Lehet hogy anyám tényleg nem veszi észre hogy egyre jobban utálom? És tényleg nem látja hogy azért beszélek vele úgy ahogy mert fel idegesít a gúnyos beszólásaival? Mit tegyek hogy ne csak az én hibámat lássa hanem a sajátját is?
Ahol ennyire elmérgesedett a viszony, ott az emberek gyakran nagyon torzan látják a valóságot. Simán elképzelhető, hogy anyukád is csak a maga nézőpontját veszi figyelembe (akár van igazsága objektíven, akár nincs), és teljes mértékben vak arra, hogy benned mit vált ki a viselkedésre.
Alapvetően két lehetőség van: vagy megpróbáljátok pl. egy semleges közvetítő bevonásával rendezni a konfliktust (úgy, hogy mindenki meghallgatja a másik felet), vagy ha ez reménytelen, akkor a lehetséges minimumra korlátozod vele a kommunikációt. Utóbbi nem oldja meg a problémát, de talán segít az életedet valamivel kevésbé stresszessé tenni.
Simán lehet.
Az én anyám is ilyen. vele nem lehetett semmit sem megbeszélni, mindig csak a negatívum áradt belőle, de mindig tagadta is. Pl. elvesztettem az ideiglenes diákigazolványomat. Én utánajártam mindenfelé. Anyám: "Te komolyan az hiszed, meglesz?"
Hát, meglett. És amikor szóvá tettem a korábbi megjegyzését, ő arra már nem emlékezett.
De bármi mást felhozok utólag, ugyanez. Persze ő minden ki sérelemre emlékszik 10 év után is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!