Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Apám idős korára lett alkesz,...

Apám idős korára lett alkesz, mit tehetek? Nem akarom végignézni ahogy halálba issza magát

Figyelt kérdés

Apám 63 éves, egyedül él. Tavaly a szembe szomszédban költözött egy család. 39-40 éves anyuka alkesz. Összehaverkodtak apámmal és eggyütt isznak. Mindennap berúgnak.

Eddig jó egészségi állapota volt, egy 10 évet letagadhatott, de most lerobbant, magas a vérnyomása, és ittasan többször elesett odahaza.

Szerintem dugja is a nőt, mert a kamionos férje soha nincs odahaza.

Ha beszélek róla erről józanul elküld a picsába. Azt mondja magánügy, ő sem szól bele én hogy élem az életem.

Összeveszett a szomszédokkal akikkel több évtizede jó viszonyban volt, az utca végén lévő boltból kitiltották, mert részegen illetlenül viselkedett.

Azon felül, hogy végig nézem, hogy issza magát halálra, tehetek szerintetek bármit is?

2022. jún. 11. 13:19
1 2 3 4
 1/33 anonim ***** válasza:
12%
Keress neki egy olyan sunát aki nem iszik.
2022. jún. 11. 13:20
 2/33 anonim ***** válasza:
85%
Sok férfi 60-70 körül amikor magára marad, megözvegyül stb. meghülyül. Rájön, hogy már kevés van neki hátra stb és ökörségeket csinál. Egyedül él, nincs kontroll, nincs aki megmondja neki és nincs is olyan akitől elfogadja, mert ő már öreg és tudja a tutit. Semmit nem tudsz csinálni. Reggel hívd, keresd, amikor józan, ennyi.
2022. jún. 11. 13:26
 3/33 anonim ***** válasza:
87%

Nehéz ügy. Nekem a 80 éves nagyapám kezdte ezt el csinálni, de addig hagytuk neki amíg egészen elbutult, enni is elfelejtett, fogyott vagy 30 kilót... Ekkor elcipeltük harcok árán a háziorvoshoz, aki beszámíthatatlanná nyilvánította és azóta mi vagyunk a gyámjai. Elvettük bankkártyáját, iratait, mindent hogy még véletlenül se tudjon a bankban pénzt felvenni és elverni a nyugdíját alkoholra. Mi vásárolunk neki minden nap, alkohol nincs (max 0%-os sör). Külsőleg egészen rendben van most már, de azóta össze vissza beszél, valószínűleg visszafordíthatatlanul károsodott az agya attól a sok szesztől (vizes pohárból itta a kalinkát).

Megpróbálnék beszélni a háziorvosával, hogy mit javasol, mit lehet tenni... Gondolom akarata ellenére nem lehet elcipelni AA gyűlésre, de valami opció csak létezik...

2022. jún. 11. 13:55
 4/33 A kérdező kommentje:
Még nincs olyan állapotban, hogy az eü. bevatakozhasson. Anyagi gondok itt is felmerülnek... egyfelől jó a nyugdíja és volt eddig kb. 2-2,5 millió a számláján, amiből most már csak 800 van meg. Szerintünk átvándorolt a szomszéd nőhöz, aki nem dolgozik semmit, a kamionos férje tartja el.
2022. jún. 11. 14:02
 5/33 anonim ***** válasza:
78%
63 azért az nem olyan idős.
2022. jún. 11. 14:05
 6/33 A kérdező kommentje:

5-nek.

Relatív. Én 22 vagyok, nekem idősnek számít apám.

2022. jún. 11. 14:07
 7/33 anonim ***** válasza:
80%
Mi történt akkor, amikor elkezdte az italozást? Elvált anyádtól? Vagy édesanyád meghalt, és így maradt magára?
2022. jún. 11. 14:19
 8/33 A kérdező kommentje:

7-nek

Semmi. Anyámtól majdnem 20 éve elvált. Voltak női, alkalmi kapcsolatai, de semmi komoly. Azt mondta mindig ő nem hoz a házhoz nőt, neki ne dirigáljon senki. Mindig is nagy szoknyapecér volt, anyám és az első felesége is azért hagyta ott.

2022. jún. 11. 14:27
 9/33 anonim ***** válasza:
71%

2-es vagyok

Akkor csak szimplán elcsavarta a fejét a szomszéd asszony, lehet, hogy életében először szerelmes. Megesik, hogy valaki egész életében, vagy élete alkonyán lesz először szerelmes egy fitalabb nőbe...

2022. jún. 11. 14:30
 10/33 anonim ***** válasza:
44%
Megpróbálnék beszélni a drága szomszédasszonnyal, hátha le lehet vele ülni és értelmesen beszélgetni.
2022. jún. 11. 14:39
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!