Megbocsátanátok?

Figyelt kérdés
Szüleim nagyon fiatalon vállaltak gyereket (engem) és meg is látszott a gyerekkoromon, hogy ők bizony nem voltak felkeszulve. Ettől függetlenül kb 7 éves koromig mi egy egész boldog család voltunk, majd jöttek a gondok mikor is kezdett megromlani a kapcsolatuk. Anyukám nagyon labilis ember volt mindig is, mentális gondjai vannak és nagyon nehéz vele együtt élni. Hosszú, veszekedős 4 év után (11 éves koromban) elváltak. Apa meg se próbált magával vinni, pedig megtehette volna, ott maradtam a labilis édesanyámmal, aki ezek után csak még kiszámíthatatlanabb és szeszélyesebb lett. Alkoholhoz nyúlt és számtalan férfit a lakásba hozott, sokszor megvert és nem emlékezett rá másnap. Egy férfi akit hazahozott, egyszer majdnem megerőszakolt engem. Így teltek az évek és én amint betöltöttem a 18at, olyan gyorsan költöztem el ahogy csak tudtam. Már 22 éves vagyok, tartom a szüleimmel a kapcsolatot, de sokszor elgondolkozom rajta, hogy meg sem érdemlik hogy szóba álljak velük. Az iskolát is ott hagytam a költözés miatt. Apa szépen elvolt az új családjával, az ottani (nem apától való) gyerekeknek kiegyensúlyozott gyerekkoruk volt, míg belőlem lelki nyomorék lett. Apa segíthetett volna, de nem tette. Anya szintén igyekezhetett volna jobban, de ő sem tette... Ti megbocsátanátok?
2022. dec. 6. 15:49
 71/91 anonim ***** válasza:
81%
#70 ,a már idehoztad, akkor sokkal relevánsabb kérdés a témában, hogy miért kiirthatatlan a verés a nevelési eszközök közül Magyarországon... talán 100 év múlva már nem fogják reflexesen mentegetni a pofozkodó szülőt... ha nagyon optimista vagyok...
2022. dec. 7. 20:00
 72/91 anonim ***** válasza:
71%
71, azt hittem, indoklást kapok a kérdésemre, nem egy másik kérdést. Amúgy a pofozkodás is egy döntés, a pofozkodó akár guggolhatna százat pofozkodás helyett.
2022. dec. 7. 20:07
 73/91 anonim ***** válasza:
34%
#70, de ha egy személyesebb példa kell, apám apja meghalt még csecsemő korában, fogalma sem volt, hogy mit kezdje egy kisgyerekkel, leginkább is került. Na most "tök meglepő módon" én sem tudok mit kezdeni egy kisgyerekkel, leginkább is kerülöm... (nem arról szól a dolog, hogy ne tudnám megetetni, vagy bepelenkázni, de kapcsolatba kerülni nem tudok vele, idegesít...őszintén szólva semmi cukit nem látok bennük egy max 5 perces videón túl... engem egy gyerek akkortól érdekel, amikor már van saját személyisége, véleménye, akarata... tehát mondjuk 10+ évesen)
2022. dec. 7. 20:09
 74/91 anonim ***** válasza:
74%
73, ezzel nagyon sok férfi van így, kizárt dolog, hogy egy sem látott volna férfi mintát maga körül vagy mindnek meghalt volna az apja. De attól még mindegyik tudja, hogy egy gyerek nem 10 évesen születik, ezért dönthet úgy, hogy nem lesz gyereke. De úgy nem, hogy gyereket csinál majd 10 évig levegőnek nézi pl.
2022. dec. 7. 20:16
 75/91 anonim ***** válasza:
74%

#72, vitathatatlan, ahogy az eső is eshetne felfelé...:)

Azt nem veszed figyelembe, hogy az ember gondolkodása nem csak a tudatos részből áll, vannak egyéb részei is... nem tudom Freuddal szimpatizálsz inkább vagy Junggal (én az utóbbival), ő ugye beszél személyes tudattalanról, kollektív tudattalanról... az általam a #70-ben bedobott probléma leginkább az utóbbihoz kapcsolódik...

2022. dec. 7. 20:19
 76/91 anonim ***** válasza:
73%
#74, megvigasztallak, BÁRHOGY dönthet. Csak legfeljebb te az egyiket el tudod fogadni a másikat nem. De ez nem csökkenti egy másik ember döntési lehetőségeit...
2022. dec. 7. 20:21
 77/91 anonim ***** válasza:
73%

76, ez de kis huncut válasz volt. Tudom, a záróvonalat is át lehet lépni, legfeljebb nem szabad. :)

Amúgy nem az én elfogadásomról, hanem a gyerek teljesen jogos érdekeiről szól ez a "bárhogy dönthet".

2022. dec. 7. 20:23
 78/91 anonim ***** válasza:
73%
Amúgy a 70-ben bedobott problémával is komolyabban foglalkoznak már hivatalosan is mint pl. a mi gyerekkorunkban (vagy az enyémben, mielőtt ez is szalmaszál lesz). Biztos azért, mert lehetetlen lenne tudatos döntéssel elejét venni a pofozkodásnak.
2022. dec. 7. 20:27
 79/91 anonim ***** válasza:
73%
#77, ebben a kérdésben általában legalább 3 embernek vannak jogos érdekei, és ezek időnként nagyon különbözőek, sőt van, amikor antagonisztikus ellentétbe is kerülnek...
2022. dec. 7. 20:28
 80/91 anonim ***** válasza:
73%
#78, bizony, a közmegítélést, közhangulatot nem változtatja meg néhány ember tudatos döntése, de még egy törvény se...
2022. dec. 7. 20:32

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!