Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Hogyan győzzem meg a szüleimet...

Hogyan győzzem meg a szüleimet, hogy jól döntöttem, hogy nem mentem ma suliba?

Figyelt kérdés

Egész éjszaka tanultam /mert ma 2 Tz-t írnánk és 3 röpit/ de még így sem tudom teljesen:( Tudom hogy elkezdhettem volna hamarabb is tanulni, de másra is kellett tanulni, és persze bevallom lusta is voltam.. Meg össze vesztem a legjobb barátnőmmel. Így egyáltalán nem akarok menni.

Én most 9.-es vagyok, és 7:30-kor kezdődik a tanítás, szóval már biztosan nem megyek be, de bűntudatom van.

Reggel 6-kor apa szólt hogy keljek fel, de mondtam neki hogy nem szeretnék iskolába menni. Megkérdezte miért, elmondtam neki hogy nem tudtam rendesen tanulni, és hogy nem szeretnék egyest kapni. Ő erre csak annyit mondott hogy nincs olyan hogy nem megyek iskolába, és hogy kezdjek készülődni. De mivel én tényleg nagyon nem szeretnék menni suliba így csak lefeküdtem aludni. 6:55-kor újra szólt hogy mikor leszek végre készen, aztán elment a busz /a házunk előtt megy el, innen tudom/ Apa nagyon mérges volt rám, de mondtam neki hogy mostmár lekéstem, nem érek be időben.

Azóta pedig nem szól hozzám..

2023. jan. 13. 08:10
1 2 3 4 5 6
 41/51 anonim ***** válasza:
23%
Ahogy mondod,ez az első alkalom,majd lesz sokadik is,ha arról akarja valaki meggyőzni a sz7leit,hogy ez volt a jó döntés.Mert akkor ezt is gondolja.Pontosan ahogy írod,az érettségi nem ér túl sokat, akkor gondold el ha még az sincs, akkor az mit ér.Amúgy azért érettségivel már éppen nem hal éhen az ember,mert bár szar munkára,de legalább felvesznek,8általánossal meg nem.
2023. jan. 13. 12:46
 42/51 anonim ***** válasza:
89%

#42 Az, hogy volt valamiből első alkalom, az nem azt jelenti, hogy lesz sokadik. Sok kitűnő tanuló volt osztálytársam játszotta be ezt 1-2 alkalommal/tanév, és nem csináltak belőle rendszert. Akik rendszert csináltak belőle, azok az alulról hármas átlag körül vergődő volt osztálytársaim voltak, és a pót alkalomra se készültek fel, hanem a jótanuló cimbik segítségével kipuskázták, mert úgy könnyebb volt csalni, hogy a tanár közben órát tart.

Alapból, ha kitűnőre hajtasz, nem is tudsz gyakori rendszert csinálni belőle.

2023. jan. 13. 12:53
 43/51 anonim ***** válasza:
100%
Ha már bocsánatot kértél tőle komolyan ne történjen meg újra. És a te szitud jobb is, mert nekem nap mint nap fel kell kelnem iskolához 4:30-kor a hét órákra.
2023. jan. 13. 12:54
 44/51 anonim ***** válasza:
38%

Jövő héten 59 órát fogok dolgozni és általában 4:30-kor kelek. Majd ha lesz egy kis időm megsajnállak, vagy nem :D

Két kezem összetenném ha csak tanulnom kellene és bent figyelni az órákon, de nekem ez munka mellett lesz nemsokára feladat.

2023. jan. 13. 13:08
 45/51 anonim ***** válasza:
100%
Ezt a kérdést akár én is írhattam volna pár évvel ezelőtt. Nekem is ez volt, semmiképp nem megyek be, nem tanultam, aztán lelkiismeretfurdalás. Végül volt amikor jól kikompenzáltam. :D Ha őszintén mondod, hogy ez nagyon rossz volt most és bebizonyítod, hogy nem kótyavetyéled el a középiskolát bebizonyítottad nekik. :) Amúgy igazság szerint suliban azért az a siker, ha jó jegyet hozol, mindenki annak örül, ha lógnod kell, meg rosszak a jegyeid, fölösleges dolgokat tanítanak ide-vagy oda, az nem jó.
2023. jan. 13. 13:15
 46/51 anonim ***** válasza:
32%

De még mindig ott tartunk, hogy a kérdező feszt a gyakorira írogat tanulás helyett.

