Hogyan vegyem rá szüleimet hogy vegyenek egy új
telefont??
Figyelt kérdés
Sziasztok! Azt szeretném kérdezni hogy hogyan vegyem rá a szüleim az új telefonra? Most van immár 3 éve egy Samsung galaxyJ5 használt telefonom az a bajom vele hogy 5 percig kell várni mire tárcsázik egy számot, a benne lévő alkalmazás mind lassú. Kinéztem egy xaomi redmi note 9A-t ami az egyik legolcsóbb okostelefon. Az a szituáció hogy ha a tesómnak van egy nagyin jó LG-je nekem meg ez a béna samsung jutott ami már általam 3 az előbbi felhasználó pedig 5 évig használta. Jó és jeles tanuló vagyok hogyha becsúszik valami rossz jegy mindig igyekszem kijavítani házimunkában is rengeteget segítek szinte kérés nélkül és mindig csak kis dolgokat kérek . Mikor először szóba hoztam az új telefont azt mondták hogy nem. Zseppénzt nem kapok semmilyen alkalomra. Sajnos másoknak (néhány esetben) kérés nélkül megveszik a telefont.Kérlek segítsetek! A szüleim ebben a telefon szituációban nagyon szigorúak. Mit tegyek??
Szerintem a szüleidnek fontosabb anyagi gondja is van mint a te telefonod, pl,hogy ne éhezz vagy fázz majd télen, ugyanis ha nem vetted volna észre,durva drágulások vannak mindenhol.
2022. szept. 24. 15:59
3/20 anonim válasza:
Mondd azt hogy iPhone 14 Pro Max 1Tb szeretnél és már egyből tudni fogják h neked minimum 20IQ-d van és meg fokod kapni☝️😉
2022. szept. 24. 16:30
4/20 anonim válasza:
Nem látunk bele a szüleid anyagi hátterébe. Anno tiniként és is szomorkodtam, mikor nem kaptam meg a legújabb cuccokat amire vágytam.
Aztán kiderült, hogy az anyagi csőd szélére sodródott a család azért nem vették meg, csak ezt nem reklámozták a szülők.
Nyilván ha nálatok jelenleg is osztogatják "másoknak" a telefonokat, akkor nem az anyagi helyzet miatt van mindez.
Lehet te vagy a család fekete báránya. Gyerekkori barátomra emlékeztet ez az egész. Szegényt szó szerint utálták a szülei. Még a testvéreit tejben vajban fürösztötték, őt nagy ívből leszarták. Van ilyen sajnos. Le is lépett 18 évesen, azóta sem beszél a családdal.
2022. szept. 24. 16:45
5/20 anonim válasza:
Mobilcsere akció nem jöhet szóba? Én is ilyesmi telefont néztem ki és 40.000 támogatás van hozzá. Így csak néhány ezret kell fizetni.
2022. szept. 24. 17:08
6/20 anonim válasza:
Sehogy. Ha eddig nem vették meg, annak oka van.
Nem akarják vagy ennyire nincs rá pénz.
Ha elég idős vagy, menj el dolgozni hétvégente és gyűjtsd össze rá a pénzt.
2022. szept. 24. 17:10
7/20 anonim válasza:
Ha a szüleid kijelentették hogy nem, akkor annak oka van, ők tudják az anyagi helyzeteteket, hogy mi fér bele. Most a rezsi nagyon sok családnak jelent nagy megterhelést, és még enni is kell valamiből. Mondjuk azt nem értem, hogy másoknak kérés nélkül megveszik a telefonokat. Kiknek? Nem hiszem, hogy ha másoknak megveszik, akkor pont a gyereküknek ne vennék meg.
2022. szept. 24. 17:58
8/20 anonim válasza:
Én a "másoknak" dolgot úgy értelmezem, hogy más családokban, de ott meg mások az anyagi helyzetek.
2022. szept. 24. 19:35
9/20 anonim válasza:
Itt az utolsó szövegedben magamra ismertem, csak nálunk én voltam/vagyok az elkényeztetett. Most már magamnak veszek mindent, de nagyon nehéz volt kilépni ebből a kényelemből. Kisujjamat sem mozdítottam, mégis megkaptam mindent.
2022. szept. 24. 23:42
10/20 anonim válasza:
Szülőként mindent megadok a gyerekemnek, amire lehetőségem van. Nemet csak akkor mondok, ha akkora hülyeség vagy nincs rá pénz. A szüleid is így gondolhatják. Egy modern telefon hasznos lehet, szóval szerintem is az a gond, hogy bár a mostanid is egy levetett darab, nem tudnak újat venni neked.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!