeget, de úgysem teszi meg, jobban esik a lelkének hogy csicskáztathat.
Mit lehet még tenni? Ha kihívnám a mentőket elvinnék az akarata ellenére? Az otthonról sem akar hallani....
De most komolyan!
Hogy jut ez az ember a havi gyógyszereihez?
Hogy jut el az éves 3x-i KÖTELEZŐ cukros laborvizsgálatra, az éves diabetológiai felülvizsgálatra, ahol a következő évre megadják a javaslatot inzulinra/gyógyszerre? Kitől kap a szívére, vérnyomására gyógyszert, a lábára vízhajtót?
SENKITŐL, mert évszámra nem látja orvos! ...és mered azt leírni, hogy emberileg mindent megtettél?
Kedves mocskolódók!
Apám borotválkozik, mosakszik, járkál, eszik-iszik rendesen.
Apám mindenféle gyógykezelést elutasít. A gyógyszerei tömegesen ki vannak váltva, de NEM SZEDI BE ŐKET! Mégis mit tehetnék, nyomjam le a torkán? A háziorvos hiába ad neki beutalót, NEM MEGY EL, mert nem érdekli és nem bír! Volt hogy az asszisztens járt vért venni tőle, de már ezt is elutasítja! Már a háziorvos is ráhagyja mert tudja milyen az apám. Az asszisztens szintén, pedig jó barátunk is. Nem dönhetek helyette, felnőtt ember!
Egyedül a xanaxot veszi be, a vízhajtót kiváltottam neki fél éve, de azt se szedi rendesen, mindig mondja hogy "majd holnap". Azt is nyomjam le a torkán?
A pénze biztonságban van, az ő számláján, én egy fillért sem kértem belőle soha és nem is fogok. Megvan a saját pénzem.
A piát mikor nem voltam itthon, a nővérem hozta fel neki, el volt dugva előlem.
Nem, nem akarom kinyírni, de pszichésen belefáradtam. Az ítélkezés helyett örüljetek neki hogy nem vagytok ilyen helyzetben. Hétfőn a háziorvossal is fogok beszélni hogy ilyenkor mi a teendő, ha ennyire nem akar orvosi segítséget.
A mentőt azért nem akartam kihívni, mert ha ott nyávogna hogy nem akarna bemenni, erőszakkal nem vihetik el. E helyett hogy itt veszekednénk vele, lehet egy szívrohamostól vagy stroke-os betegtől vettük el a lehetőséget hogy kórházba juthasson.
9-es
Nekem ügyvéd mondta.
De amúgy meg, ha a kérdező (most csak tegyük fel) elkezdené intézni a gondnokság alá vételt, akkor évekig szarakodna a gyámhatóság, szóval ez azért érdekes. Barátnőm a többször agyvérzésen átesett anyját akarta gondnokság alá venni, közölték vele a gyámhatóságnál, hogy akár 4 évig is eltarthat.
Márpedig NEM felel érte addig, amíg nincs gondokság alatt/nem kiskorú, stb...
Hülye helyzet, de ez van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!