Mitévő legyek ha anyám folyton duzzog és nem beszél velem, ha valami nem úgy van ahogy ő akarja?
Próbáltam beszélni vele, reménytelen, külön élek férjemmel és ráadásul első babánkat várjuk és így még végképp nem hiányzik a mindennapos stressz.
(Ez nem terhes hiszti, férjem szerint teljesen normálisan viselkedek, nincsenek hangulatingadozásaim stb)
Nekem anyám ezért hiszi azt hogy 3 nyelven beszélek, mert ugyanezt csinálta aztán így vágtam ki magam :D
Mesélhetsz neki nemlétező sztorikat aztán azon duzzogjon. Érted felkinalod neki a választás lehetőséget nemletezo dolgokban ..tétje nincs.
Nyilvan ezt nem ajánlom csak ha már nagyon elgurul...
Szerintem meg tiszta vizet kell önteni a pohárba. Szépen elmondod neki hogy felnőtt különélő, magát eltartó férjezett nő vagy. Azt csinálsz amit és amikor akarsz. Nem 2 éves gyerek vagy. Ő irányítsa otthon a kis családját férjét. Te a tiedet. És tanácsot se adjon. Majd kérsz ha szükséged van rá. Jelezni fogod.
És azt is megkell mondani hogy megsértődhet, duzzoghat, őrjönghet, ez nem fog változni.
És ezt a beszélgetést higgadtan mond el, mert ha ő fejre áll és forog, ez akkor is így van.
Lekell ezt rendezni a gyerek születése előtt, mert cudar világnak nézel elébe. Ha most is diktálna, mi lesz ha meglesz az unoka? Főleg ha első unoka.
És ne keresd a hisztizik, ne foglalkozz vele.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!