Megbocsátanátok?

Figyelt kérdés
Szüleim nagyon fiatalon vállaltak gyereket (engem) és meg is látszott a gyerekkoromon, hogy ők bizony nem voltak felkeszulve. Ettől függetlenül kb 7 éves koromig mi egy egész boldog család voltunk, majd jöttek a gondok mikor is kezdett megromlani a kapcsolatuk. Anyukám nagyon labilis ember volt mindig is, mentális gondjai vannak és nagyon nehéz vele együtt élni. Hosszú, veszekedős 4 év után (11 éves koromban) elváltak. Apa meg se próbált magával vinni, pedig megtehette volna, ott maradtam a labilis édesanyámmal, aki ezek után csak még kiszámíthatatlanabb és szeszélyesebb lett. Alkoholhoz nyúlt és számtalan férfit a lakásba hozott, sokszor megvert és nem emlékezett rá másnap. Egy férfi akit hazahozott, egyszer majdnem megerőszakolt engem. Így teltek az évek és én amint betöltöttem a 18at, olyan gyorsan költöztem el ahogy csak tudtam. Már 22 éves vagyok, tartom a szüleimmel a kapcsolatot, de sokszor elgondolkozom rajta, hogy meg sem érdemlik hogy szóba álljak velük. Az iskolát is ott hagytam a költözés miatt. Apa szépen elvolt az új családjával, az ottani (nem apától való) gyerekeknek kiegyensúlyozott gyerekkoruk volt, míg belőlem lelki nyomorék lett. Apa segíthetett volna, de nem tette. Anya szintén igyekezhetett volna jobban, de ő sem tette... Ti megbocsátanátok?
2022. dec. 6. 15:49
 61/91 anonim ***** válasza:
75%
#49 "Senki sem tudhatja meg, hogy egy megnyomorított ember vagy, mert ha megtudják akkor elkezdenek téged sajnálni. Annál pedig nincsen alávalóbb, mint amikor mások sajnálnak." - bocs, de ez egy szimpla baromság, miért lenne az rossz, ha legalább sajnálják az embert, együtt éreznek vele???
2022. dec. 7. 17:17
 62/91 anonim ***** válasza:
65%
#50 "Azért ha egy gyereket rosszul nevelnek, azt megérzi. Ezért kéne pont úgy lennie vele, hogy ő megadja azt a szeretet, amit ő nem kapott meg." - szerinted az analfabéták meg lássanak hozzá a nagyregény-íráshoz??? Tudod, az utódgondozás is TANULT képesség, ha valaki nem tanulta meg anno a saját bőrén, ő sem fogja TUDNI megadni a saját gyerekének.Nem azért, mert rossz ember lenne, hanem mert ez az ismeret hiányzik a saját szocializációjából... ez kérlek az "örökölt sors"... a különösen nagy pech meg akkor van, ha egy olyan pár válik szülővé, ahol mindkettőnek hiányzik ez a szocializáció, mert ha legalább az egyikben megvan, akkor tud segíteni a másiknak ebben is...
2022. dec. 7. 17:26
 63/91 anonim ***** válasza:
75%
Kérdező: NEM! Én harmincegynehány éve nem tartok kapcsolatot a saját szüleimmel, és azóta csak jobban érzem magam, mint előzőleg...
2022. dec. 7. 17:28
 64/91 anonim ***** válasza:
28%

62, na ne mondd már :)

Következő okosság mi lesz? A kérdező is alkalmatlan az anyaságra? Vagy tanfolyamra kell mennie? Akkor írod át a mintáidat amikor akarod. Ja, nem. Ja, de.

2022. dec. 7. 17:56
 65/91 A kérdező kommentje:
63# nekem ezzel az lenne a gondom, hogy mióta elköltöztem és kevebbet találkozom velük, jobb lett a kapcsolatunk. Csak eltelt néhány év és sorban jönnek elő a traumák miatt anlelki gondjaim és folyton a rossz gyerekkoromra vezetem vissza... Ezért ők tulajdonképpen azt sem tudják, hogy én így érzek.. Hogy nekem mennyire fáj és maguktól sem jönnek rá már ők olyanok... Így most furán érezném magam ha egyszercsak megszakítanám velük a kapcsolatot, de azon már gondolkoztam, hogy fokozatosan vegleg megszakítom velük.
2022. dec. 7. 18:38
 66/91 A kérdező kommentje:
Egyébként nekik jó gyerekkoruk volt és a nagyszüleimet (akik az ő szüleik) nagyon szeretem, igazán jó emberek. Ezért sem értem ha előttük volt a gyereknevelési példa, ők miért nem úgy tették?
2022. dec. 7. 18:41
 67/91 anonim ***** válasza:
61%
66, pont azért mert nem mintát követsz, hanem gondolkodsz, érzel és döntesz.
2022. dec. 7. 18:48
 68/91 anonim ***** válasza:
27%
#64, " A kérdező is alkalmatlan az anyaságra?" - ha kifog egy hasonló párt, van rá jó esélyük..."Akkor írod át a mintáidat amikor akarod." - meg a csődörnek az alkatrészét... itt nem valamiféle elvről, szándékokról van szó, hanem arról, hogy tudsz-e valamit kezdeni a gyerekkel (láttál-e rá mintát a saját életedben) vagy nem. Tudod ez olyan, mint az, hogy főztek-e melletted... ha igen, valszeg te is meg tudsz főzni sok mindent... a különbség annyi, hogy főzni azért videókból meg szakácskönyvből is meg lehet tanulni, meg ha 5 alkalom megy a moslékba nem történik semmi, a hatodik majd ehető lesz... na gyerekkel tördőni soha sem fogsz megtanulni könyvekből meg videókból... és egyet sem dobhatsz azért, mert "nem jött össze"...
2022. dec. 7. 19:11
 69/91 anonim ***** válasza:
27%
Kérdező (#66) azért ezt érdemes lenne tőlük megkérdezni, hogy ők hogyan élték meg a saját gyerekkorukat... nem annyira ritka, hogy valaki nem jó szülő, de jó nagyszülő lesz...(többnyire úgy keletkezik, hogy a nagyszülő már nem stresszel, egyfelől nem ismeretlen helyzet számára a gyerek, másfelől nem rajta van a felelősség zöme)
2022. dec. 7. 19:16
 70/91 anonim ***** válasza:
74%
68-69, akkor miért is büntetendő cselekmény pl. a gyermekbántalmazás, a pedofília, a családon belüli erőszak, hátisze' nem tehet róla az a szerencsétlen elkövető, nem volt szépen hímzett minta előtte. Tudom, rögtön megmagyarázod.
2022. dec. 7. 19:35

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!