Egy barátommal lemennénk Szegedre. Hogyan vegyem rá a szüleimet, hogy elengedjenek?
Még nem is biztos, hogy lesz őszi szünet, kicsit korai a tervezés.
Egyébként erre egy út van mindig, ha bizonyítod, hogy önálló és felelősségteljes vagy. Ebbe beletartozik, hogy nem hisztivel könyörögsz. Sajnos, ha ők még nem akarják elfogadni, hogy már nagy vagy, a fejedre is állhatsz...
16 alatt egyébként én se engednélek.
Most erre milyen választ vársz?
Egy szülő ezek alapján mérlegel általában: a korod, a távolság, a barátaid (akikkel mész) megbízhatósága, és végül de nem utolsó sorban az, hogy te mennyire vagy felelősségteljes. Ha az utolsóban nem biztosak, akkor a többi sem fogja meghatni őket, és nagy eséllyel te adtál okot arra, hogy így vélekedjenek.
De azért az sem mindegy, hogy Szeged neked a szomszédos város vagy épp Sopronból mennél; hogy 14 éves vagy 17 vagy; kikkel mennél, a szüleid ismerik-e őket, van-e fix programotok, van-e ott felnőtt aki legalább valamelyest nyomon követ titeket, stb.
Mi innen nem tudjuk egyikre se a választ, se azt nem tudjuk, hogy felelősségteljes vagy-e.
Hány éves vagy? Te és a barátaid elég felelősségteljesek vagytok? Milyen messze van tőletek Szeged? Csak egy napra mentek, vagy ott is akartok aludni?
Ezek mind fontos kérdések. Ha legalább 14 vagy és a barátaid is, tudom, hogy felelősségteljesek vagytok, Szeged fél órán belül elérhető és aznap már jöttök is, akkor szerintem mehetnél, de ugye nem rajtam múlik.
De amúgy kérdezd meg a szüleidet, ennyire nem kell félni. Lehet, hogy simán elengednek, de ha nem kérdezed meg, sose tudod meg.
Azt nem fogjuk mi innen tudni hogy milyenek a szüleid. Van aki már 24 évesen oda megy ahová akar, van aki még 18 évesen a boltba sem mehet egyedül.
A saját gyerekem 16 évesen mehetne. 15 évesen még nem engedtem volna el egyedül, csak úgy hogy én viszem őt le kocsival, ott alhat ha normálisnak találom az ismerőst, másnap meg hozom haza.
"A saját gyerekem 16 évesen mehetne. "
Akkor is, ha egy hozzáképest idősebb paival menne és a pasi ismerőse is mondjuk egy másik férfi lenne? Erősen kétlem, hogy mehetne :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!