Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Titeket is idegesít a párotok...

Titeket is idegesít a párotok gyereke?

Figyelt kérdés
Egyszerűen nem képes elfogadni engem sem az előző házasságomból született fiam. Beszólogat, rámkiabál, hogy gyűlöl és húzzak el az apja életéből, pedig nem én miattam vált el az extől. Ruháimat kidobálta az utcára, bár ezért kapott is az apjától rendesen. Falat összefirkálja, pár poharat "véletlenül" összetör stb. Az ex sajnos uszítja ellenünk keményen, pedig sem én sem a fiam nem bántotta. A fiú 10 éves. Segítsetek, mit tegyek!

2022. okt. 24. 14:44
1 2 3 4 5 6 7 8
 31/74 anonim ***** válasza:
11%
Az segített volna, ha az elejétől fogva megpróbálsz felnőttként viselkedni, de miután ez nem sikerült, már nem nagyon van mit tenni. Megszoksz vagy megszöksz.
2022. okt. 24. 16:26
 32/74 anonim ***** válasza:
73%

Elhiszem, hogy rosszul esik, de nézd a gyerek oldalát is. Szerette a régi életét, a családját, azzal, hogy oda költöztél sokkal inkább valóságossá vált számára az, hogy vége a szülei házasságának.

Bármilyen nehéz is próbálj meg higgadt maradni, éreztetni, hogy nem akarod elvenni az anyja helyét, adj neki teret, de legyél nyitott a közös programokra. Fontos lenne, hogy a párod beszéljen vele, ha rossz nem a büntetés a legjobb hanem az,ha megtudja beszélni vele a helyzetet.

2022. okt. 24. 16:29
 33/74 anonim ***** válasza:
75%
31, Te normális vagy? A kérdező leírta, hogy sem ő, sem a fia nem bántották a gyereket, más információ a kérdező viselkedéséről nincs, a fiú kezdettől nem fogadta el őt az ex uszítás miatt. Sajnos ez egy reális helyzet, és baromi nehéz nem kikészülni, ha valaki, mégha gyerek is, folyamatosan, ok nélkül ellenséges, ráadásul agresszív. A gyereknek pszichológus kell.
2022. okt. 24. 16:32
 34/74 anonim ***** válasza:
87%
Szerintem a jó kapcsolatot még az összeköltözés előtt kellett volna kiépíteni. Így már nem lehet egyszerű, utólag összeverbuválódni. Szintén elvált vagyok, gyerekkel, két kapcsolatom volt válás után, már házas vagyok. De egyik párommal sem volt soha konfliktusa a gyerekemnek, különben össze se jöttünk volna. A párodnak éreztetnie kellene a fiával, hogy szereti őt, mert ha mindig csak téged véd, akkor az számára azt mutatja, hogy a 2. helyen van. Mindent úgy kéne alakítani, hogy érezze, hogy neki is helye van köztetek. Az, hogy 6 év után az anyja még mindig manipulálni tudja, valóban nem segít neki. De ha a dühkitörései dühvel vannak kezelve, attól semmi nem lesz jobb. Több közös program kell, több élmény, és legyenek apa-fia programok, ami róluk szól. Minden gyerek végső soron megértést és szeretetet vár. Meg kell ölelgetni, meghallgatni, figyelni rá. Tegyétek első helye, mert szüksége van rá. Sok mozaikcsalád van, egyáltalán nem törvényszerű, hogy mindenhol ez megy. Nálunk sem volt. De nálunk mindig a gyerek volt az első helyen, hogy neki jó legyen. A fiúk meg nyersebbek, meg kamaszodik is talán lassan, azért is lehet, hogy máshogy kezeli az indulatait. Nem erőltetni kell, hogy harmónia legyen, hanem meg kell teremteni. Türelem és bizalom. Nem vesztheti el az apját, az apjának bíznia kell benne. Rengeteget kell dicsérni, ösztönözni és beszélgetni vele. Meghallgatni őt, bármiről is beszél. Le kell menni a szintjére és barátként állni hozzá. Nem lehet beleerőszakolni az elfogadást. Ki kell érdemelni.
2022. okt. 24. 16:34
 35/74 anonim ***** válasza:
76%

#33 Én nem a #31 vagyok, de egy valami azért feltűnt.A kérdező, a pasija, meg a saját gyereke nagyon jól megvannak, épp csak a kérdező pasijának a gyereke a feketeseggű mindig, mert biztos az anyja manipulálja.