Szép-szép, hogy bocsánatot kértél, de meg is kéne mutatni, hogy komolyan gondolod.

Az edzés meg a verseny full kamu kifogás, témazáróra nem egy nap alatt kell felkészülni

2023. jan. 13. 13:18
 47/51 anonim ***** válasza:
27%

"Két kezem összetenném ha csak tanulnom kellene és bent figyelni az órákon, de nekem ez munka mellett lesz nemsokára feladat."

Jó nagy lelkes marha vagy :D Csinálná a nénikém!

2023. jan. 13. 15:29
 48/51 anonim ***** válasza:
80%

Ne legyünk már álszentek, ti nem voltatok gimisek?

Igen, van úgy, hogy összejön sok doga egy napra és nem tudsz tanulni mindegyikre rendesen. És tudjátok, milyen nehéz egy 1-est, 2-est, de még egy 3-ast is kijavítani? Nem úgy van, hogy akkor majd a következővel javítok. Az teljesen igaz, hogy van olyan tantárgy, amiből kevés a jegy, és évi 6-8 jegynél főleg lehúzza az átlagot egy rosszabb. Nyilván nem megoldás az se, amit a kérdező csinált, viszont így legalább több ideje van tanulni. Ebből nem szabad rendszert csinálni, de 1-2 alkalomtól nem lesz ám valaki lógós meg hülye.

Képzeljétek, én is csináltam ilyet idén, mert vagy 15 dogát írtunk egy héten és nem volt időm mindegyikre tanulni. Megírtam máskor. És még mindig kitűnő vagyok. Na bumm. Egyszer volt ilyen, ha nem szorulok rá nagyon, akkor nem is lesz többet.

Az meg, hogy mondjon le az edzésről, amit szeret, tök hülyeség. Egyrészt a mozgás jót tesz, más részt nem lehet úgy élni, hogy semmit nem csinálunk, amit szeretünk. A kérdező szerencséjére megteheti, hogy járjon arra az edzésre, akkor nehogy már lemondjon róla. Kell valami, amit szeret is.

A nagyobb probléma inkább az, hogy a kérdező ezt nagyon rosszul kommunikálta le a szüleivel. Ezt meg kell beszélni, bocsánatot kell kérni, megígérni, hogy nem csinál ilyet többet és nem is csinálni többet. Nem akkora katasztrófa ez, mint amilyennek beállítják egyes válaszolók.

2023. jan. 13. 18:58
 49/51 anonim ***** válasza:
31%

Nekem is van egy pár ilyen osztálytársam, akik azt hiszik, hogy azzal, hogy a doga napján nem jönnek be, meg van oldva a probléma. Én megértelek Kérdező, de ez nem megoldás. Ennek semmi értelme nincsen, a következő órán, amikor bemész úgyis rögtön meg kell írnod. Ez az "otthon úgyis megtanulom az alatt az egy nap alatt" gondolat meg hülyeség, mert otthon, napközben nem fogsz nekiülni tanulni, tapasztalatból mondom.

A szüleid jogosan mérgesek, rád kérj tőlük bocsánatot, mondd, hogy többet ilyen nem lesz.

Amúgy meg nem értem, több busz nem megy egy nap? Engem tuti beküldtek volna a következővel.

2023. jan. 14. 16:41
 50/51 anonim válasza:
100%
Én sokat lógtam az iskolából, szintén kitűnő tanuló voltam egy kéttannyelvű gimiben. Most végzek a mérnökin és kezdem a mestert. Mivel nehéz elintézni azt, hogy valaki magántanuló legyen, így én 12. és 13. osztályban szinte csak a dolgozatokra jártam be. Az óra a neveletlen osztálytarsaim nevelésével meg prédikációkkal telt, gyorsabb volt itthon tanulni. Mellette tudtam segíteni itthon az állatokkal meg a földeken. Nem gondolom magam rossz embernek emiatt. Egyetemen is volt, hogy azért nem látogattam egy előadást, mert lassú volt a tempó, vagy felolvasta borzasztó lassan szóról szóra a diasort a tanár.
2023. jan. 17. 10:42
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!