Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Titeket is idegesít a párotok...

Titeket is idegesít a párotok gyereke?

Figyelt kérdés
Egyszerűen nem képes elfogadni engem sem az előző házasságomból született fiam. Beszólogat, rámkiabál, hogy gyűlöl és húzzak el az apja életéből, pedig nem én miattam vált el az extől. Ruháimat kidobálta az utcára, bár ezért kapott is az apjától rendesen. Falat összefirkálja, pár poharat "véletlenül" összetör stb. Az ex sajnos uszítja ellenünk keményen, pedig sem én sem a fiam nem bántotta. A fiú 10 éves. Segítsetek, mit tegyek!

2022. okt. 24. 14:44
1 2 3 4 5 6 7 8
 51/74 anonim ***** válasza:
89%

#50 Nekem is megfordult a fejemben, hogy így vagy úgy, de rászorulnak.Nem véletlen ez a korai összeköltözés, meg az sem, hogy CSAK a férfi gyerekével van a probléma.

Mondjuk az pont mindegy szerintem, hogy miért az apával van, ugyanolyan szülő, mint az anya.

2022. okt. 24. 22:20
 52/74 anonim ***** válasza:
100%

Eleinte azt hittem valamiért hogy ti négyen éltek együtt. De valószínűbb hogy csak hétvégente vagy 2 hetente a látjatáskor van ott a gyerek. Lehet tett volna egy ismerkedés periódust beiktatni tudatosan. De most már késő ezen okoskodni.

Ha tényleg csak időnként van pároddal a gyerek akkor szerintem az ilyen alkalmakkor a párod csináljon csak a gyerekkel programot kettesben ahol nem vagy ott te és a fiad. Javasolnék pszichológust is a gyereknek de nyilván az anyja nélkül ez nem lehetséges. Ezt a törés-zúzás ha nem tetszik valami mentalitást is büntetni kell (bárki bármit mond ez is a nevelés része ahogy a jutalmazás is, és a dícséret és a foglalkozások is). Viszont ha nem veletek él akkor nem igazán lehet. Itt lehetne belevonni az anyját de nyilván ő nem fog ebben részt venni.

2022. okt. 24. 22:21
 53/74 anonim ***** válasza:
27%

Azért érdekes az anyja,mert bizony az ő gyereke is.

Kérdés miért nem övé az állandó felügyelet,mert nekem úgy tűnt,hogy az apával él.De lehet én értettem félre.

Mert ha nem az apjával él,akkor az új barátnővel nem is kellene feltétlen találkoznia.

2022. okt. 24. 22:29
 54/74 anonim ***** válasza:
91%
Nem volt egyértelműen leírva, hogy a gyerek kinél van elhelyezve, lehet, hogy a kapcsolattartásokon műveli ezt. Az apa költözött el egy családi házból egy lakásba, nekem ebből úgy tűnik, hogy az exnél van főként a kisfiú, az apjához kapcsolattartásra jár, esetleg váltott elhelyezés van. Ezt nem írta le a kérdező. Az ex szerepe kiderült: uszít. A sztori alapján ez hihető, pont ezért van ekkora feszültség a gyerekben, mert úgymond tilosnak érzi, hogy kedvelje az új nőt, vagy jól érezze ott magát. Tényleg nem értem, miért kell szétekézni a kérdezőt, meg hogy rögtön költözzön el, stb. Amúgy, ha megtenné, ezzel egy elég borzasztó dolgot erősítene meg a gyerekben, hogy tudniillik az agresszív viselkedés célravezető. Ha ölelgetést, szeretgetést kap a tobolás után (ahogy ezt itt írta valaki), a dorgálás helyett, dettó. A probléma okának kezelése legyen elkülönítve a gyerek viselkedéséről adott reakciótól. Egy rossz viselkedés kapjon mindig negatív visszajelzést a szülőktől, akkor is, ha feldúltság miatt csinálta, akkor is, ha heccből, különben megerősítjük.
2022. okt. 24. 22:34
 55/74 anonim ***** válasza:
74%
#54 Ezt a kérdező spekulálja, hogy a gyerek azért ilyen, mert az anyja uszítja.De lehet nem így van, mert alapból valami ott nincs rendben.Sehol nem írta a kérdező, hogy ha szerintük ez az oka a gyerek viselkedésenek, akkor megbeszélték volna ezt a gyerek anyjával.Miért is nem tették?
2022. okt. 24. 22:38
 56/74 anonim ***** válasza:
100%
55, sok kérdés merült fel, de nem tudjuk, eltűnt a kérdező.
2022. okt. 24. 22:41
 57/74 anonim ***** válasza:
81%

Hát pedig a pasi kell,a gyerek is vele jár.

Én ezért írtam,hogy én biztos nem élnék mozaikcsaládban,vagy ha igen,legyen saját hátterem.Ne a másiktól függjek.

A gyerek jó pár évig ott lesz,ha csak hétvégi láthatásra is,de az életük része így.És ha nem is lesz szélsőséges,kedvelni nem fogja az apja új nőjét.

Sőt van,aki tiniként rosszabb lesz.

2022. okt. 24. 22:44
 58/74 anonim ***** válasza:
64%
57 De mindegy hogy te összeköltöznél vagy sem a kérdés nem ez volt. És sehol se írta hogy nem fogadja el a gyereket. Azért írta ki a kérdést hogy hogyan lehetne megoldani.
2022. okt. 24. 22:51
 59/74 anonim ***** válasza:
29%
#58 Az a vicc, hogy a kérdező egy szóval nem írta, hogy ő elfogadja a párja fiát, vagy hogy ő szeretne vele jó viszonyban lenni.Csak azt írta, hogy ő nincs megelégedve azzal a viselkedéssel ami a párja fia részéről felé és a gyereke felé irányul.Ő azt akarja csak elérni, hogy hallgasson el a párja gyereke és ne zavarja őt meg a fiát, a párja meg álljon mellé és k*ssoltassa be a fiát.
2022. okt. 24. 23:05
 60/74 A kérdező kommentje:
Akik szerint biztosan nem az anya uszítja a gyereket, nekik a válaszom: a kisfiúval nagyon jól indult a kapcsolat a legelején, kirándultunk, moziba mentünk, az én fiammal is kijött, társasoztak, játszottak stb. De mivel csak két hetente hétvégén van velünk, a többi nap az anyjával, így vele több időt is tölt. Több alkalommal jelezte a páromnak, hogy fél az anyjától, mert mikor hazamegy láthatásról az anyja folyton vallatja, és mondja is neki, hogy "rosszul esik, hogy apád mással játszik családosdit, neked én vagyok az anyukád nem apád nője, a nő gyerekéhez pedig közöd sincs, nem a testvéred, ezt jegyezd meg". A kisfiú ezért csak sodródik, főleg azóta lett rosszabb a helyzet, hogy az anyja azt mondta, hogy én szedtem szét őket de ez nem igaz, hiába mondja neki a párom ezeket. Ezeket a dolgokat pedig a gyerek mondta az apjának, hogy fél az anyjától, de egyébként meg szereti és neki ő az anyja nem én - elmondása szeint azért viselkedik így. Anyukával beszélni próbáltunk, nem sok sikerrel. Velem szóba sem áll, üzenetre nem reagál, páromra ráteszi a telefont stb.
2022. okt. 25. 10:44
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!