Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Hogyan győzzem meg a szüleimet...

Hogyan győzzem meg a szüleimet, hogy jól döntöttem, hogy nem mentem ma suliba?

Figyelt kérdés

Egész éjszaka tanultam /mert ma 2 Tz-t írnánk és 3 röpit/ de még így sem tudom teljesen:( Tudom hogy elkezdhettem volna hamarabb is tanulni, de másra is kellett tanulni, és persze bevallom lusta is voltam.. Meg össze vesztem a legjobb barátnőmmel. Így egyáltalán nem akarok menni.

Én most 9.-es vagyok, és 7:30-kor kezdődik a tanítás, szóval már biztosan nem megyek be, de bűntudatom van.

Reggel 6-kor apa szólt hogy keljek fel, de mondtam neki hogy nem szeretnék iskolába menni. Megkérdezte miért, elmondtam neki hogy nem tudtam rendesen tanulni, és hogy nem szeretnék egyest kapni. Ő erre csak annyit mondott hogy nincs olyan hogy nem megyek iskolába, és hogy kezdjek készülődni. De mivel én tényleg nagyon nem szeretnék menni suliba így csak lefeküdtem aludni. 6:55-kor újra szólt hogy mikor leszek végre készen, aztán elment a busz /a házunk előtt megy el, innen tudom/ Apa nagyon mérges volt rám, de mondtam neki hogy mostmár lekéstem, nem érek be időben.

Azóta pedig nem szól hozzám..

2023. jan. 13. 08:10
1 2 3 4 5 6
 1/51 anonim ***** válasza:
99%
Sehogy. Kérj bocsánatot és ígérd meg, hogy tanultál az esetből és mostantól igyekszel jobban beosztani az idődet. Mérgesek lesznek még egy darabig, aztán majd elmúlik.
2023. jan. 13. 08:13
 2/51 anonim ***** válasza:
95%
Sehogy. Így jártál. Lesz egy igazolatlan napod a huyleseged miatt.
2023. jan. 13. 08:18
 3/51 anonim ***** válasza:
93%
Elárulok valamit: apád nem azért dühös, mert nem tanultál, mert ő is tudja, hogy mindenből nem lehet egyszerre kitűnő lenni. Sőt, nem is azért lett volna dühös ha rossz jegyet kapsz (bár tuti nem egyest, a középiskola tipikusan olyan, hogy ha nem is tanulsz, csak figyelsz, instant megvan a 3-as mindenből). Azért haragszik rád, mert egyrészt csaltál a visszaalvással, másrészt nem vállaltad a felelősséget a tetteid után.
2023. jan. 13. 08:18
 4/51 anonim ***** válasza:
90%
Én tuti bevittelek volna kocsival, vagy a kövi busszal mész aztán pont lógás helyett.
2023. jan. 13. 08:22
 5/51 anonim ***** válasza:
89%

Tanuld meg, hogy a problémák elől nem jó elfutni. Minél tovább halogatod őket, annál nagyobb teher fog a nyakadba zuhanni egyszerre. Inkább állj eléjük és tudd le őket.

Ezt nem okoskodásból írom, hanem saját tapasztalatból, én is megjártam ezt.

Ha elmentél volna iskolába, most az egyik TZ 3-as lenne, a másik 2-es. Amit később javíthatnál.

Ehelyett teljesen újra kell írnod, és gondolom még több dolgozat fog felhalmozódni. Rádásul magyarázkodásra kényszerűlsz.

Persze ez most nem baj, apukádtól kérj bocsánatot. De legközelebb inkább vállald be, hogy rossz jegyet kapsz. Tényleg nem jó a problémák elől elfutni.

2023. jan. 13. 08:24
 6/51 anonim ***** válasza:
36%
Nyugi, egyetemen ez szinte minennapos lesz, és senki se kér számon.
2023. jan. 13. 08:29
 7/51 anonim ***** válasza:
10%
Nálunk most nincs is suli. Educatio-s nap van.
2023. jan. 13. 08:32
 8/51 anonim ***** válasza:
67%
Öltözz,és a 3.órára még beérsz.Ilyen nincs,hogy összevesztem valakivel nem akarok menni.Olyan sincs,hogy nem írom meg a dolgozatot,mert lusta voltam időben tanulni.Akkor most kapsz egy szar jegyet, aztán majd kijavítod.Ez a tetteid következménye.Nemsokára felnőtt leszel,vállalnod kell a felelősséget.
2023. jan. 13. 08:34
 9/51 anonim ***** válasza:
88%
Hétvégét végigtanulod, jövő héten megírod a dolgozatokat, te pedig beszélj a gyerekorvossal hogy legyen igazolásod mára.
2023. jan. 13. 08:38
 10/51 anonim ***** válasza:
99%
Bizonyítsd be, hogy ha már otthon maradtál addigis tanultál a dolgozatra.
2023. jan. 13. 08:39
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!