Úgy sem fogja leírni a kérdező, hogy bármiben is hibáztak volna, pedig már az elején nagyot hibáztak: túl hamar összeköltöztek.Ez az alapvető probléma.

Nem volt szó arról sem, hogy mi változott a gyerek életében, mióta a kérdező is odaköltözött.Megmaradt a saját szobája, a saját élettere?A saját kis cuccain kell-e osztozkodni a kérdező gyerekével?Egy szobában lakik a kérdező gyerekével?Mielőtt összeköltöztek mennyit találkozott a kérdező és a gyereke a párja gyerekével?Akkor milyen volt a viszonyuk?

Milyen nevelési elveket vall a kérdező és a kérdező párja?Mennyiben különböznek a nevelési elveik?Nevelési elvekben, együttélési szabályokban állt-e be valamilyen változás?Mi változott?

Kivételeznek-e valamelyik gyerekkel?A gyerek leszidásán kívül hogy intéznek el egy-egy ilyen konfliktust?

Ha biztos benne a kérdező, hogy a gyerek anyja az oka mindennek, akkor miért a gyereken verik el a port?Mert azt nem írta, hogy beszéltek volna a gyerek anyjával erről és mi volt a beszélgetés eredménye.

Annyit írt csak a kérdező, hogy ő meg a fia tökéletes, a párja gyereke a bunkó, rossz gyerek, az anyja egy szemétláda, erre meg az a megoldás, hogy leb*sszák csak mindig a gyereket, mikor fog megváltozni?Hát így soha, ezt már most megmondom.

Nyilván nem fog a kérdező őszintén válaszolni, de magába nézhet ő is meg a pasija is, a saját érdekükben, ha másért nem is.

2022. okt. 24. 16:46
 36/74 anonim ***** válasza:
26%
Miért gondolják mindig az újribik, hogy az ex "uszít"? Mi olyan elképzelhetetlen abban,hogy gyerek a saját jogán utál? Miért hiszitek, mindig, hogy titeket csak bírni lehet?
2022. okt. 24. 16:53
 37/74 anonim ***** válasza:
89%

Ez így mindenképpen egészségtelen légkör, vagy a gyerek vagy a kapcsolat (vagy mindkettő) tönkre fog menni miatta.

Kellene egy elbeszélgetés a fiú anyjával hogy egy antiszoc roncsot csinál az uszitással a gyerekből. Neked, a fiúnak és az apjának pedig el kellene komolyan beszélgetnetek. 10 éves, már sok mindent ért, de sok mindent még nem. Esetleg vonjatok be szakembert.

2022. okt. 24. 17:14
 38/74 anonim ***** válasza:
39%
Alapból nem mennék bele olyan kapcsoaltba ahol már van gyerek.
2022. okt. 24. 17:21
 39/74 anonim ***** válasza:
36%

Sosem értettem a mozaikcsaládokat.Minek megy bele ebbe bárki is.

10 éves gyereknek a válás is trauma,nemhogy idegeneket befogadni az életébe,hirtelen.

2022. okt. 24. 17:34
 40/74 anonim ***** válasza:
17%

A 38-al értek egyet amikor nálam is bepróbálkozott egy 2 gyerekes kolléganő. Nem tom kivel hozta össze a 2 gyerekét.

De bocsánat én ebbe nem szállok be. Bőven elég nekem 40 beteg életére figyelni. Há már bocsánat pofám leszakad. Mér nem vállalja az ilyen a tetti következményét.

Én a helyedben kiszállnék az ilyenből. Ha csak nem akarsz Alprazolám-okon élni életed végéig mert az lesz.

2022. okt. 24. 18:06
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!