Hogyan győzzem meg a szüleimet, hogy jól döntöttem, hogy nem mentem ma suliba?
Egész éjszaka tanultam /mert ma 2 Tz-t írnánk és 3 röpit/ de még így sem tudom teljesen:( Tudom hogy elkezdhettem volna hamarabb is tanulni, de másra is kellett tanulni, és persze bevallom lusta is voltam.. Meg össze vesztem a legjobb barátnőmmel. Így egyáltalán nem akarok menni.
Én most 9.-es vagyok, és 7:30-kor kezdődik a tanítás, szóval már biztosan nem megyek be, de bűntudatom van.
Reggel 6-kor apa szólt hogy keljek fel, de mondtam neki hogy nem szeretnék iskolába menni. Megkérdezte miért, elmondtam neki hogy nem tudtam rendesen tanulni, és hogy nem szeretnék egyest kapni. Ő erre csak annyit mondott hogy nincs olyan hogy nem megyek iskolába, és hogy kezdjek készülődni. De mivel én tényleg nagyon nem szeretnék menni suliba így csak lefeküdtem aludni. 6:55-kor újra szólt hogy mikor leszek végre készen, aztán elment a busz /a házunk előtt megy el, innen tudom/ Apa nagyon mérges volt rám, de mondtam neki hogy mostmár lekéstem, nem érek be időben.
Azóta pedig nem szól hozzám..
Azért nem úgy megy az, hogy írd meg, legyen rossz, aztán majd kijavítod. Ilyen nincs minden esetben. Például egy heti két órás tárgynál valószínűleg nem fogsz annyi jegyet kapni a félév során, hogy kijavíts egy 150-200 százalékos rossz jegyet. Nekünk anno fizikából speciel egy félév alatt volt három jegyük, két sima dolgozat, egy témazáró. Ha a témazáró egyes, azt a büdös életben nem javítod ki, még az esetelegesen felajánlott lehetőségekkel se, már feltéve, hogy nem kettes-hármas a cél.
Egyébként én már lógtam el egyetemen mondhatni indokolatlanul gyakorlatot, amin éppen zh-t írtam. Annyi volt az ok, hogy másnapos voltam. Na bumm. Írtam pótdolgozatot, ötös lett. A következmény csak annyi volt, hogy ha akartam volna abből javítózni, akkor nem lehetett volna.
Kérdező, szerintem tanulj napközben, hogy lássák az igyekezetet, és legközelebb írd meg jóra. Mást nem igen tudsz tenni.
Problémák elóli elfutás nem megoldás. Felnőttként mikor "elkezded nagy betűs életet" sokkal több olyan szitu lesz amit nem szeretnél és megkell oldani. Ha pedig elfutsz kirekeszt a társadalom.
Ha pedig az én gyermekem lennél elvárnám az öszinteséget. Így tudnék segíteni, de nem az által, hogy hagylak lógni. Hanem megbeszélnénk mi van ha rosszjegyet kapsz (ami nem is biztos, hisz ha figyeltél az órán van az a szint amit megjegyzzel és abból megtudod 2-es 3-asra írni a dolgozatot). Es 1 rosszjeggyet kilehet javítani ezt se felejtsük el.
A kerdezi tini, hibazott, elofordul.
Csak az a nem jo, hogy egyszeruen nem latja, mi ebben a rossz es tovabbra is arrol akarja gyozkodni a szuleit, hogy neki volt igaza (wtf).
Szoval ezt a reszet kene atgondolni magadban kerdezo es surgosen bocsanatot kerni, gyozkodes helyett, mert azzal csak meg nagyobb lesz a balhe.
Epeszu ember nyilvan nem azt gondolja, hogy ugyes voltal fiam, mert nem. Ez egy nagy faszsag volt, ennyi tortent :D
#27 Gondolom ezt a kis léhűtős személyeskedést nekem szántad, én írtam, hogy egyszer másnaposan skippeltem egy zh-t. Azt nem tudom, hogy honnan veszed, hogy nem dolgozom, ugyanis a én már magamat tartottam el, amikor megtörtént ez az eset. Szegény szüleim! Borzalmas lehet, hogy dolgozom suli mellett, jó átlagom van, és magas az ösztöndíjam ezáltal. Nagyon szr lehet nekik, hogy egyszer kihagytam egy zh-t, amit később pótoltam, és ötös lett, miközben nulla forintba kerülök nekik.
Egyébként meg én nem biztattam senkit hazugságra. Én csak annyit írtam, hogy ha olyan tárgyból kapsz rossz jegyet, amiből kevés jegy van a félév során, azt nem igen tudod kijavítani, ha nem a kettes-hármas a végcél.
Meg amúgy azt írtam, ha nem jött volna át(a lepontozásokból látszik, hogy pontosan ez történt), hogy most ez van, én speciel meg tudom érteni, én már ennél nagyobb hülyeség miatt is hiányoztam, ennél azért kicsit fontosabb dologról, de a szülei akkor fogják megérteni, ha most napközben tanul, és amikor megírja a dolgozatot, akkor jól sikerül neki.
Ezenkívül mi mást tud csinálni A JELENLEGI HELYZETBEN,
most őszintén? Ok, legközelebb nem csinál ilyet, ez befolyásolja az AKTUÁLIS problémat? Nem. Ok, nem kellett volna ezt így megoldania, és? Vissza tudja fordítani az időt? Nem. Akkor, miről beszélünk? Lehet itt nyomni a szentbeszédet, hogy mit KELLETT VOLNA csinálni, meg mit csinálnál, ha te lennél a szülő, csak ezzel nincs kisegítve a kérdező. Hozott egy SZERINTE jó/elfogadható döntést, most ezzel kell kezdeni valamit. Neki az a cél, hogy bebizonyítsa, hogy érthető okokból tette, nem szimpla lógásért. Erre az az egyetlen lehetséges megoldás, hogy 1) a pót dolgozatot jól írja meg, 2) bebizonyítsa, hogy nem lógni akar, azzal, hogy ma tanul.
Lehet itt moralizálgatni, hogy mit kellett volna, de ez csak rizsa, már adott a helyzet, amit meg kell oldani, és ebben nem az segít, hogy hm, ezt NEM KELLETT VOLNA.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!