Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Hogyan győzzem meg a szüleimet...

Hogyan győzzem meg a szüleimet, hogy jól döntöttem, hogy nem mentem ma suliba?

Figyelt kérdés

Egész éjszaka tanultam /mert ma 2 Tz-t írnánk és 3 röpit/ de még így sem tudom teljesen:( Tudom hogy elkezdhettem volna hamarabb is tanulni, de másra is kellett tanulni, és persze bevallom lusta is voltam.. Meg össze vesztem a legjobb barátnőmmel. Így egyáltalán nem akarok menni.

Én most 9.-es vagyok, és 7:30-kor kezdődik a tanítás, szóval már biztosan nem megyek be, de bűntudatom van.

Reggel 6-kor apa szólt hogy keljek fel, de mondtam neki hogy nem szeretnék iskolába menni. Megkérdezte miért, elmondtam neki hogy nem tudtam rendesen tanulni, és hogy nem szeretnék egyest kapni. Ő erre csak annyit mondott hogy nincs olyan hogy nem megyek iskolába, és hogy kezdjek készülődni. De mivel én tényleg nagyon nem szeretnék menni suliba így csak lefeküdtem aludni. 6:55-kor újra szólt hogy mikor leszek végre készen, aztán elment a busz /a házunk előtt megy el, innen tudom/ Apa nagyon mérges volt rám, de mondtam neki hogy mostmár lekéstem, nem érek be időben.

Azóta pedig nem szól hozzám..

2023. jan. 13. 08:10
1 2 3 4 5 6
 31/51 anonim ***** válasza:
92%

Szerintem ezt az egyetemes dolgot zarjuk le annyival, hogy halal felesleges volt itt megemliteni, mert semmi koze a kozepiskolahoz.

Az, hogy ott valaki nem megy be (amugy sokszor nem kotelezo) orara, egy dolog. Tegye, akarmilyen okbol. Ha pial meg masnapos, akkor azert, kit izgat, o dolga. Aztan vagy elvegzi igy az egyetemet, vagy nem.

De a gimi mas, nem lehet egy lapon emliteni a kettot.

2023. jan. 13. 11:14
 32/51 anonim ***** válasza:
60%

#32 Amint szóba került, hogy a léhűtös feltételezés nem igaz, már is feleslegessé vált megemlíteni. Érdekes. Gondolom így már nem lehet engem felelőtlen idiótának titulálva haszontalannak aposztrofálni a megjegyzéseim... :)

Egyébként tényleg van különbség, gimiben kisebb a súlya, de legalább nehezebben javítassz, ami egyes, az egyes is marad, oszt ha alig kaptok jegyet a félév során, akkor nem ötös leszel, hanem hármas. Gimiben, amikor még kisebb a tét, mint ami rád vár a későbbiekben, megtanulsz döntéseket hozni, helyre hozni bizonyos döntéseket, hogy később komolyabb helyzetben már legyen rutinod benne. Ez meg nem úgy fog megtörténni, hogy mindig, amikor gondolsz valamire, hogy te így döntenél, de aztán azt csinálod mindig, amit mások, jelenesetben a szülők mondanak. És akkor majd állsz ott egyetemen, hogy hm, még át akarom nézni a zh anyagát, de előtte van két előadás, a fene se nézi, hogy ki van ott, megy egy gyak, amiről még hiányozhatok hármat, biztos nem lesz szükség hirtelen mindre, mert ez az utolsó előtti hét, de inkább bemegyek, mert belém lett verve a bűntudat, hogy mindig mindenütt ott kell lenni, aztán meg szrabbul teljesíteni a következmények vállalása címszóval. Holott lehet sokkal kevésbé lett volna rossz a következmény a hiányzás miatt. Nem baj, legalább viseled a rosszabb következményeket, hisz így tanították otthon. Avagy így cseszte el az átlagát az első féléves én. Folyamatos stressz, hogy mindig mindenütt ott kell lenni, aztán meg kimerültség, kevesebb készülés, de nem adok magamnak több időt azzal, hogy kihagyok pár órát.

Gimiben én sem hiányoztam ilyen miatt, mint a kérdező. Ha öt doga volt, egyre készültem, a többire csináltam puskát és had szóljon. Aztán van, amit bár ne puskáztan volna ki, mert később jól jött volna, ha nem a nulláról kéne újratanulni, amikor előjön ismét. Ne legyünk álszentek, ha soha után nem jön elő belátható időn belül újra, akkor a kipuskázott dolgokat nem fogod megtanulni. Akkor meg már inkább hiányozz 1-2 alkalommal és tanuld meg tenykeo

