Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Titeket is idegesít a párotok...

Titeket is idegesít a párotok gyereke?

Figyelt kérdés
Egyszerűen nem képes elfogadni engem sem az előző házasságomból született fiam. Beszólogat, rámkiabál, hogy gyűlöl és húzzak el az apja életéből, pedig nem én miattam vált el az extől. Ruháimat kidobálta az utcára, bár ezért kapott is az apjától rendesen. Falat összefirkálja, pár poharat "véletlenül" összetör stb. Az ex sajnos uszítja ellenünk keményen, pedig sem én sem a fiam nem bántotta. A fiú 10 éves. Segítsetek, mit tegyek!

2022. okt. 24. 14:44
1 2 3 4 5 6 7 8
 61/74 anonim ***** válasza:
19%

Mit tégy? Semmit. Vagyis, de: fontold meg a szakítást.

A gyerek sohasem fogad el téged, de cserébe még pár dolgot összetör majd, esetleg a te gyerekednek is nekimegy.

Kell neked ez, úgy őszintén? Megér ennyit egy férfi, hogy tönkremenj a "hozadéka" miatt?

Nem.

2022. okt. 25. 10:58
 62/74 anonim ***** válasza:
7%
Ha azt írod, hogy az előző házasságodból született fiad téged sem tud elviselni akkor így értem. - 15-ös, marha ciki a nyelvtani hibákkal dobálózni, amikor te sem tudsz helyesen tagolva leírni egy mondatot. ;)
2022. okt. 25. 10:59
 63/74 anonim ***** válasza:
37%

Egyébként a mozaikcsalád tényleg egy kalap szr, úgy, ahogy van.

Valaki mindig háttérbe szorul

- legyen az a régi házasságból származó gyerek, akit esetleg utál is az új nő (mint nálunk)

- legyen az az új nő/férfi, akit a választottjának a gyereke nem tud elfogadni ilyen-olyan okból

- lehet a hozott gyerekek között komoly konfliktus (rokonéknál a fiú pl terroizálja a lányt, de a szülők semmit nem tesznek)

Az oké, hogy Juli és Robi szerelmesek egymásba, de ettől a "járulékos" dolgokat nem kell szeretniük, és viszont.

Ez ugyanolyan, hogy szeretem a páromat de ki nem állhatom az anyját, mert tuskó, de nem is költözök vele össze.

Mozaikcsaládnál viszont nem opció, előbb-utóbb mindenki összecuccol, és ott komoly gondok is kialakulhatnak a tök eltérő személyiségek miatt.

2022. okt. 25. 11:06
 64/74 A kérdező kommentje:
63. válaszoló miért utálja az új nő a gyereket? Volt előzménye vagy "csak úgy"?
2022. okt. 25. 11:16
 65/74 anonim ***** válasza:
40%
#60 Akkor megéritek a pénzeteket, ti is!Tudomásotok van róla, hogy a gyerek anyja így bánik a fiúval, azt állítja fél az anyjától, erre a párod nem tesz semmit?Magához kéne venni a gyerekét, ha fél az anyjától!
2022. okt. 25. 11:17
 66/74 A kérdező kommentje:
65. azt tanácsolták hivatalos helyen, hogy amíg nem fajul el a helyzet, addig semmit sem tehetünk, mert amíg nem bizonyítható, addig csak feltételezés.
2022. okt. 25. 11:22
 67/74 anonim ***** válasza:
100%
Azt nem lehet hogy néha a párod 2 hetente valahova elviszi a gyereket hogy kettesben legyenek? Kivéve ha nálatok is alszik. Nem megoldás viszont jegeli a problémát. Később ha tini lesz talán látni fogja hogy igazából az anyja kavar.
2022. okt. 25. 12:36
 68/74 A kérdező kommentje:
Szoktak külön programozni, kell is nekik, hogy kettesben legyenek, én örülök is ennek. Volt már, hogy én és a fiam is mondtuk, hogy mi most inkább maradnánk itthon, addig besegít nekem a fiam az otthoni teendőkbe.
2022. okt. 25. 12:52
 69/74 anonim ***** válasza:
24%

Tedd fel magadnak a kérdést: ha neked elviselhetetlen a helyzet, mit élhet át a fiad, aki passzív elszenvedője a TE döntéseidnek? Ennek megfelelően cselekedj a jövőben...Azt írod, 10 hónapja vagytok együtt, fél éve tart ez a helyzet, tehát Te is elég hamar beleugrottál abba, hogy egy tök idegen helyzetben összeköltözzetek, és mozaikcsaládot alkossatok, független attól, hogy milyen problémák álltak már fenn akkor is. Az ex egy áspiskígyó, aki azon van, hogy megkeserítse az életeket - tök mindegy, hány éve váltak el -, azon az áron is, hogy a saját gyerekét teszi tönkre. Kétlem, hogy egy beszélgetéstől - ha szóba is állna valakivel - majd megtérne, ha eddig nem tette...

Na, akkor most újból írom: ha neked sok, ami teljesen érthető, de te tudnál tenni ellene; mit érezhet a gyereked, akit viszont csak rángatsz magaddal ebbe a helyzetbe? Megéri mindezt ez az aranyfarkú?

2022. okt. 26. 11:52
 70/74 A kérdező kommentje:
69 tehát a mondandód lényege, hogy mivel teljesen mindegy, hogy kivel lennék - 45 felett azért nehéz olyan párt találni, akinek nincs gyereke - mindenkinek van egy áspiskígyó exe plusz egy vagy több uszított gyereke, mert ilyen helyzetben ezek szerint az esetek többségében mindenhol keresztbe fog tenni, akár a saját gyereke lelkivilága árán is. Tehát akkor akik hasonló helyzetben vannak, azok maradjanak egyedül örökké, ha már egyszer úgy alakult az életük, hogy elváltak a gyerekük apjától/anyjától? A fiamat nem bántja, egyszerűen levegőnek nézi.
2022. okt. 26. 12:13
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!