Apám idős korára lett alkesz, mit tehetek? Nem akarom végignézni ahogy halálba issza magát
Apám 63 éves, egyedül él. Tavaly a szembe szomszédban költözött egy család. 39-40 éves anyuka alkesz. Összehaverkodtak apámmal és eggyütt isznak. Mindennap berúgnak.
Eddig jó egészségi állapota volt, egy 10 évet letagadhatott, de most lerobbant, magas a vérnyomása, és ittasan többször elesett odahaza.
Szerintem dugja is a nőt, mert a kamionos férje soha nincs odahaza.
Ha beszélek róla erről józanul elküld a picsába. Azt mondja magánügy, ő sem szól bele én hogy élem az életem.
Összeveszett a szomszédokkal akikkel több évtizede jó viszonyban volt, az utca végén lévő boltból kitiltották, mert részegen illetlenül viselkedett.
Azon felül, hogy végig nézem, hogy issza magát halálra, tehetek szerintetek bármit is?
Nehéz ügy. Nekem a 80 éves nagyapám kezdte ezt el csinálni, de addig hagytuk neki amíg egészen elbutult, enni is elfelejtett, fogyott vagy 30 kilót... Ekkor elcipeltük harcok árán a háziorvoshoz, aki beszámíthatatlanná nyilvánította és azóta mi vagyunk a gyámjai. Elvettük bankkártyáját, iratait, mindent hogy még véletlenül se tudjon a bankban pénzt felvenni és elverni a nyugdíját alkoholra. Mi vásárolunk neki minden nap, alkohol nincs (max 0%-os sör). Külsőleg egészen rendben van most már, de azóta össze vissza beszél, valószínűleg visszafordíthatatlanul károsodott az agya attól a sok szesztől (vizes pohárból itta a kalinkát).
Megpróbálnék beszélni a háziorvosával, hogy mit javasol, mit lehet tenni... Gondolom akarata ellenére nem lehet elcipelni AA gyűlésre, de valami opció csak létezik...
5-nek.
Relatív. Én 22 vagyok, nekem idősnek számít apám.
7-nek
Semmi. Anyámtól majdnem 20 éve elvált. Voltak női, alkalmi kapcsolatai, de semmi komoly. Azt mondta mindig ő nem hoz a házhoz nőt, neki ne dirigáljon senki. Mindig is nagy szoknyapecér volt, anyám és az első felesége is azért hagyta ott.
2-es vagyok
Akkor csak szimplán elcsavarta a fejét a szomszéd asszony, lehet, hogy életében először szerelmes. Megesik, hogy valaki egész életében, vagy élete alkonyán lesz először szerelmes egy fitalabb nőbe...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!