2023. jan. 13. 11:42
 33/51 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat, bár néhol kicsit sértő volt. Szeretném tudatni mindenkivel hogy kitűnő tanuló vagyok. Nem azért nem kezdtem el tanulni időben, mert nem volt kedvem, hanem azért, mert elég fárasztó szinte minden nap 6-kor felkelni, bemenni az iskolába, figyelni az órákon, edzésre menni, majd otthon tanulni 11-ig vagy tovább.
2023. jan. 13. 11:56
 34/51 anonim ***** válasza:
57%
Akkor engedd el az edzést. És mindjárt több időd lesz.
2023. jan. 13. 11:58
 35/51 A kérdező kommentje:
Amúgy bocsánatot kértem már apától, és rájöttem hogy nem így kellet volna csinálnom, és nem nekem volt csak igazam.
2023. jan. 13. 12:02
 36/51 anonim ***** válasza:
98%
Na, az már jó pont.
2023. jan. 13. 12:05
 37/51 anonim ***** válasza:
26%
33,most jöttem vissza,nem én válaszoltam,viszont én írtam a léhűtőt.Csak te írtad viszont a puskázást is,szóval nem a 24 az egyetlen válaszod Na mindegy Nekem úgy tűnt,és tűnik is a szóhasználatodból például,hogy nem vagy egy érett felnőtt,ergó mikor szegény szüleidről beszéltem,arra gondoltam,hogy valami linkóci 20-on éves vagy,akit otthonról pénzelnek,és egy 8 féléves szakot 6év alatt elvégezget,közben iszik bulizik.Ha nem így van, akkor ezért a feltételezésért elnézést kérek,de másért nem.A véleményem továbbra is az,hogy nem buzdítani kell egy tinédzsert arra,hogy nyugodtan legyen link,nem baj az ha nem ment be,mentegetőzni,hogy azért mert biztos csak leronthatja az átlagot,javítani nem lehet,meg kevés óra stb.Ha valamiből kevés a lehetőség,akkor azzal a kevéssel kell jól gazdálkodni,nem úgy,hogy nem megyünk,mert akkor te is tudod,hogy hiányozni se akármennyit lehet,mert akkor még osztályozó vizsga van.Att,hogy a tetteinknek következménye van,úgy tanuljuk meg,hogy bemegyünk az iskolába,vagy a munkahelyre,azt ha leszartuk a dolgunkat, akkor jó szar jegyet kapunk,vagy a főnök leb@sz.Esetleg ki is rúgnak később.A feladatunk el nem végzésére buzdítani egy 14éves lányt nem vezet jóra.És hogy mit tehetett volna?Mikor válaszoltunk neki, akkor még simán beért volna a 3.órára.Könnyen hozzászokik ám majd a lógáshoz,és annak nem lesz jó vége.De látod nem csak én gondoltam úgy,hogy az egyetemet(ami egyáltalán nem kötelező,sőt annak aki nem veszi komolyan nem is lenne való)összekeverni egy kötelező oktatással,ahol az alapokat tanulnod meg amúgy hülyeség.Te mikor egyetemre mentél, akkor már jogilag felnőtt voltál,volt egy érettségid,azt ha kibuksz az egyetemről, akkor elmész melózni ahová a végzettséged elég és eltartod magad.Ő meg ha kibukik a középiskolából, akkor elkallódik,mert lesz egy 8 általánosa azt kész. Azzal mehet a Tesco wc-t pucolni,kereshet egy magafajta lusta,tanulatlan hapsit,és éhbérért dolgozhat élete végéig,vagy szülhet sorba gyerekeket.14 évesen nem magáért felel még, felnőttként azt csinál amit akar, akkor már az ő döntése.Na mindegy!Ha valóban nem te írtad azt a marhaságot hogy felnőtt emberek az időjárás miatt is otthon maradnak a munkából, akkor van még valaki aki álomvilágban él.Az pedig számomra szomorú,hogy ennyien nem becsületességre nevelnék a gyereket,de pont ezért tart a világ ott ahol.
2023. jan. 13. 12:08
 38/51 A kérdező kommentje:

#35 Nem szeretnék egy olyan dologot feladni amit imádok, egy olyanért amit mégcsak nem is akarok.

(Mielőtt valaki írná hogy akkor "hogyha tudtam hogy 5 dolgozatra kell tanulnom, miért nem hagytam ki tegnap?" Mert versenyem volt)

2023. jan. 13. 12:12
 39/51 anonim ***** válasza:
71%
Fárasztó lesz dolgozni járni és gyereket nevelni is mellette, akkor is muszáj lesz.Máemint gyereket nyilván nem muszáj szülni,de ez most megint kifogás Akkor ne legyél kitűnő,csak mondjuk 4-es,vagy hagyd az edzést,mert nem fér bele.A kamuzás,lógás semmiképpen sem elintézési módja semminek.Szuper,ha rájöttél, legközelebb máshogy csinálod.Azért azt ne mond,hogy minden nap 11-ig tanulsz,mert akkor azért nem kellett volna tartani pár tz-től,amit ugye nem egy napig vesztek.
2023. jan. 13. 12:15
 40/51 anonim ***** válasza:
100%

#38 De, a 24-es volt az első válaszom. Én pont nem bíztattam senkit puskázásra, mert tapasztaltam, és tudom, hogy nem éri meg hosszú távon, mert ha egyszer megint kell az infó, akkor tanulhatod újra, ha meg olyan, hogy érteni kéne, akkor kezdheted a nulláról az egészet.

Azzal is vállalsz valamilyen következményeket, ha hiányzol, ne tegyünk úgy, mintha ez nem így lenne. A pótlás, az esetleges nehezebb doga is egy következmény. Meg nem azt mondtam, hogy mindig hiányozzon. Azt mondtam, hogy 1-2 alkalommal elmegy az ilyesmi, meg ha most már megtörtént, akkor hozza ki a helyzetből a legjobbat.

Egyébként meg az érettségi ma már önmagában semmit sem ér. Tulajdonképpen fel lehet dugni a... ha nincs mellé más, nem igen lesz jó munkád. De attól, nem fogsz megbukni, hogy 4,4-es átlaggal egyetemen egy zh-t ellógsz, és javítás lehetősége nélkül írsz egy pót dogát, ötösre. Ahogy gimiből se buksz ki, ha kitűnő tanulóként egy tanévben egyszer-kétszer írsz pár pótdolgozatot, ahelyett hogy elrontanád a kitűnő átlagodat. Nem kell egy első alkalmas botlást rögön arra levezetni, hogy ettől megy tönkre az élete....

2023. jan. 13. 12:33
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!