Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Meghalt anyukám. Senki nem...

Meghalt anyukám. Senki nem fog már úgy szeretni, ahogy Ő. (?)

Figyelt kérdés

Néhány hónapja halt meg anyukám. Azóta nem szeret úgy senki, ahogyan Ő szeretett. Még az utolsó útján is, mikor a kórházba vittem, dugdosta a kezembe az összehajtott ötezrest, hogy tankoljam be, ő nem ingyen kéri, hogy vigyem be, nekem is pénzbe kerül. Persze, nem fogadtam el, és potyogott a könnyem... Hogy anya, én téged nem pénzért viszlek, ha kell, a hátamon is elviszlek, akár törött lábakkal is, a taknyomon csúszva, csak Te jobban legyél!!... de nem jött ki onnan, meghalt... apám azóta egy darab sajtot is kifizettet velem, amit megeszek. A takarítószereket felszámolja. Ez a tiéd-az az enyém. Persze, nem ennék el semmit előle sem, de nagyon rosszulesik...

Vagy például a másik: apám simán elnézi, hogy gerincsérvvel a támla nélküli faszéken görnyedek egész este a "közös" tévénézés alatt, míg ő a kényelmes fotelban ül, amibe csak akkor ülhetek bele, ha neki épp nem kell. Félreértés ne essék, soha nem venném el tőle. Ha felajánlaná, azt mondanám, nyugodtan üljél te ott, nekem jó a faszék, de fel sem ajánlja. Egyszer rákérdeztem, hogy ülhetek-e ott, kihangsúlyozta, hogy a saját házában a saját foteljében akkor ül, amikor akar. Nem veszekedve mondta, csak pont így, hangsúlyozva és jelzésértékűen.

Anyukám pedig még a gerincsérvem előtt is képes lett volna egész este egy kissámlin kuporogni, csak hogy én kényelmesen üljek. Persze, sosem engedtem neki, sőt amint megtehettem, azaz már volt saját keresetem, vettem neki egy kényelmes hintaszéket, amire fiatalkorától vágyott. De abba is mindig engem akart beleültetni.

Most is potyog a könnyem, ahogy ezt írom. Nekem nincs gyerekem, soha nem szültem, én magam vagyok az a 36 éves vén majom, aki még gyerek módjára sír az anyukájáért...

2021. dec. 28. 00:44
1 2 3 4 5
 1/49 anonim ***** válasza:
0%
Νem neked halt meg anyukád covidban?
2021. dec. 28. 00:48
 2/49 anonim ***** válasza:
91%
Részvétet kivánok. Kezdj önálló életet esetleg másik városban vagy orszagban ha a munkad miatt tudsz kérni áthelyezést.
2021. dec. 28. 00:50
 3/49 anonim ***** válasza:
85%

Azt hittem egy tini panaszat olvasom!

Orokoltel Anyad utan? Ha igen, akkor kozold a faterral, hogy kered a reszedet es koltozol! A franc filmezne egyutt egy ilyen nyomorek apanak nem nevezheto alakkal! Nojj fel vegre!

2021. dec. 28. 00:55
 4/49 anonim ***** válasza:
92%

Részvétem. Vegyél magadnak egy kényelmes fotelt te is. Miért kuporogsz egy fa széken, nem értem? Pár ezer forint használtan is nagyon jókat kapni.

Amúgy rettenetes trauma, akárhány évesen is ér minket ez a tragédia. Jobb lenne külön apadtol, de külön szoba is megfelelő, miért tevezel vele együtt, ha olyan pokróc?

2021. dec. 28. 00:57
 5/49 A kérdező kommentje:

Most karácsonykor is apa 2 csomag ajándékot kapott tőlem, úgy válogattam össze már novembertől, hogy miket szeret általában, erre szenteste úgy bontotta ki mindkét csomagot, hogy rendesen dobálta ki belőle a cuccokat, hogy ez fölösleges, ez nem célszerű, ezt minek vetted, biztos sok a pénzed, ez is minek, ebből kacat lesz, ezt visszaadom neked, ez nem kell, stb. Már majdnem sírtam a végére a fa alatt. Nagy hangon közölte, hogy hiába esik nekem rosszul, hát mit csináljon, ha nem kell, ő csak őszinte és egyenes.

Pedig komoly, az érdeklődési körébe tartozó drága könyv volt, ami még nincs meg neki, komoly fülhallgató tévéhez-laptophoz, nagybetűs naptár, mert mindent ilyenbe ír, napi szinten használja. Ilyenek voltak.

Anyu egy szelet csokira is azt mondta, hogy nekem minden jó, amit adsz.

Nem tudom, nagyon bőgök most.

2021. dec. 28. 01:06
 6/49 anonim ***** válasza:
85%
Nagyon sajnálom. Kívánom hogy könnyebb legyen.
2021. dec. 28. 01:07
 7/49 anonim ***** válasza:
86%
36 évesen már kéne lennie önálló saját életednek. Beleragadtal a gyerekkorodba. Ennek mi az oka?
2021. dec. 28. 01:08
 8/49 anonim ***** válasza:
70%
Apud szerintem egy toxikus ember, nem szabadna vele élned, ha így viselkedik
2021. dec. 28. 01:14
 9/49 A kérdező kommentje:
Igazából van életem. Vagyis volt anyu haláláig. De anyu halála óta nem bírok a saját lakásomban sem lenni. Apához menekültem. Kellett volna még egy pici gyerekkor, amíg apa is van. Kellett volna még egy pici babusgatás, szülői törődés, mert nagyon beletörtem anyu halálába. Gondoltam, inkább apa, mint a pszichiátria. De rá kellett jönnöm, hogy senki nem fog úgy szeretni, mint anyu. Még apa sem. Most pedig nagyon durván kijött a kontraszt. És ez nagyon fáj.
2021. dec. 28. 01:14
 10/49 anonim ***** válasza:
92%
Elhiszem hogy fáj ami történt, de ez akkor sem normális reakció egy 36 éves nőtől. Milyen babusgatas kellett volna még neked? Van mentális problémad esetleg, amiről tudsz? (nehogy megbantodj, abszolút nem azért írom, hanem valami tényleg nem jó).
2021. dec. 28. 01:18
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!