Hogyan győzzem meg a szüleimet, hogy jól döntöttem, hogy nem mentem ma suliba?
Egész éjszaka tanultam /mert ma 2 Tz-t írnánk és 3 röpit/ de még így sem tudom teljesen:( Tudom hogy elkezdhettem volna hamarabb is tanulni, de másra is kellett tanulni, és persze bevallom lusta is voltam.. Meg össze vesztem a legjobb barátnőmmel. Így egyáltalán nem akarok menni.
Én most 9.-es vagyok, és 7:30-kor kezdődik a tanítás, szóval már biztosan nem megyek be, de bűntudatom van.
Reggel 6-kor apa szólt hogy keljek fel, de mondtam neki hogy nem szeretnék iskolába menni. Megkérdezte miért, elmondtam neki hogy nem tudtam rendesen tanulni, és hogy nem szeretnék egyest kapni. Ő erre csak annyit mondott hogy nincs olyan hogy nem megyek iskolába, és hogy kezdjek készülődni. De mivel én tényleg nagyon nem szeretnék menni suliba így csak lefeküdtem aludni. 6:55-kor újra szólt hogy mikor leszek végre készen, aztán elment a busz /a házunk előtt megy el, innen tudom/ Apa nagyon mérges volt rám, de mondtam neki hogy mostmár lekéstem, nem érek be időben.
Azóta pedig nem szól hozzám..
Nem "nem tudtál" rendesen tanulni, hanem nagy ívben szrtál bele.
Nem ugyanaz, és ha az én gyerekem lennél, nem lógnál el 5 dolgozatot, hanem mennél szépen suliba.
Én is voltam középsulis, és igen, volt, hogy "beteg voltam", de a dolgozatoknál sohasem lógtam, mert semmi értelme, és apa sem engedte volna.
Úgyis megíratják később, akkor meg? És nálunk, aki pót-tz-t írt, nehezebb kérdéssort kapott ;)
14-es egyetemen, ha nem mentem be, akkor 3 hiányzás után nem kaptam aláírást adott tárgyból (SE-ETK). Nem úgy volt, hogy jaj, nincs kedvem, vagy aludni akarok, ezért skipelem az órát.
Néha valóban jó lett volna, de nem lehetett - igen, volt aki nem kapta meg az aláírást, mert 3-nál többször hiányzott igazolatlanul.
Szerintem ezt úgy kellett volna, hogy beszélsz a szüleiddel mikor először szóltak hogy keljél, hogy gyomoridegem van, hogy nem készültem fel eléggé a mai dogákra, stresszelek, kivagyok, kérlek-kérlek igazold a mai napom, és máskor nem lesz ilyen. És megbeszélitek, leigazolja, aztán kész.
Nem az, hogy visszaalszol, és csóri szülő meg takarítson utólag, mert be kell szólnia a suliba, hogy ne várjanak, mi az oka a hiányzásnak, stb. Nekem 8.-os a lányom, 3 vagy 6 napot igazolhatok egy tanévben, nem tudom pontosan, sose merítettük ki. Minap temetésre mentünk, így igazoltam egy napját. Volt, hogy elutaztunk valahova, akkor 2 napot igazoltam, családi okok. Kész. Mellesleg a gyermekorvos is ír igazolást ha kell, ha nem voltál jól stb. Nem lesz automatikusan igazolatlan.
Viszont félő, hogy rendszert fogsz ebből csinálni :/
Mert ha egyszer ezt elnézi apud, azt fogod képzelni, hogy ezt bármikor el lehet játszani. Pedig ezt most tényleg nem így kellett volna, és a jövőben sem lehet így. Szerintem a trógerkedés alapja van így megásva. A kiskapuk keresése beindul, és nem fogsz tudni leállni.
Szóval szerintem sürgősen gondold át, hogy mit szeretnél a jövőben, milyen pályát képzelsz el magadnak, mert ilyen hozzáállással, hogy becsukom a szemem akkor olyan mintha meg sem történt volna, nem lehet vállalhatóan élni. Valakinek vállalni kell a felelősséget, és most ezt apudra terhelted így, holott megbeszélgettétek volna, és még 8 előtt tudott volna szólni, hogy igazolja a napod, mert nem vagy jól, aztán kész.
17-nek tökéletesen igaza van.
Az meg abszurdum, hogy "össze vesztem a legjobb barátnőmmel". Munkahelyen sem hozhatsz fel olyan indokot, hogy "összevesztem a kollégámmal, ezért sincs kedvem bemenni dolgozni".
Máskor tanulás helyett inkább irj puskát!
A legtöbb "tananyag" arra van, hogy legyen miből megélnie a tanároknak, ha nem igy volna, nem szaladgálna ennyi agyoniskolázott ökör!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!